Spillet fryser eller stopper med at reagere på en Windows 10-enhed

Oversigt

Det er irriterende, hvis der er problemer med ydelsen eller stabiliteten, når du spiller på din Windows 10-enhed. Det kan f.eks. ske, at et spil fryser eller stopper med at reagere. Løsningerne på denne side kan hjælpe dig med at løse de problemer, du eventuelt oplever, når du spiller på din Windows 10-enhed.

Løsninger til fejlfinding

Løsning 1: Afslut og genstart spillet

Nogle gange kan et spil fryse eller holde op med at reagere, hvis der opstår et midlertidigt problem. Så kan du løse problemet ved at afslutte og genstarte spillet.

Bemærk! Hvis dit spil går ned, eller det ikke reagerer, når du starter det, skal du springe denne løsning over.

Når du er i spillet, skal du trykke på X i øverste højre hjørne af vinduet for at lukke det og derefter genstarte spillet.

Løsning 2: Genstart din enhed

Når du genstarter din Windows 10-enhed, nulstilles alt det, der findes i hukommelsen, og som kan være skyld i, at et spil fryser eller stopper med at reagere. Du kan genstarte din Windows 10-enhed ved at følge disse trin.

Bemærk! Sørg for, at der ikke er noget åbent, eller som ikke er gemt, før du fortsætter, da processen automatisk lukker alle åbne apps.

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Strømstyring, og vælg derefter Genstart.

Når din Windows 10-enhed er genstartet, kan du logge på igen og genstarte spillet.

Løsning 3: Søg efter opdateringer til Windows-software og -drivere til din enhed

Hvis dit spil fryser eller ikke reagerer, kan der være en opdatering til hardwaren på din Windows 10-enhed.

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du søger efter de seneste softwareopdateringer, herunder videodrivere, til din enhed, i Sådan henter du opdateringer til software og drivere til Windows 10.

Løsning 4: Kontrollér systemkravene til spillet

Nogle spil har bestemte minimumsystemkrav til din Windows 10-enhed, som angiver, om enheden kan spille spillet uden problemer. Hvis dit spil fryser eller ikke reagerer, skal du kontrollere, om din enhed opfylder minimumkravene til at køre spillet uden problemer.

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du kontrollerer systemkravene til dit spil, i Sådan ser du, om et spil vil virke på din Windows 10-enhed.

Løsning 5: Kontrollér, at du har forbindelse til netværket

Hvis dit spil kræver onlineforbindelse, kan det medføre problemet i spillet, hvis forbindelsen bliver afbrudt, mens du spiller. Som regel vil spillet give dig besked om, hvis det ikke længere har forbindelse.

Sådan undersøger du, om du stadig har forbindelse:

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Indstillinger, og vælg derefter Netværk og internet.
  3. Kontrollér, at det netværk, du har oprettet forbindelse til, vises som Tilsluttet.

Hvis dit netværk ikke vises som Tilsluttet, eller hvis du har problemer med forbindelsen, skal du rulle til bunden af siden og vælge Netværks- og delingscenter. Der skal du vælge Foretag fejlfinding af problemer og derefter følge vejledningen.

Løsning 6: Log på som en anden bruger

Nogle gange kan det påvirke ydeevnen og stabiliteten i dit spil, hvis profildataene på din Windows 10-enhed er beskadigede. Du kan kontrollere dine profildata ved at prøve at spille det samme spil med en anden konto. Sådan gør du:

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg dit kontonavn øverst til venstre i menuen, og vælg derefter Skift konto.
  3. Log på med en anden konto end den, du bruger.
  4. Genstart spillet for at se, om det virker korrekt.

Løsning 7: Reparer spillet, eller installer det igen.

Det kan ske, at spilfilerne bliver beskadiget eller ændret – især, hvis du har haft problemer med malware, eller hvis du kører en spilændring på din enhed. Hvis dit spil fryser eller ikke reagerer, kan du fjerne og geninstallere det for at fjerne og erstatte de filer, der kører spillet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du fjerner og geninstallerer spil, skal du følge trinnene i Sådan fjerner og geninstallerer du et spil i Windows 10 og derefter prøve at spille spillet igen.

Løsning 8: Kontrollér, om din konto er blevet spærret i et spil

Spiludviklere kan bygge spilspecifik sikkerhed ind i deres spil og gennemtvinge deres communitypolitik, så spillerne får en mere fair spiloplevelse. Hvis du ikke længere kan få adgang til et bestemt spil, kan det skyldes en spilspecifik håndhævelse eller et spilspecifikt forbud. Da alle spil er forskellige, vil den metode, der bruges til at give dig besked om spærring af et spil, afhænge af udvikleren. Du kan finde specifikke oplysninger om et spilforbud ved at kontakte spiludvikleren eller spiludgiver.

Hvis dit spil fortsætter med at fryse eller stopper med at reagere, skal du gå til siden Windows 10-spil for at se en liste over alle spillene. Hvis spillet er udgivet af Microsoft, kan du se efter spilspecifikke oplysninger, og du kan se et link til communitysiderne for kendte tjenesteproblemer eller logonproblemer. Hvis spillet er udgivet af en tredjepart, kan du finde direkte links til udgiverens tjeneste- og communitysider.