Få bedre ydelse, når du streamer spil via Xbox-appen i Windows 10

Du kan forbedre lyd- og videokvaliteten, når du streamer spil, ved at foretage nogle få justeringer af din hjemmenetværk. Prøv forslagene på denne side for at forbedre streamingen af spil, når du bruger Xbox-appen i Windows 10.

På denne side

Brug om muligt et traditionelt kabelnetværk

Du får altid den bedste videokvalitet, de færreste forsinkelser i gameplayet og mindst interferens, når du streamer via et traditionelt Ethernet-netværk. Tilslut om muligt både din Windows 10-pc og din Xbox One-konsol til hjemmets netværk med Ethernet-kabler.

Bemærk! Hvis du ikke kan oprette en traditionel kabelforbindelse pga. afstanden mellem konsollen og netværksenheden, kan du overveje at bruge en af de løsninger, der er angivet nedenfor. Hvis du investerer i en af disse enheder, kan du bruge de eksisterende kabler i hjemmet:

• Powerline-netværkskort. Disse kort giver dig mulighed for at benytte de eksisterende elkabler i hjemmet som et hurtigt traditionelt kabelnetværk.
  • MoCA (Multimedia over Coax). Disse kort giver dig mulighed for at benytte de eksisterende koaksialkabler i hjemmet som et hurtigt traditionelt kabelnetværk.

Hvis du bruger et trådløst netværk, skal du om muligt bruge et 802.11 AC- eller N-netværk på 5 GHz.

Du får den bedste trådløse ydelse, hvis du benytter nyere trådløs teknologi, når du streamer spil fra din Xbox One-konsol til din Windows 10-pc.

Nogle trådløse routere sender to SSID'er (netværksnavne): et som et 5 GHz-netværk og et andet som et 2,4 GHz-netværk.

Netværk på 5 GHz er mindre udsatte for interferens fra f.eks. trådløse telefoner og mikrobølgeovne. Selvom 5-GHz signaler ikke kan gå gennem kompakte mure ligesom 2,4-GHz signaler, er det altid bedst at prøve at bruge netværksbåndet på 5 GHz, inden du bruger båndet på 2,4 GHz.

Flyt din Xbox One-konsol eller pc tættere på den trådløse router

Jo tættere din Xbox One-konsol eller pc er på din router, jo bedre er forbindelsen. Vælg en central placering til din trådløse router. Vægge, gulve og metalgenstande kan give interferens.

Reducer den trådløse interferens

Mange trådløse elektronikenheder, f.eks. trådløse telefoner, mikrobølgeovne, babyalarmer eller garageportåbnere, bruger båndet på 2,4 GHz.

Du kan nemmere undgå denne interferens, hvis du bruger det trådløse netværksbånd på 5 GHz.

Disse typer af interferens kan forringe signalet:

Aktiv interferens
Aktiv interferens opstår, når andre elektroniske enheder udsender enten et trådløst signal eller en anden form for elektromagnetisk interferens. Almindelige kilder til aktiv interferens er mikrobølger, ovne, airconditionanlæg, fjernsyn med billedrør, trådløse hovedtelefoner, babyalarmer, andre trådløse netværk, trådløse telefonsystemer og trådløse højttalere.

Bemærk! Mange andre elektroniske enheder kan forårsage interferens. Prøv at minimere risikoen for interferens ved at flytte alle elektroniske enheder, der er mellem Xbox-konsollen og den trådløse router.

Passiv interferens
Passiv interferens opstår, når et trådløst signal passerer gennem objekter. Det fører til, at det trådløse signal bliver svækket og brudt. Materialer, der kan forårsage passiv interferens, er bl.a. beton, glas, bly- og kobberrør, isolering, spejle, våbenskabe, arkivskabe, fliser og puds. Det trådløse signal forringes også med afstanden. Der kan også forekomme interferens, når konsollen er for tæt på den trådløse router. Den ideelle afstand mellem den trådløse router og Xbox One-konsollen er mellem 1,5 og 15 meter.

Dæmpning
Dæmpning er en naturlig forekomst i trådløse signaler. Det betyder, at et trådløst signal forringes over afstand, så der opstår det, der normalt betegnes som "rækkeviddeproblemer". Routere har en begrænset rækkevidde ved udsendelse, selvom det varierer fra enhed til enhed. En enheds rækkevidde vil blive yderligere reduceret, når signalet passerer gennem faste genstande (se "passiv interferens" ovenfor).

Frit udsyn
Når man taler om aktiv eller passiv interferens, er "frit udsyn" en kritisk komponent, der skal overvejes. Tegn en imaginær lige linje fra routeren til Xbox One-konsollen. Se derefter, om du kan slukke eller flytte nogen enheder, som kan medføre aktiv interferens, langs denne linje.

