Lagring af dine gemte spil i clouden

Spil et gemt spil på flere konsoller

Hvis du har mere end én Xbox 360-konsol, eller du ønsker at spille spil hjemme hos en ven, kan du lagre dine gemte spil i clouden (på vores Xbox Live-servere). Da dit gemte spil er lagret i clouden, kan du fortsætte med at spille spillet på en anden Xbox 360-konsol, præcis hvor du slap.

Bemærk!

• Hvis du vil spille et spil, der er gemt i clouden, på en anden konsol, skal du have forbindelse til Xbox Live-serverne. Spil, der er gemt i clouden, kan ikke spilles uden en internetforbindelse.
  • Din Xbox-profil skal downloades til den konsol, hvorpå du vil spille et spil, som er gemt i clouden. Du kan finde oplysninger om, hvordan du henter din Xbox Live-profil på en anden konsol, under Hent, flyt eller slet din Xbox Live-profil.

Spil, der er gemt i clouden

Konfigurer lagring i clouden for gemte spil

Hvis du vil bruge lagring i clouden for gemte spil, skal du bruge:

• Et Xbox Live Gold-abonnement
  • En konsol med forbindelse til Xbox Live-tjenesten
  • 514 MB lagerplads på din konsol (lokal cache)

Trin 1: Aktivér lagring af spil i clouden (på en konsol)

1. Gå til Settings fra Xbox Dashboard, og vælg derefter System.
  2. Vælg Storage, og vælg derefter Cloud Saved Games.
  3. Vælg Enable Cloud Saved Games.

Der reserveres en lokal cache på din konsol, og du kan nu gemme eller flytte gemte spil til clouden. Du kan finde flere oplysninger om denne cache under afsnittet Hvornår overføreres mit gemte spil til clouden? nedenfor.

Hvis du får en fejlmeddelelse, når du aktiverer spil, der er gemt i clouden, skal du se under Fejlfinding i forbindelse med spil, der er gemt i clouden.

Trin 2: Gem et spil i clouden, eller flyt et gemt spil til clouden

• Nyt spil: Når du starter et nyt spil, bliver du i spillet som regel spurgt om, hvor du ønsker at gemme din spilstatus (dit gemte spil). Hvis du aktiverede Cloud Saved Games (trin 1), skal du vælge Cloud Saved Games som lagerenhed. Hver gang du nu logger på din Xbox-profil og spiller spillet, lagres dit gemte spil automatisk i clouden.
  • Eksisterende gemte spil: Hvis du har et eksisterende gemt spil, som du ønsker at lagre i clouden, kan du flytte det gemte spil til clouden. Sådan gør du:
  1. Log på din Xbox-profil.
  2. Gå til settings, og vælg derefter System.
  3. Vælg Storage.
  4. Vælg den lagerenhed, der indeholder det gemte spil, som du vil flytte til clouden.
  5. Vælg Games.
  6. Vælg det spil, som indeholder dit gemte spil.
  7. Vælg dit gemte spil.
  8. Vælg Move.
  9. Vælg Cloud Saved Games.

Du kan kopiere, flytte eller slette gemte spil, der er lagret i clouden, på samme måde, som du kopierer, flytter eller sletter elementer på harddisken. Du kan finde flere oplysninger under Kopiér, flyt eller slet indhold.

Brug et spil, der er gemt i clouden, på en anden konsol

1. Log på din Xbox-profil.
  2. Aktivér Cloud Saved Games (se Trin 1: Aktivér Cloud Saved Games herover).
  3. Start spillet med det spil, der er gemt i clouden.
  4. Vælg Cloud Saved Games som lagerenhed, når du bliver spurgt.

Nu kan du spille på den anden konsol (gælder også en Xbox One-konsol for bagudkompatible spil) direkte fra det sted, hvor du sluttede sidst. Når du er færdig med at spille, lagres dit gemte spil i clouden.

Hvornår overføres mit gemte spil til clouden?

Mens du spiller et spil, sættes dit gemte spil i cache lokalt på konsollen. Når du afslutter spillet, flyttes dit gemte spil automatisk til clouden. Du behøver ikke at foretage dig noget for at få dette til at ske (ud over de to konfigurationstrin ovenfor). På listen Active Downloads kan du se status for dit gemte spil, mens det overføres til clouden (tryk på knappen Guide  på controlleren, vælg Spil og apps, og vælg derefter Active Downloads).

Har du brug for at slukke for konsollen hurtigt?

Det er ikke noget problem! Du kan slukke for konsollen, før et gemt spil er overført til clouden. Når du slukker for konsollen, forbliver den i strømsparetilstand, indtil det gemte spil er overført til clouden (dvs., så længe der er tændt for strømmen til konsollen, og konsollen har forbindelse til internettet).

Vigtigt! Hvis du frakobler din konsol eller afbryder konsollens forbindelse til internettet, vil overførslen af det gemte spil blive sat på pause, indtil næste gang din konsol opretter forbindelse til Xbox Live-tjenesten. Hvis dette sker, vil du ikke kunne bruge det gemte spil på andre konsoller. Hvis du får en fejlmeddelelse med relation til spil, der er gemt i clouden, skal du se under Fejlfinding i forbindelse med spil, der er gemt i clouden.

Deaktivér lagring i clouden for gemte spil

Der er to muligheder for at deaktivere lagring i clouden for gemte spil:

1. Flyt gemte spil ud af clouden, og deaktiver lagring i clouden

Først skal du flytte dine gemte spil ud af clouden. Du kan se, hvordan du flytter indhold fra én lagringsenhed til en anden (f.eks. fra Cloud Saved Games til harddisken) under Kopiér, flyt eller slet indhold

Når dette er gjort, kan du deaktivere lagring i clouden. Sådan gør du:

1. Gå til settings i Xbox 360 Dashboard, og vælg derefter System.
    2. Vælg Storage.
    3. Markér Cloud Saved Games, og tryk derefter på Y-knappen  på din controller.
    4. Vælg Disable Cloud Saved Games.
  2. Bevar gemte spil i clouden, og deaktiver lagring i clouden

Du kan deaktivere lagring i clouden for en enkelt konsol og bevare dine gemte spil i clouden, så du kan bruge dem på en anden konsol. Sådan gør du:

1. Gå til Settings fra Xbox Dashboard, og vælg derefter System.
    2. Vælg Storage, og vælg derefter din primære lagerenhed.
    3. Vælg System Items, og vælg derefter Cloud Storage Console Copy.
    4. Vælg Delete.

Bemærk! Du vil blive bedt om at bekræfte, at du ønsker, at dine gemte spil skal forblive i clouden, og fremtidige opdateringer til dine gemte spil vil ikke blive synkroniseret med konsollen.