Fejlfinding i forbindelse med problemer med at logge på din Zune-konto

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Hvis du oplever problemer, når du forsøger at logge på din Zune-konto eller Zune Markedsplads, kan du forsøge at afhjælpe problemet ved hjælp af en række løsninger.

Løsninger

Prøv at logge på på en anden måde

Der er to steder, hvor du kan logge på din Zune-konto:

• Via Zune Musik + Video-softwaren
  • Via Xbox.com

Hvis du ikke kan logge på din konto med Zune-softwaren, kan du prøve at logge på via webstedet Xbox.com. Sådan gør du:

1. Gå til Xbox.com. Hvis du ikke allerede er logget på, skal du klikke på Log på i øverste højre hjørne af skærmen og derefter indtaste brugernavn og adgangskode.
  2. Klik på Min konto i øverste højre hjørne af skærmen. Dette bør føre dig til en side, hvor du kan se og administrere din Zune-konto.

Hvis du ikke kan logge på din konto med Zune-softwaren, men du godt kan logge på din konto via Xbox.com, blokerer dine firewall-indstillinger muligvis for softwaren. Du kan løse problemet ved at følge fremgangsmåden i afsnittet Skift firewall-indstillinger.

Kontrollér dine netværksforbindelser og dine logonoplysninger

Prøv den ene eller flere af følgende fremgangsmåder:

• Kontrollér status på Zune-tjenesten på siden Status for Xbox Live-tjenesten. Hvis tjenesten er nede, kan du prøve igen senere.
  • Kontrollér, at du har forbindelse til internettet. Måske har du mistet Wi-Fi-forbindelsen, tjenesten kan være nede, eller din router kan være offline eller skal genstartes.
  • Du kontrollerer forbindelsen på den computer, der har problemer, ved at klikke på Start og derefter klikke på Kontrolpanel.

Hvis du bruger Windows 8: Begynd at skrive kontrolpanel fra startskærmen, og tryk derefter på Enter for at få adgang til skærmen Kontrolpanel.

• Klik eller tryk på Netværk og internet, og klik eller tryk derefter på Vis netværksstatus og -opgaver. På denne skærm får du at vide, om du har forbindelse til et netværk.
    • Hvis du ikke har forbindelse, skal du klikke eller trykke på Opret forbindelse til et netværk i statusvinduet og derefter vælge et tilgængeligt netværk.
    • Hvis du har forbindelse til et forkert netværk, skal du vælge det rigtige netværk. Angiv adgangskoden, hvis du bliver bedt om det.

Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan der være problemer med din internettjeneste. Du kan vente lidt og prøve at logge på igen senere eller kontakte internetudbyderen.

Kontrollér, at du har angivet korrekt mailadresse og adgangskode. Her er nogle tip, som du kan bruge, når du logger på din Zune-konto:

• Kontrollér, at Caps Lock-tasten på tastaturet ikke er aktiv.
  • Mailadressen og adgangskoden til din Zune-konto er den samme som den, du bruger til at logge på din Xbox- og Microsoft-konto, og som også kaldes dit Windows Live ID.
  • Hvis du for nylig har tilføjet eller ændret en Microsoft-konto (kaldes også Windows Live ID), og du brugte en ældre konto til at konfigurere din Zune-konto, vil du ikke kunne bruge denne nye konto til at logge på din Zune-konto.
  • Hvis du vil have din Zune-konto tilknyttet en ny Microsoft-konto og -adgangskode, kan du kun gøre dette ved at åbne en ny Zune-konto, som vil være adskilt fra den, du allerede har.

Hvis du har glemt din adgangskode, eller du ikke kan logge på med den korrekte adgangskode, skal du gå til Nulstil din adgangskode.

Skift firewall-indstillinger

Hvis du ikke kan logge på din konto med Zune-softwaren, men du godt kan logge på din konto via Xbox.com, kan det være nødvendigt at føje Zune til firewall-undtagelseslisten i Windows. Sådan gør du:

I Windows 8 og Windows 7

1. Klik på Start, skriv firewall.cpl i feltet Start søgning, og tryk derefter på Enter.

I Windows 8: Begynd at skrive firewall.cpl fra startskærmen, og klik eller tryk derefter på ikonet, når det vises på skærmen.

2. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall i venstre kolonne. Du kan også klikke eller trykke på Tillad, at en app eller en funktion passerer gennem Windows Firewall, hvis du bruger Windows 8.
  3. Klik eller tryk på Tillad et andet program/en anden app i nederste højre hjørne.
  4. Find og vælg derefter Zune i vinduet Tilføj et program/en app, og klik derefter på Tilføj.
  5. Vælg Zune, og klik derefter på Tilføj.
  6. Klik på OK to gange for at gemme ændringerne.

I Windows Vista

1. Klik på Start, skriv firewall.cpl i feltet Start søgning, og tryk derefter på Enter.
  2. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
  3. Klik på Tilføj program, og klik derefter på Gennemse.
  4. Find Zune, og klik derefter på Åbn.

Bemærk! Som standard installeres Zune i mappen C:\Programmer\Zune.

5. Klik på OK to gange for at gemme ændringerne.

I Windows XP

1. Klik på Start, klik på Kør, skriv firewall.cpl, og klik derefter på OK.
  2. Klik på fanen Undtagelser.
  3. Klik på Tilføj program, og klik derefter på Gennemse.
  4. Find og vælg Zune.exe, og klik derefter på Åbn.

Bemærk! Som standard installeres Zune i mappen C:\Programmer\Zune.

5. Klik på OK to gange for at gemme ændringerne.

Kontrollér computerens dato og klokkeslæt

Kontrollér, at klokkeslæt og dato på din computer er indstillet korrekt. Hvis du vil ændre disse indstillinger, skal du klikke på klokkeslættet (yderst til højre på proceslinjen), klikke på Skift indstillinger for dato og klokkeslæt og foretage de relevante ændringer.

Kontrollér dine regionale indstillinger

Sørg for, at computerens regionale indstillinger stemmer overens med de regionale indstillinger for din Zune-konto. Sådan kontrollerer du:

1. Du kan kontrollere dine Zune-kontoindstillinger ved at gå til Faktureringskontaktoplysninger, hvor dine Zune-kontooplysninger gemmes.
  2. Se, hvad der er angivet under Land/område.
  3. Kontrollér nu indstillingen på computeren. Klik på Start, skriv Start søgning i feltet, og skriv Region og sprog.

I Windows 8: Begynd at skrive region fra startskærmen, og sørg for, at Indstillinger er valgt i søgefeltet til højre. Når "region" vises på skærmen, skal du trykke eller klikke på ikonet, hvorefter du i vinduet kan se din region.

4. Klik på Region og sprog, og du vil kunne se din region angivet øverst i vinduet. Hvis regionen og sproget, der er angivet for din Zune-konto, ikke stemmer overens med det, der er angivet for din computer, skal du rette det og prøve at logge på igen.