Fejlmeddelelse fra Zune-softwaren om, at handlingen ikke kan fuldføres, fordi der er ikke er adgang til internettet

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Når du forsøger at bruge Zune-softwaren, kan du få vist følgende fejlmeddelelse:

Handlingen kan ikke fuldføres, fordi der ikke er adgang til internettet. Kontrollér, at du har forbindelse til internettet, og prøv igen.

Prøv løsningerne i denne artikel for at afhjælpe problemet.

På denne side

Prøv at besøge websider

Test, om du kan besøge websider på computeren. Prøv at gå til en webside, som du ikke har besøgt i et stykke tid, eller aldrig har været på.

Kontrollér alle hardwareenheder

Hvis du ikke kan besøge nogen websider, kan du teste, at alle hardwareenheder er tilsluttet korrekt og er aktiveret.

Kontrollér lamperne på modemmet

Kontrollér, at kabelmodemmet eller routerens indikatorer er tændt eller viser aktivitet. Nogle indikatorer, der kan være relevante, har følgende tekster:

• WLAN
  • WAN
  • Data
  • Synkroniser
  • Tænd/sluk
  • Status

Kontrollér Winsock2-nøglen

Kontrollér, om Winsock2-nøglen er beskadiget:

1. I Windows XP: Klik på Start, klik på Kør, skriv msinfo32, og klik derefter på OK.
    I Windows Vista eller Windows 7: Klik på Start, skrivkør i feltet Start søgning, og klik derefter på Kør under Programmer. Klik på Msinfo32, og klik derefter på OK.
  2. Udvid Komponenter, udvid Netværk, og klik derefter på Protokol.
    Der er normalt 10 afsnit 10 under Protokol. Hvis Winsock2-nøglen ikke er beskadiget, har afsnitsoverskrifterne følgende navne:
    • MSAFD Tcpip [TCP/IP]
    • MSAFD Tcpip [UDP/IP]
    • RSVP UDP-tjenesteudbyder
    • RSVP TCP-tjenesteudbyder
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip

Hvis navnene adskiller sig fra navnene på denne liste, er Winsock2-nøglen beskadiget, eller også har du installeret et tilføjelsesprogram fra tredjepart, f.eks. proxysoftware.

Hvis du har installeret et tilføjelsesprogram fra tredjepart, er bogstaverne "MSAFD" på denne liste erstattet af navnet på dette tilføjelsesprogram.
Hvis der er mere end 10 afsnit på listen, har du installeret tilføjelsesprogrammer fra tredjepart. Hvis der er færre end 10 afsnit, mangler der oplysninger.
Hvis du finder ud af, at din Winsock er beskadiget, skal du reparere Winsock2-nøglen. Det gør du på følgende måde.

Windows XP

1. Klik på Start, klik på Kør, skriv cmd, og tryk på Enter.
  2. Skriv følgende kommando i kommandoprompten, og tryk derefter på Enter:
    netsh winsock reset
  3. Genstart computeren.

Windows 7 eller Windows Vista

1. Klik på Start, skriv cmd i feltet Start søgning, og højreklik derefter på cmd under Programmer.
  2. Klik på Kør som administrator.
  3. Skriv følgende kommando, og tryk derefter på Enter:
    netsh winsock reset
  1. Genstart computeren.

På computere, der kører Windows XP SP2, er der en ny netsh-kommando, som kan genoprette Winsock-nøglen. Du kan finde flere oplysninger i denne TechNet-artikel.

Advarsel! Programmer, der har adgang til eller overvåger internettet, f.eks. antivirus, firewall eller proxyklienter, kan blive uønsket påvirket, når du kører kommandoen netsh winsock reset. Hvis du har et program, der ikke længere fungerer korrekt, efter du har fulgt disse trin, skal du geninstallere det for at genskabe funktionaliteten.

Kontrollere din internetforbindelse

Windows XP

1. Klik på Start, og klik derefter på Kontrolpanel.
  2. Åbn Netværksforbindelser.
  3. Højreklik på forbindelser, der ikke bruges, og klik derefter på Deaktiver.

Windows 7 eller Windows Vista

1. Klik på Start, skriv netværks- og delingscenter i feltet Start søgning, og klik derefter på Netværk og delingscenter under Programmer.
  2. Højreklik på forbindelser, der ikke bruges, og klik derefter på Deaktiver.

Kontrollere, om der er problemer med firewalls fra tredjepart

Foretag en ren start, og identificer problemer med firewalls fra tredjepart. Her kan du se hvordan:

1. I Windows XP: Klik på Start, klik på Kør, skriv msconfig, og klik derefter på OK.
    I Windows Vista eller Windows 7: Klik på Start, skrivmsconfig i feltet Start søgning, og klik derefter på msconfig.exe under Programmer.
  2. Klik på Valgfri start under fanen Generelt.
  3. Fjern markeringen af følgende afkrydsningsfelter under Valgfri start:
    • Behandl SYSTEM.INI-fil
    • Behandl WIN.INI-fil
    • Indlæs startelementer
  4. Klik på fanen Tjenester, klik for at markere afkrydsningsfeltet Skjul alle Microsoft-tjenester, og klik derefter på Deaktiver alle.
  5. Klik på OK, og klik derefter på Genstart.
  6. Start Zune-softwaren.

Hvis du ikke længere får den fejlmeddelelse, som er beskrevet i denne artikel, skal du kontakte firewall-producenten for at finde ud af, hvordan du konfigurerer firewallen til at arbejde sammen med Zune-softwaren.

Føj Zune til firewall-undtagelseslisten i Windows.

Windows XP

1. Klik på Start, klik på Kør, skriv firewall.cpl, og klik derefter på OK.
  2. Klik på fanen Undtagelser.
  3. Klik på Tilføj program.
  4. Klik på Gennemse.
  5. Find og vælg Zune.exe, og klik derefter på Åbn.
  6. Bemærk! Som standard installeres Zune på følgende placering:
    C:\Programmer\Zune
  7. Klik på OK to gange.

Windows Vista

1. Klik på Start, skriv firewall.cpl i feltet Start søgning, og tryk derefter på Enter.
  2. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall
    Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
  3. Klik på Tilføj program.
  4. Klik på Gennemse.
  5. Find Zune, og klik på Åbn.
  6. Bemærk! Som standard installeres Zune på følgende placering:
    C:\Programmer\Zune
  7. Klik på OK to gange.

Windows 7

1. Klik på Start, skriv firewall.cpl i feltet Start søgning, og tryk derefter på Enter.
  2. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall
  3. Klik på Tillad et andet program.
  4. Klik på Søg efter Zune.
  5. Vælg Zune, og klik derefter på Tilføj.
  6. Klik på OK to gange.

Hvis ingen af disse trin løste problemet, skal du kontakte din internetudbyder for at få hjælp.