Foretag fejlfinding af problemer med lyd og video i Windows 10

Brug oplysningerne på denne side til at foretage fejlfinding af problemer med lyd og video, som opstår, når du spiller på din Windows 10-enhed.

Fejlfinding i forbindelse med lydproblemer

Hvis du har problemer med lyden i et spil på din Windows 10-enhed, kan du prøve følgende løsninger.

Løsning 1: Kontrollér, at lyden ikke er slået fra

Nogle spil kører i fuld skærm, så du ikke kan se proceslinjen. Sådan kan du kontrollere, om lyden er skruet ned eller slukket:

1. Tryk på Windows-knappen på din Windows 10-enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Tryk på lydstyrkeikonet på proceslinjen, og kontrollér, at lydstyrken er indstillet højere end 0, og at lyden ikke er slået fra.

Løsning 2: Kontrollér forbindelsen

Hvis du bruger hovedtelefoner, højttalere eller andet lydtilbehør, og du hører knasende lyde, eller der er forstyrrelser, er tilbehøret muligvis ikke tilsluttet korrekt. Prøv at fjerne tilbehøret og tilslutte det igen til din Windows 10-enhed for at se, om det hjælper. Hvis du kun hører forstyrrelserne, når du bruger det tilbehør, kan det være i stykker.

Løsning 3: Kontrollér og fjern eventuelt lydtilbehør

Hvis der er tilsluttet andet lydtilbehør til din enhed, og du ikke bruger det, kan det være, at lyden afspilles på det tilbehør. Kontrollér det tilbehør for at se, om lyden kommer ud der. Sørg for at fjerne sådant tilbehør, og kontrollér igen, om der kommer lyd ud af højttalerne på den primære enhed.

Løsning 4: Kør guiden til fejlfinding af lyde i Windows

1. Tryk på og hold på lydstyrkeikonet på proceslinjen.
    Bemærk! Du kan også højreklikke på lydstyrkeikonet.
  2. Vælg Foretag fejlfinding af lydproblemer, og følg instruktionerne.

Løsning 5: Søg efter Windows-opdateringer

Der kan opstå et lydproblem, hvis du ikke har de seneste lydopdateringer. Hvis du vil søge efter opdateringer, skal du se Sådan henter du opdateringer til software og drivere til Windows 10.

Løsning 6: Søg efter kendte problemer og opdateringer fra producenten

Din Windows 10-enhed er afhængig af lydhardwaren. Denne hardware kræver, at der kører software, som kaldes drivere. Drivere opdateres jævnligt, så selvom din hardware er ny, er det en god ide at søge efter opdateringer. Sådan gør du:

1. Tryk på Windows-knappen på din Windows 10-enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Gå til Søg, skriv "dxdiag.exe", og vælg derefter dxdiag Kør kommando på listen over resultater, eller tryk på Enter.
  3. Bemærk! Når Diagnosticeringsværktøj til DirectX åbnes, vises der en statuslinje nederst i vinduet, så du kan se, når oplysningerne er blevet indlæst.

4. Under fanen Lyd skal du se efter udbyderen eller producenten af lydenheden og skrive navn, model og versionsnummer ned for lyddriveren.
  5. Åbn en webbrowser, og søg efter producentens websted.
  6. Følg trinnene for at søge efter din specifikke lydenhed, og se, om der er nogen opdateringer, du kan installere.

Fejlfinding af problemer med video eller skærm

Hvis du har problemer med video eller skærm i et spil på din Windows 10-enhed, kan du prøve følgende løsninger.

Løsning 1: Kontrollér forbindelserne til den eksterne skærm

Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du kontrollere, om den er tilsluttet rigtigt. En løs forbindelse kan medføre problemer.

Løsning 2: Kontrollér skærmindstillingerne

Brug de anbefalede skærmindstillinger på din Windows 10-enhed. Sådan tjekker du dine indstillinger:

1. Tryk på Windows-knappen på din Windows 10-enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Indstillinger, og vælg derefter System.
  3. Rul til bunden af fanen Skærm, og vælg Avancerede skærmindstillinger.
  4. Kontrollér, at den indstilling, der vises ud for Opløsning, er den bedste for din Windows 10-enhed.
    Bemærk! Der vises "Anbefalet" ud for den optimale skærmindstilling.

Løsning 3: Søg efter Windows-opdateringer

Der kan opstå video- eller skærmproblemer, hvis du ikke har de seneste Windows-opdateringer. Se Sådan henter du opdateringer til software og drivere til Windows 10.

Løsning 4: Søg efter kendte problemer og opdateringer fra skærmproducenten

Din Windows 10-enhed er afhængig af videohardwaren. Denne hardware kræver, at der kører software, som kaldes drivere. Drivere opdateres jævnligt, så selvom din hardware er ny, er det en god ide at søge efter opdateringer. Sådan gør du:

1. Tryk på Windows-knappen på din Windows 10-enhed eller på tastaturet, eller vælg Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Gå til Søg, skriv dxdiag.exe, og vælg derefter dxdiag Kør kommando på listen over resultater, eller tryk på Enter.
  3. Bemærk! Når Diagnosticeringsværktøj til DirectX åbnes, vises der en statuslinje nederst til venstre i vinduet, så du kan se, når oplysningerne er blevet indlæst.

4. Under fanen Skærm skal du se efter udbyderen eller producenten af skærmenheden og skrive navn, model og versionsnummer ned for skærmdriveren.
  5. Åbn en webbrowser, og søg efter producentens websted.
  6. Følg trinnene for at søge efter din specifikke skærmenhed, og se, om der er nogen opdateringer, du kan installere.

Hvis du oplever lyd- eller videoproblemer, skal du søge efter hjælp i Windows 10-communityforummet.