Løs problemer med spilstreaming fra Xbox-appen i Windows 10

Bemærk! Inden du går i gang med fejlfinding for at løse et eller flere af følgende problemer, skal du tjekke, at du har den nyeste version af Xbox-appen på Windows 10.

Brugere i EU og Korea, som anvender Windows 10 N eller Windows 10 KN, skal også installere Media Feature Pack til N- og KN-versionerne af Windows 10 for at kunne bruge denne funktion.

Løsninger

Min Xbox One er ikke synlig i Xbox-appen i Windows 10

Tænd din Xbox One, og tilslut den til det samme undernet som din Windows 10-pc. Hvis den er tændt og tilsluttet det samme netværk, skal du muligvis angive IP-adressen til din Xbox One. Du kan finde IP-adressen til din Xbox One ved at gå til Indstillinger og vælge Netværk og derefter Avanceret.

Start Xbox-appen. Vælg Forbind i navigationsruden, og skriv IP-adressen til din Xbox One i feltet Er Xbox One ikke på listen? Skriv din konsols IP-adresse. Vælg derefter Forbind.

Et tekstfelt med meddelelsen

Hvis det ikke fungerer, er din Xbox One formentlig ikke på det samme undernetværk som din Windows 10-pc. Sørg for, at begge er på samme netværk.

Vigtigt Du må ikke bruge det sammen netværksnavn (SSID) til 2,4-GHz netværket og 5-GHz netværket.

Nogle trådløse routere bruger som standard det samme navn (SSID) til 2,4-GHz og 5-GHz netværket, mens andre som standard vælger to forskellige navne, så det er nemmere at identificere frekvensbåndet. Hvis din router benytter det samme netværksnavn til begge netværk, kan du konfigurere routeren til at tildele forskellige navne til netværkene. Hvis du benytter forskellige navne, kan du konfigurere din pc og Xbox One til at bruge et bestemt netværk og frekvensbånd.

Endelig kan du prøve at genstarte både pc'en og Xbox One-konsollen. Det kan nogle gange løse forbindelsesproblemer.

Jeg kan ikke oprette forbindelse til min Xbox One fra Xbox-appen i Windows 10

Tjek, at din Xbox One-konsol tillader SmartGlass-forbindelser. Det kan du tjekke ved at gå til Indstillinger og vælge Præferencer. Sørg for, at Tillad SmartGlass-forbindelser er valgt.

Indstillingen

Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, kan du prøve at genstarte din Windows 10-pc og din Xbox One-konsol.

Jeg kan ikke starte streaming af spil fra min pc med Windows 10

Tjek, om din Xbox One-konsol tillader streaming af spil. Det kan du tjekke ved at gå til Indstillinger og vælge Præferencer. Sørg for, at Tillad streaming af spil til andre enheder (beta) er valgt.

Afkrydsningsfeltet

Jeg får fejlmeddelelsen "For at fortsætte, log på din konsol ved at bruge denne konto"

Du skal være logget på Xbox-appen med det gamertag, som er logget på Xbox One-konsollen. Din profil skal findes på Xbox One. Prøv at logge direkte på konsollen.

Normalt bliver din profil automatisk logget på, når du opretter forbindelse til konsollen.

Jeg har problemer med at logge på Xbox-appen på Windows 10

Hvis du har problemer med at logge på din Microsoft-konto i Xbox-appen, skal du se Løs problemer med at logge på Xbox-appen.

Der er for meget forsinkelse eller ventetid under streaming af spil

Kvaliteten af den trådløse netværksforbindelse har stor betydning for streamingen af spil. Prøv disse løsninger i den nævnte rækkefølge:

1. Tilslut om muligt både din Xbox One-konsol og din pc med en traditionel Ethernet-forbindelse.
  2. Hvis det ikke er muligt, kan du prøve at sænke kvalitetsniveauet. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer kvaliteten, i Sådan streamer du spil i Xbox-appen i Windows 10.
  3. Hvis du vil prøve at forbedre spilstreamingen, skal du se Få bedre ydelse, når du streamer spil via Xbox-appen i Windows 10.
  4. Endelig kan du prøve at bruge funktionen Test streaming for at få flere forslag til din specifikke netværkskonfiguration:
    • Vælg Forbundet, vælg din Xbox One-konsol, og vælg derefter Test streaming. Xbox-appen tester streamingforbindelsen og rapporterer resultatet.
Indstillingen

Der opstår ofte video- eller lydfejl, når jeg streamer spil

Kvaliteten af den trådløse netværksforbindelse har stor betydning for streamingen af spil. Prøv disse løsninger i den nævnte rækkefølge:

