Spil Xbox 360-spil på din Xbox One

Så er Xbox One blevet bagudkompatibel! Nu kan du spille et stadigt større antal af digitale og diskbaserede Xbox 360-spil på din Xbox One-konsol.

Xbox 360-spillene kører i en emulator på Xbox One. Det betyder, at du vil kunne bruge de fleste funktioner fra begge systemer, mens du spiller, f.eks. muligheden for at tage skærmbilleder, streaming af gameplay og Game DVR.

Du kan se en liste over de Xbox 360-spil, som du kan spille på din Xbox One, i Xbox 360-kataloget.

Du kan se, om de Xbox 360-spil, du ejer, er bagudkompatible, i Mine spil. Vælg dit gamerbillede øverst til venstre på siden, log på din Microsoft-konto, vælg Mine spil, og rul derefter ned til Xbox 360. Hvis dit spil er bagudkompatibelt under sig, kan du spille det på Xbox One.

Og glem ikke at stemme på de Xbox 360-spil, som du glæder dig mest til at spille på Xbox One.

Du kan finde flere oplysninger om bagudkompatibilitet i Bagudkompatibilitet på Xbox One – ofte stillede spørgsmål.

På denne side

Sådan spiller du Xbox 360-spil på Xbox One

Hvis du vil spille Xbox 360-spil på Xbox One, skal du først sikre dig, at dit spil understøttes på Xbox One. De spil, der understøtter Bagudkompatibilitet, er angivet i Xbox 360-kataloget.

Derefter skal du blot indsætte Xbox 360-disken i din Xbox One-konsol. Hvis du ejer en digital version af spillet, skal du se efter spillet under Klar til at installere. I begge tilfælde downloades spillet til din konsol. Du skal bruge disken for at kunne spille de spil, du har på en disk.

Du kan få hjælp til at downloade og installere spil i Sådan installerer du spil på Xbox One.

Bemærk! Første gang du starter et Xbox 360-spil på din Xbox One, skal du logge på og downloade din Xbox 360-profil.

Sådan kan du fortsætte et Xbox 360-spil, som du allerede er i gang med, på din Xbox One

For at fortsætte med at spille et spil på Xbox One som du startede på Xbox 360, kan du gemme det i skyen. Hvis du allerede bruger lagring i skyen, kan du spille det med det samme. Hvis dit gemte spil kun er lagret på din Xbox 360, skal du uploade det til skyen.

Aktivér skybaseret lagring på din Xbox 360

Hvis du vil aktivere skybaseret lagring, skal du have følgende:

• Et aktivt Xbox Live Gold-abonnement
  • Mindst 514 MB ledig plads på din konsol

Udfør nu disse trin:

1. Gå til Indstillinger, og vælg derefter System.
  2. Vælg Lager, og vælg derefter Spil gemt i skyen.
  3. Vælg Aktivér.
  4. Start spillet på din Xbox 360-konsol. Når du bliver bedt om at vælge en enhed til at gemme dit spil på, skal du vælge Spil, der er gemt i skyen.
  5. Afslut spillet, og lad din Xbox 360 være tændt, indtil konsollen har uploadet dit gemte spil.
  6. Start spillet på din Xbox One-konsol. Du kan fortsætte lige der, hvor du stoppede.

Gør følgende for at tjekke, om dit gemte spil er synkroniseret med skyen:

1. Gå til Indstillinger på din Xbox 360-konsol, og vælg System.
  2. Vælg Lager, og vælg derefter Spil gemt i skyen.
  3. Vælg dit spil.
    • Hvis der står "Synkroniseret", kan det spilles på Xbox One.
    • Hvis dit spil ikke er blevet synkroniseret, skal du starte spillet, gemme dit fremskridt og afslutte igen.

Nogle spil (de fleste arkadespil) gemmer dine spilfremskridt på din profil i stedet for at oprette en fil med det gemte spil. Selvom der ikke er nogen fil, bliver dine fremskridt og din status i spillet overført, når du skifter konsol.

Sørg for at gemme dit spil ofte, når du spiller på Xbox One. Hvis du åbner en anden app i fuld skærm uden at gemme, vil du miste alle fremskridt, der ikke er gemt.

Kinect og tilbehør

Kinect'en og det tilbehør, der er designet til Xbox 360, og de spil, der kræver dette tilbehør, er ikke kompatible med Xbox One-konsoller. Det betyder, at racerrat, fightsticks og andet tilbehør ikke kan benyttes med Xbox 360-spillet på Xbox One-konsollen.

Bemærk! De Xbox 360-spil, der bruger Kinect til Xbox 360, kan ikke bruges sammen med Kinect til Xbox One.

Brug Xbox 360-guiden på Xbox One

Når du spiller dit Xbox 360-spil på Xbox One, kan du få adgang til Xbox 360-guiden ved at trykke samtidigt på knapperne Vis og Menu på din Xbox One-controller.

Bemærk! Nogle spil bruger disse knapper til særlige funktioner. Se, om der sker uventede handlinger, hvis du trykker på den ene knap før den anden.

Tip! Når der vises en Xbox 360-notifikation på din skærm, skal du trykke samtidigt på knapperne Vis og Menu og holde dem nede for at reagere på notifikationen.

Spil et Xbox 360-spil med dine venner på Xbox One

Når du spiller et Xbox 360-spil på din Xbox One, kan du starte en gruppechat med enten gruppechatfunktionen på Xbox One eller med Xbox 360-gruppechatten i spillet.

Xbox 360 til Xbox One-gruppechat

Hvis du vil starte en Xbox One-gruppechat med dine venner, som også spiller på Xbox One, skal du dobbelttrykke på Xbox-knappen og derefter vælge Grupper.

Xbox 360 til Xbox 360-gruppechat

Hvis du vil starte en gruppe med dine venner, der bruger Xbox 360, skal du gå til Xbox 360-guiden, mens du er i et Xbox 360-spil (tryk samtidigt på knapperne Vis  og Menu ). Vælg derefter Gruppe, Inviter spillere til gruppe og Vælg de venner, du vil spille med.

Der sendes en invitation til din ven. Når din ven har accepteret den, bliver I begge automatisk føjet til gruppen.

Spil et Xbox 360-spil for flere spillere på Xbox One

Hvis et spil understøtter spil for flere spillere (multiplayer) på samme konsol, kan du føje en anden spiller til spillet, ligesom du normalt gør det i et spil på Xbox 360.

Bemærk! Sørg for, at begge spillere også er logget på Xbox One.

Hvis du løber ind i problemer med grupper eller spil for flere spillere, når du spiller Xbox 360-spil, skal du prøve Løsning af problemer med spil for flere spillere på Xbox One.

Xbox 360-gennemførelser

Hvis du har optjent gennemførelser på Xbox 360, har du dem stadig, når du spiller på Xbox One.

Du kan se dine gennemførelser fra Xbox 360-spil på følgende måder:

• Brug Gennemførelser-funktionen (Achievements) i dit Xbox 360-spil
  • Vælg Gennemførelser i Xbox 360-guiden
  • Se dem i fuldskærmstilstand fra Gennemførelser-appen på Xbox One.

Bemærk! Det er ikke muligt at sidestille gennemførelser i Xbox 360-spil.