Hvad er beta- demo- og prøveversioner på Xbox One

Ud over at sælge komplette spil giver Xbox Live mulighed for at prøve et spil på flere måder, før du køber det. De mest almindelig måder er beta- demo- og prøveversioner. De nærmere detaljer kan variere fra spil til spil, men oversigten over ofte stillede spørgsmål nedenfor hjælper dig med at forstå forskelle og ligheder mellem de forskellige tilbud.

På denne side

Hvad er en betaversion (eller alfaversion)?

Beta- og alfaversioner er tidlige, ufærdige versioner af et spil. Fra tid til anden vælger nogle udgivere at frigive en alfa- eller betaversion via Xbox Live for at opfordre almindelige brugere til at teste deres spil. Ofte er der tale om multiplayer-betaversioner, hvor hundredtusindvis af gamere kan stressteste spilserverne under virkelige omstændigheder. Hvis du vil have oplysninger om eller hjælp til en bestemt betaversion, skal du kontakte udgiveren af spillet.

Hvad er en demoversion?

En demoversion er en begrænset version af et spil, der har til formål at lade interesserede gamere prøve det, før de evt. køber det. Demoversioner tilbyder normalt kun et meget begrænset indblik i spillet – normalt kun et par niveauer eller funktioner.

Hvad er en prøveversion?

En prøveversion er en komplet version af et spil, men med visse begrænsninger for personer, der endnu ikke har købt det. I modsætning til en demoversion, der normalt kun har et enkelt eller to niveauer, har en prøveversion hele spillet, men det kan kun spilles i få timer, før man så skal købe det for at kunne fortsætte. Hvis du vælger at købe, bliver prøveversionen låst op til det komplette spil, og du behøver ikke at downloade det igen.

Hvordan henter jeg en beta-, demo- eller prøveversion?

Beta-, demo- og prøveversioner er tilgængelige i Xbox Store på din konsol, ligesom de komplette spil. Nogle spil, især betaversioner, vil ikke være offentligt tilgængelige og kræver sandsynligvis en kode, for at du kan få adgang. Andre er måske kun tilgængelige via specialtilbud som f.eks. EA Access. Kontakt spillets udgiver for at få oplysninger om, hvordan du får adgang til spillet.

Kan jeg optjene gennemførelser i en prøveversion?

Måske. Det afhænger af den enkelte spiludgiver, om de tilbyder gennemførelser i en prøveversion.

Jeg optjente gennemførelser i en prøveversion. Mister jeg dem, hvis jeg ikke køber det komplette spil?

Nej. Alle optjente gennemførelser registreres permanent i din Xbox Live-profil.

Jeg har opbrugt al tiden i min prøveversion. Kan I tilføje mere tid?

Nej, vi kan ikke tilføje mere tid til en prøveversion. Hverken Xbox Support eller spillets udgiver kan foretage en sådan justering.

Min prøveversion gav mig ikke så mange timer, som jeg havde regnet med. Hvad sker der?

Nedtællingen i en prøveversion er baseret på det antal timer, som spillet kører på din konsol, også selvom du ikke spiller. Selvom du sætter spillet på pause eller lader det køre i baggrunden, mens du bruger et andet program, stopper nedtællingen ikke. Hvis du vil sikre dig, at du får mest muligt ud af dine prøveversioner, skal du sørge for at afslutte spillet, før du går videre og laver noget andet. Sådan gør du:

1. Tryk på Xbox-knappen  på din controller for at åbne startskærmen.
  2. Markér spillets titel.
  3. Tryk på Menu-knappen  på controlleren.
  4. Vælg Afslut.