Sådan fjerner og geninstallerer du et spil på Windows 10

Hvis du har problemer med at få et spil til at virke, kan det måske hjælpe at fjerne spillet og installere det igen. Når du gør det, bliver de filer, der kører spillet, udskiftet. Det kan ske, at spilfilerne bliver beskadiget eller ændret – især, hvis du har haft problemer med malware, eller hvis du kører en spilændring på din enhed.

Nogle spil kan endda reparere de oprindelige filer, uden at du behøver at fjerne spillet helt. Hvis du har installeret spillet fra Windows Store, skal du fjerne spillet og installere det igen.

Bemærk!

• Sørg for, at du har taget en sikkerhedskopi af alle indstillinger i spillet, inden du følger disse trin.
  • Følg disse trin for at fjerne og geninstallere spil fra Xbox-appen. Når du fjerner og derefter geninstallerer et spil fra din Windows-enhed, vil den automatisk fjerne og geninstallere spillet fra Xbox-appen.

På denne side

Hvis du installerede spillet fra Windows Store

Udfør disse trin:

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Alle apps, og find spillet på listen.
  3. Højreklik på spilfeltet, og vælg derefter Fjern.
  4. Følg trinnene for at fjerne spillet.
  5. Hvis du vil installere spillet igen, skal du åbne appen Store og derefter vælge profilknappen.
En skærm viser Store-appen, og profilknappen er markeret.
  1. Vælg Mit bibliotek.
  2. Find dit spil på listen over tilgængelige downloads, og vælg derefter downloadikonet til højre.
En skærm viser fanen My Library i Store-appen, og downloadikonet er markeret.

Når spillet er blevet geninstalleret, vises det på listen over apps.

Hvis du installerede spillet fra et andet sted

Hvis du har installeret dit spil fra et andet sted end Windows Store, f.eks. en DVD eller en ekstern lagerenhed, skal du følge disse trin:

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Indstillinger, og skriv derefter "Programmer og funktioner" på søgelinjen.
  3. Vælg Programmer og funktioner i søgeresultaterne.
  4. Fremhæv dit spil på listen over programmer og apps.
  5. Hvis dit spil understøtter reparationer, vises Reparer over listen over spil. Vælg Reparer for at få adgang til reparation i spillet.
    Nogle spil understøtter reparation via indstillingerne Fjern/Skift. Hvis der ikke vises "Reparer", skal du vælge Fjern eller Skift for at se, om spillet understøtter reparation.
    Bemærk! Hvis der ikke er nogen mulighed for at reparere, skal du se, om du har sikkerhedskopieret indstillingerne i spillet, inden du går videre til at fjerne og geninstallere spillet. Sørg også for, at du har det medie, som du oprindeligt installerede spillet fra, da du skal bruge det for at installere igen.
  6. Vælg Fjern , og følg instruktionerne for at fjerne spillet.
  7. Indsæt det medie, du oprindeligt brugte til at installere spillet, og følg vejledningen.