Du kan også flytte konsollen eller routeren for at minimere passiv interferens. Det kan ofte hjælpe med til at forbedre de trådløse signaler, hvis du flytter enhederne ud af kabinetter eller borde.

To ens tegninger viser en konsol, en trådløs router og signalstyrkeindikatoren. På den ene tegning er der et skab mellem konsollen og routeren, og signalstyrken er meget svagere.

Når du har fastlagt den bedste opstilling med "frit udsyn" til dine enheder og har fjernet så mange årsager til interferens som muligt, skal du tjekke, om forbindelsen er blevet bedre.

USB 3.0-enheder
Nogle USB 3.0-enheder kan også give trådløs interferens på 2,4-GHz netværk. Hvis du bruger et trådløst netværk på 2,4 GHz, skal du så vidt muligt ikke tilslutte eksterne USB-enheder til din Xbox One og din pc med Windows 10.

Brug den trådløse kanal og det bånd, der har mindst belastning

Hvert trådløst netværk har en kanal, som det bruger til kommunikation. Hvis et andet trådløst netværk i nærheden bruger den samme kanal, kan der opstå interferens mellem de to netværk. Det er vigtigt, at du konfigurerer din trådløse router til at bruge en kanal, der ikke udsættes for interferens fra andre netværk i nærheden.

Regionale begrænsninger
På nogle markeder reducerer den trådløse enhed strømforbruget, hvis den registrerer for meget trafik på et bestemt trådløst bånd. Dette gøres for at undgå overbelastning på det trådløse netværk. Hvis det sker, bliver den trådløse ydelse dårligere, så vælg det tilgængelige trådløse bånd og den kanal, der har mindst belastning.

Her er et par tip til, hvordan du skifter trådløs kanal og finder den kanal, der er mindst belastet.

Skift trådløs kanal
Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du ændrer den trådløse kanal, i vores forummer om netværkshardware. Her kan du finde oplysninger om, hvordan du konfigurerer og opdaterer din specifikke netværkshardware. Hvis vores forummer ikke har oplysninger om din specifikke router, skal du se i dokumentationen til routeren eller på routerproducentens websted for at få at vide, hvordan du ændrer den trådløse kanal.

Bemærk! Indholdet i Xbox Support-forummerne er på engelsk. Hvis du vil oversætte indhold på et Xbox Support-forum til et andet sprog, skal du indsætte webadressen i et onlineoversættelsesværktøj, f.eks. Oversætter på Bing.

Vælg den optimale kanal

De fleste trådløse routere giver mulighed for at vælge en kanalbredde på enten 20 MHz eller 40 MHz. Disse indstillinger kan også vises som "Smal" eller "Bred". Xbox One foretrækker indstillingen 20 MHz eller "Smal".

Netværk, der bruger 2,4 GHz, har kanal 1 til 11 (13 i Europa). En kanal kan skabe interferens på andre kanaler i nærheden, så der bør altid være 5 kanaler mellem de kanaler, du vælger. For at undgå, at kanalerne overlapper, er det bedst, hvis du kun vælger kanal 1, 6 og 11. Nogle trådløse routere giver dig mulighed for at konfigurere bredden af kanalen. Hvis du vælger 20 MHz eller "Smal", begrænser du interferensen med nabokanalerne.

Kanalerne overlapper ikke på 5-GHz netværk.

Når du har ændret den trådløse kanal, skal du tjekke, om forbindelsen er blevet bedre.

Find en trådløs kanal med mindre belastning

Du kan finde de kanaler, der ikke benyttes i det område, hvor du bor. Gør følgende for at finde de trådløse netværk i nærheden af din computer og de kanaler, der bruges.

• Brug et grafisk værktøj som f.eks. inSSIDer Wi-Fi Analyzer (Android). Disse værktøjer understøttes ikke af Microsoft.
  • Brug det indbyggede kommandolinjeværktøj i Windows. Du skal kende lidt til brugen af kommandolinjen. Sådan gør du:
    1. Tryk på Windows-tasten, skriv Kommandoprompt, og tryk på Enter.
    2. Skriv netsh wlan show networks mode=bssid på kommandoprompten, og tryk derefter på Enter-tasten.
En skærm viser netværksdetaljer, herunder signalstyrke.

Denne kommando viser en liste over netværk. Du kan også se netværkenes signalstyrke og kanal. Hvis dit netværk bruger den samme kanal (for 5-GHz netværk) som et eller flere af disse netværk, eller hvis din netværkskanal er mindre end 5 kanaler fra en eksisterende kanal (for 2,4-GHz netværk), kan du forbedre streamingkvaliteten ved at ændre den trådløse kanal på din routers konfigurationsside.

Opdater dine trådløse drivere og firmwaren til din trådløse router

Det er altid bedst at bruge de nyeste trådløse drivere og den nyeste firmware. Sådan gør du:

Opdater routerens og gatewayens firmware

Routere, både traditionelle kabelforbundne og trådløse, indeholder integreret software, som kaldes firmware. Routerens firmware omfatter netværksprotokol, sikkerhed og administrative funktioner. Routere, der har ældre oplysninger gemt i firmwaren, fungerer muligvis ikke korrekt.

