Sådan kan du administrere listen Mine spil i Xbox-appen på Windows 10

På denne side

Om listen Mine spil

Afsnittet Mine spil i Xbox-appen på Windows 10 giver dig mulighed for at gennemse og starte alle spil i din samling fra ét sted.

På en skærm vises fanen

Xbox-appen understøtter automatisk registrering af alle Windows Store-spil og nogle pc-spil, der ikke er fra Store (Win32), så de automatisk føjes til din spilsamling i appen. På grund af det store antal spil og indholdskilder, der findes, vil der dog altid være titler, som ikke identificeres som et spil.

Sådan kan du føje et spil eller program, der ikke blev tilføjet automatisk, til listen Mine spil

Hvis et spil eller program ikke tilføjes automatisk, kan du føje det manuelt til din samling ved at vælge Mine spil og derefter Tilføj et spil fra min PC.

Du kan se en rulleliste med alle Win32-spil og -programmer, som har genveje i menuen Start. Find det, du vil føje til Mine spil, på listen, så du hurtigt kan finde og starte de spil eller programmer, som du vil bruge.

På en skærm vises feltet

Når du har valgt de ønskede spil og/eller programmer, skal du vælge Tilføj valgte spil nederst i pop op-vinduet.

På en skærm vises feltet

Dine spil og programmer føjes nu til din liste.

Sådan kan du fjerne et spil eller program fra listen Mine spil

Du kan højreklikke på enhver titel for at åbne et pop op-vindue med følgende valgmuligheder:

• Afspil
  • Fjern fra mine spil
På en skærm vises fanen

Hvad skal jeg gøre, hvis et spil eller program ikke vises på listen "Tilføj et spil fra din PC"?

Hvis et spil eller program ikke vises på rullelisten, har du ikke føjet en genvej til menuen Start. Hvis du vil tilføje dit spil, skal du oprette en genvej i menuen Start. Dette kan du gøre på flere måder:

Fjern spillet, og installer det igen

De fleste Win32-baserede pc-spil og -programmer giver dig mulighed for at oprette en genvej i menuen Start eller på skrivebordet under installationen. Hvis du ikke har oprettet en genvej, da du installerede spillet, skal du fjerne det og installere det igen. Opret derefter genvejen, når du bliver spurgt, om du vil gøre det.

På en skærm vises installationsmenuen til et eksempelspil. Afkrydsningsfelterne

Bemærk! På nuværende tidspunkt kan funktionen "Tilføj et spil fra din PC" ikke genkende skrivebordsgenveje, men du kan bruge genvejen på skrivebordet til at oprette en genvej i menuen Start, så du kan føje spillet til listen Mine spil i Xbox-appen.

Brug en skrivebordsgenvej til at oprette en genvej i menuen Start

Åbn Stifinder, kopiér følgende sti, og indsæt den på filstilinjen:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
Stifinder vises på en skærm. Den seneste sti er valgt på rullelisten.

Det er her, genvejene i menuen Start er placeret. Nu kan du kopiere dine skrivebordsgenveje og indsætte dem på denne filplacering.

En skærm viser Stifinder, hvor programlisten til menuen Start er åbnet.

Hvis Xbox-appen stadig er åben, skal du lukke den og genstarte appen. De nye programmer vises nu på listen "Tilføj et spil fra din PC".

Hvad skal jeg gøre, hvis spillet eller programmet ikke har en genvej på skrivebordet?

Find programmet i mappen C:\Programmer eller mappen C:\Programmer (x86) (placeringen afhænger af, hvor programmet er installeret). Når du har fundet programmet, skal du højreklikke på filen og vælge Opret genvej.

Der vises en skærm med Stifinder. En genvejsmenu er åbnet for et eksempelprogram, og

Når du har oprettet genvejen, kan du flytte den til menuen Start. Du skal bruge den fremgangsmåde, der er beskrevet i afsnittet "Brug en skrivebordsgenvej til at oprette en genvej i menuen Start".