1. Tilslut om muligt både din Xbox One-konsol og din pc med en traditionel Ethernet-forbindelse.
  2. Hvis det ikke er muligt, kan du prøve at sænke kvalitetsniveauet. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer kvaliteten, i Sådan streamer du spil i Xbox-appen i Windows 10.
  3. Hvis du vil prøve at forbedre spilstreamingen, skal du se Få bedre ydelse, når du streamer spil via Xbox-appen i Windows 10.
  4. Endelig kan du prøve at bruge funktionen Test streaming for at få flere forslag til din specifikke netværkskonfiguration:
    • Vælg Forbundet, vælg din Xbox One-konsol, og vælg derefter Test streaming. Xbox-appen tester streamingforbindelsen og rapporterer resultatet.
Indstillingen

Jeg kan ikke se TV eller andet beskyttet videoindhold

Noget indhold, f.eks. beskyttede videoer eller beskyttet HDMI-video, kan ikke streames til din pc. Men du kan se dette indhold på din konsol.

Jeg kan ikke spille et spil, der kræver Kinect

Du kan desværre ikke streame et spil, der kræver Kinect – heller ikke hvis du har Kinect'en til Windows-pc. Du kan stadig spille disse spil på din konsol.

Min styrepind til flyvning, mit racerrat, min arkadecontroller eller mit spiltilbehør virker ikke

På nuværende tidspunkt understøtter vi ikke andre controllere end de officielle controllere til Xbox One og Xbox 360.

Spillinjen vises, hver gang jeg trykker på Xbox-knappen på min controller

Hvis du vil undgå, at spillinjen åbnes, når du trykker på Xbox-knappen, skal du åbne Indstillinger for spillinje og fjerne markeringen af indstillingen "Åbn spillinjen ved at trykke på Xbox Guide-knappen på en controller".

Indstillingen

Jeg kan ikke optage Game DVR-klip på min Xbox One eller sende til Twitch, mens jeg streamer spil

Det er ikke muligt at bruge konsollen til at sende til Twitch eller optage Game DVR-klip, mens du streamer spil.

Min controller virker ikke

Prøv at stoppe streamingen af spil. Fjern derefter controlleren, og tilslut den igen.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du åbne Enhedshåndtering og tjekke, om Windows har registreret, at din controller er tilsluttet.

Min controller virker ikke, lige efter jeg har startet spilstreaming. Eller controlleren virker ikke på konsollen, lige efter jeg har afsluttet spilstreaming

Nogle spil kan ikke overføre controllerfunktionen mellem Windows 10-pc'en og Xbox One-konsollen. I så fald skal du prøve at genstarte spillet for at løse problemet.

Lyden i spilchatten virker ikke

Sørg for, at dine lydenheder til input (mikrofon) og output (højttalere) er indstillet korrekt på din pc. Åbn Kontrolpanel, vælg Hardware og lyd, og vælg derefter Administrer lydenheder. Du finder disse indstillinger under fanerne Afspilning og Optagelse. På nuværende tidspunkt skal disse indstillinger vælges, inden du kan starte streamingen af spil.

Hvis du har problemer med at høre lyd eller se video, skal du se Foretag fejlfinding af problemer med lyd og video i Windows 10.

Videobilledet er mørkere/lysere end på mit TV

Computerskærme og TV-skærme kan vise videobilleder med forskellige lysstyrkeniveauer. Spil har som regel en indstilling for "lysstyrke" eller "gamma", som du kan bruge til at justere lysstyrken i spillet. Du skal muligvis anvende en anden indstilling til din pc-skærm end til dit TV.

Lyden og videobilledet fryser ofte (hvert 30. sekund, 45. sekund eller minut)

Hvis du har en dårlig netværksforbindelse eller en ældre driver til det trådløse netværkskort, kan netværkskortet begynde at søge efter trådløse netværk i baggrunden. Nogle (men ikke alle) trådløse kort kan indstilles, så de ikke søger så ofte.

Wi-Fi-enheder fra Intel:

1. Højreklik på ikonet Start.
  2. Vælg Enhedshåndtering.
  3. Udvid Netværkskort.
  4. Højreklik på Intel <navn på trådløst kort>.
  5. Vælg Egenskaber i menuen.
  6. Vælg fanen Avanceret.
  7. Vælg Roamingaggressivitet på listen Egenskaber.
  8. Skift værdien til 1. Laveste på rullelisten.

Herved indstilles Intel-driveren til den laveste søgningshyppighed.

Wi-Fi-enheder fra Qualcomm (Atheros):

1. Højreklik på ikonet Start.
  2. Vælg Enhedshåndtering.
  3. Udvid Netværkskort.
  4. Højreklik på Wi-Fi-kort.
  5. Vælg Egenskaber i menuen.
  6. Vælg fanen Avanceret.
  7. Indstil Scan gyldigt interval til 120. (Standardværdien er 60).

Herved øges roamingintervallet for Wi-Fi-driveren til 120 sekunder.