Routerproducenterne leverer ofte opdateringer, der giver forbedringer af ydeevne, stabilitet, sikkerhed og forbindelse. Opdatering af routerens firmware kan løse problemer med dårlig ydeevne eller forbindelser, der afbrydes.

Du kan selv downloade og installere disse firmwareopdateringer. Din computer skal være direkte forbundet med routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel, så du kan uploade den nye firmwarefil direkte til routeren.

Du kan finde flere oplysninger i vores forummer om netværkshardware. Her kan du få at vide, hvordan du konfigurerer og opdaterer din specifikke netværkshardware.

Bemærk! Indholdet i Xbox Support-forummerne er på engelsk. Hvis du vil oversætte indhold på et Xbox Support-forum til et andet sprog, skal du indsætte webadressen i et onlineoversættelsesværktøj, f.eks. Oversætter på Bing.

Opdater drivere og firmware til din pc

Sådan skal du søge efter og opdatere driverne til din pc:

1. Tryk på Windows-tasten, skriv Enhedshåndtering, og tryk derefter på Enter.
  2. Vælg Netværkskort for at se, hvilken hardware der er installeret på din pc.
  3. Højreklik på navnet på dit trådløse netværkskort, og vælg Opdater driversoftware...
  4. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware.
Indstillingen

Deaktiver ældre trådløse protokoller på dit trådløse adgangspunkt

Nogle trådløse routere og adgangspunkter kan være konfigureret til at deaktivere ældre protokoller, f.eks. 802.11 a, b og g. Denne indstilling kaldes nogle gange "Blandet tilstand". Hvis disse ældre protokoller deaktiveres, og den trådløse router indstilles til specifikt at bruge nyere protokoller (som f.eks. 802.11 AC/N), får du en bedre ydelse.

Brug ikke det sammen netværksnavn (SSID) til dit 2,4-GHz netværk og 5-GHz netværk

Nogle trådløse routere bruger som standard det samme navn (SSID) til både 2,4-GHz og 5-GHz netværket, mens andre trådløse routere som standard vælger to forskellige navne, så det er nemmere at identificere frekvensbåndet.

Hvis din router benytter det samme netværksnavn til begge netværk, kan du konfigurere den til at tildele forskellige navne til netværkene. Hvis du benytter forskellige navne, kan du konfigurere din pc og Xbox One til at bruge et bestemt netværk og frekvensbånd.

Hvis du streamer til en bærbar computer eller en tablet, skal du sikre dig, at enheden er tilsluttet.

Nogle bærbare computere og tabletenheder bruger strømstyringsteknikker til at reducere det trådløse netværkskorts strømforbrug, når computeren eller tabletten kører på strøm fra batteriet. Disse teknikker kan formindske den trådløse netværksbåndbredde, der er tilgængelig for enheden, og give forsinkelser i kommunikationen med Xbox One. Hvis du bruger enhedens strømadapter, kan din bærbare computer eller tablet bruge det trådløse netværkskort uden strømstyring.

Brug kun dine streamingenheder på 5-GHz netværket

Hvis du kun bruger din streamingenhed og din Xbox One på 5 GHz-båndet på dit netværk, kan du minimere interferensen fra andre enheder. Brug andre computere, telefoner, bærbare computere og tabletter på netværkets 2,4-GHz bånd.

Overvej at slukke enheder, der er placeret langt væk fra din trådløse router

Enheder, der prøver at kommunikere med din trådløse router over længere afstand, eller som prøver at kommunikere gennem flere vægge, kan reducere den generelle tilgængelige båndbredde på dit hjemmenetværk.

Du kan overveje at flytte disse enheder tættere på den trådløse router eller slukke dem.

Aktivér WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) på din trådløse router

WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) giver din trådløse router mulighed for at prioritere tidsfølsom netværkstrafik såsom spilstreaming højere end trafik, der er mindre tidsfølsom, f.eks webbrowsing. Hvis du aktiverer denne funktion, får du en bedre streaming af spil.

Denne indstilling findes i konfigurationen til din trådløse router, og den kaldes nogle gange QoS (Quality of Service).

Undgå unødvendig internettrafik fra din pc med Windows 10

Hvis du lader et browservindue være åbent, kan der opstå unødvendig internettrafik, selvom browservinduet er placeret i baggrunden. Filsynkroniseringstjenester, f.eks. OneDrive og Dropbox, kan også bruge computerens båndbredde og dermed konkurrere med netværkstrafikken fra spilstreamingen.

Du bør lukke browservinduer, som du ikke bruger, og begrænse filsynkronisering og andre aktiviteter, som bruger båndbredde, mens du streamer spil.