Fejlfinding af problemer med ydeevne og stabilitet i pc-spil

Grundlæggende fejlfinding

Hvis et bestemt spil ikke virker på en bestemt computer, er der flere mulige årsager til det. Ligesom hvert spil udvikles lidt forskelligt, bygges hver computermodel lidt forskelligt.

Hvis du har problemer med at køre et spil på pc'en, kan du prøve løsningerne nedenfor.

Du kan også prøve at spørge i Windows-forummerne.

Kør fejlfindingsværktøjet "Apps troubleshooter" til Windows Store-apps

Hvis der opstår problemer med en spilapp, eller hvis du ikke kan åbne Store, skal du prøve at køre fejlfindingsværktøjet Apps troubleshooter til Windows Store-apps. Det kan automatisk finde og løse visse problemer med apps og Store. Værktøjet er kun tilgængeligt på engelsk, men det fungerer på alle pc'er, uanset hvilet sprog der anvendes.

Download vigtige eller kritiske Windows-opdateringer

• Kør Windows Update for at downloade vigtige eller kritiske opdateringer til din pc.
  • Bestem, hvilken version af DirectX der er den rigtige til din pc. Gå til siden Which version of DirectX is on your computer.
  • Kontrollér, at du kører den nyeste version af Java. Start Java-appen (eller -programmet), og tryk eller klik derefter på fanen Update i Java Control Panel. Tryk eller klik derefter på Update Now.

Opdater dine spil

Tjek, at du alt har downloadet den nyeste version af dine spil. Opdateringerne retter ofte de problemer, der er fundet i tidligere versioner.

• På Windows 8 skal du gå til startskærmen og tjekke feltet Store. Hvis der vises et tal, skal det pågældende antal apps på pc'en opdateres. Dit spil kan være med på listen. I appen Store skal du trykke eller klikke på tallet øverst til højre og følge vejledningen til opdatering af appen.
  • På Windows 7, Windows Vista og Windows XP skal du se efter en opdateringsindstilling i selve spillet. Eller du kan tjekke producentens websted.

Kontrollér systemkravene

Når du køber eller udfører fejlfinding af et pc-spil, skal du først kontrollere, at din computer opfylder spillets minimumkrav til systemet. Selvom alle spil har forskellige krav, bruger pc-spil generelt mange flere "hestekræfter" end andre programmer og kræver meget af din video- og lydhardware.

Kontrollér, at pc'en har god ventilation

En overophedet computer kan ofte fryse. Spil bruger mere strøm end de fleste andre apps eller programmer, hvilket udvikler mere varme. Sørg for, at computeren har tilstrækkelig ventilation (ingenting, der blokerer rundt om pc'en), og at blæserens udsugningsventilation ikke er blokeret.

Bemærk! En CPU eller et skærmkort, der er overclocket, kan også medføre overophedning.

Tag stikket ud af eksterne enheder, som der ikke er brug for

Du kan have andre enheder tilsluttet computeren (f.eks. et webcam, en ekstern harddisk, en kortlæser eller et USB-drev). Hver af disse enheder bruger strøm fra pc'en, hvilket kan medføre, at strømforsyningen kører uden tilstrækkelig strøm. Hvis strømforsyningen ikke kan holde trit med pc'ens krav, kan pc'en fryse.

Skru ned for dine grafik- og lydindstillinger

Mens de fleste spil kan køre på en lang række computere, kan mange kræve grafik- og lydhardware på et højt niveau for at køre med deres højeste opløsninger og indstillinger. Ved at skalere ned på dine grafik- og lydindstillinger, kan du give spillet mulighed for at køre lettere og mere stabilt på din pc.

Hvert spil er forskelligt, men her nogle få almindelige indstillinger, du kan overveje:

• Full Screen Anti-Aliasing (FSAA) – At slukke for denne eller skrue ned for de højeste indstillinger kan gøre en stor forskel på bekostning af nogle ujævne kanter i grafikken.
  • Opløsning – Jo højere opløsningen er, jo hårdere skal din grafikprocessor (GPU) arbejde. At sænke opløsningen kan have en stor indflydelse med kun et lille tab af den grafiske kvalitet.
  • Skygger – Det er lettere at tegne simple skygger. Det letteste er at slukke for skyggerne.
  • Struktur/detaljer – Reducerede detaljestrukturer er ikke lige så skarpe, men de vil gøre det lettere for dit system at administrere spillet.
  • Surround-lyd – At deaktivere surround-lyden fjerner noget af belastningen fra din lydhardware.

Download og installer de seneste drivere til din grafik- og lydhardware.

Pc-spil afhænger af din grafik- og lydhardware. Denne hardware afhænger af, at softwaredrivere kører. Drivere opdateres jævnligt, så selvom din hardware er helt ny, skal du kontrollere, om der er opdateringer. Der er nogle få måder til at hente opdateringer:

• Kør Windows Update for at downloade de seneste Microsoft-certificerede drivere til din computer – den letteste og mest pålidelige mulighed.
  • Spørg din computer- eller hardwareproducent om de seneste drivere – den bedste mulighed for bærbare computere og små pc'er.
  • Download en referencedriver til din hardware – det bedste valg for stationære og brugerdefinerede pc'er.