Hjælp til handicappede i Zune Musik + Video-softwaren

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Grundlæggende funktioner til handicappede

Zune-softwaren indeholder funktioner, der gør den tilgængelig for dem, der har nedsat bevægelsesevne, nedsat syn eller andre handicap. De følgende funktioner gør Zune-softwaren mere brugervenlig:

• Forstørrelsesglasset. Forstørrelsesglasset, der findes i Windows, forstørrer elementerne på skærmen for at hjælpe dig med at se og bruge Zune-softwaren. Du kan finde flere oplysninger om forstørrelsesglasset på siden Selvstudier på webstedet Microsoft Hjælp til handicappede.
  • Tastaturet. Zune er designet, så du nemt kan bruge tastaturet til at flytte gennem og interagere med Zune-softwaren i stedet for at bruge en mus eller andre enheder. Du kan få mere at vide om, hvordan du bruger tastaturet ved at gå til Tastaturgenveje for Zune i det næste afsnit af denne artikel.
  • Tasten Tab. Hvis du trykker på Tab på dit tastatur, flyttes du gennem de vigtigste kommandoindstillinger på Zune-softwareskærmen. Du bruger f.eks. tasten Tab til at flytte gennem søge- og indstillingsmuligheder samt lydstyrken, afspilningslister, din sangliste og andre kontrolenheder og elementer.

Aktivt kontrolelement. Når du trykker på Tab for at flytte gennem siden, vises der et stiplet rektangel omkring et element, som du kan få adgang til. Dette kaldes det "aktive kontrolelement". Når det element, som du ønsker at få adgang til, er markeret, skal du bruge de rette taster til at aktivere dette kontrolelement (skriv i et tekstfelt, brug mellemrum til at markere eller fjerne markeringen af et afkrydsningsfelt eller en indstillingsknap, eller tryk på tasten Enter for at aktivere en knap).

Bemærk! Oplysningerne i dette afsnit gælder måske kun for brugere med licenser til Microsoft-produkter i USA. Hvis du har købt produktet uden for USA, kan du bruge det oplysningskort om datterselskaber, der blev leveret sammen med din softwarepakke, eller gå til webstedet Microsoft Hjælp til handicappede, for at få vist en liste over telefonnumre og adresser til Microsoft Support. Du kan kontakte dit datterselskab for at finde ud af, om de typer af produkter og tjenester, der er beskrevet i dette afsnit, er tilgængelige i dit område. Der findes oplysninger om hjælp til handicappede på andre sprog, herunder japansk og fransk.

Tastaturgenveje for Zune

Her er der en liste over tastaturgenveje til handicappede, som du kan bruge i Zune-softwaren.

Hvis du vil: Brug denne tastaturgenvej:
Forrige emne eller kapitel Ctrl + B
Gå til søgefeltet Ctrl + E
Næste emne eller kapitel Ctrl + F
Slå blanding til eller fra Ctrl + H
Skub cd'en ud (dette fungerer ikke på computere, der er udstyret med mere end ét cd-drev) Ctrl + J
Afspil eller sæt på pause Ctrl + P
Stop afspilning Ctrl + S
Tænd eller sluk for gentagelse i lydafspilning Ctrl + T
Zoomstørrelse på video Ctrl + Z
Spol video tilbage ved videoafspilning

Ved lydafspilning skiftes der tilbage til normal hastighed efter hurtig fremadspoling
Ctrl + Skift + B
Spol hurtigt frem gennem sang eller video Ctrl + Skift + F
Vis Hjælp til Zune F1
Slå lyden fra F7
Reducer lydstyrken F8
Forøg lydstyrken F9