Opdater medieoplysninger i din Zune-samling

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Hvis din Zune-samling har musik- eller videofiler med oplysninger, der mangler eller er forkerte, kan du bruge Zune Musik + Video-softwaren til at afhjælpe det. Du kan også indstille softwaren til dine medieoplysninger automatisk. Sådan gør du.

Opdater manglende eller forkerte medieoplysninger for importeret musik

Når du importerer musik eller ripper cd'er i Zune Musik + Video-softwaren, udfyldes medieoplysningerne som regel automatisk. Nogle gange kan du dog støde på manglende eller forkerte sangtitler, musiknumre, kunstnernavne eller albumtitler. Det kan også være, at du ønsker at kategorisere genren på en anden måde. Her kan du se forskellige måder til at opdatere og rette medieoplysningerne i din samling.

Find og opdater albumoplysninger

Hvis du ønsker, at alle metadata for et album skal udfyldes automatisk (udgivelsesår, albumcover, genre osv.), kan du søge efter oplysningerne online:

1. Åbn Zune-softwaren. Højreklik på det album, du har importeret, i din musiksamling, og klik derefter på Find albumoplysninger.
  2. Indtast kunstner- eller albumnavn, og klik derefter på Søg.
  3. Vælg det ønskede album fra de tilgængelige resultater, og klik derefter på Næste. Dette giver dig mulighed for at matche sangtitlerne med numrene på albummet.
  4. Hvis du ikke kan finde albummet, kan du gå tilbage til vinduet Find albumoplysninger i trin 1 og derefter klikke på Rediger oplysninger for at udfylde cd-oplysningerne manuelt.

Opdater musik- og videooplysninger

Hvis du vil opdatere oplysninger om musik og videoer, skal du finde sangen, albummet eller videoen i din samling, højreklikke på elementet og derefter vælge Rediger. I redigeringsvinduet kan du indtaste alt fra genre og titel til udgivelsesdato, sangnummer og komponist.

Tilføj eller opdater albumcover

Du kan tilføje eller opdatere albumcoveret manuelt ved at søge efter filen på computeren.

1. Højreklik på et album i din musiksamling, og klik på Opdater albumcover.
  2. Find og vælg et billede fra en placering på computeren, og klik derefter på Åbn. Du vil med det samme kunne se det nye albumcover.

Træk dine medier hen i de rigtige mapper

En af de mest praktiske måder til at få ryddet op i din musiksamling er ved at trække kunstnere, sange, albummer og genrer hen på det rigtige sted. Du kan f.eks. slå "Dave Matthews" sammen med "The Dave Matthews Band" for at se alle albummer i én kunstnervisning. Du kan også trække albummer hen til kunstnere, sange hen til albummer, albummer hen til genrer, genrer hen til genrer osv. for at opdatere oplysningerne.

Dine billeder

Fotos grupperes i Billeder og importeres fra computeren og lægges i mapper, der er navngivet på samme måde, som du har navngivet dem på computeren.

• Hvis du vil omdøbe en mappe, skal du højreklikke på mappen, vælge Omdøb og indtaste det nye navn.
  • Hvis du vil omarrangere billeder og mapper, skal du åbne en mappe og derefter trække billedfilerne hen i en anden mappe på listen over albummer.

Indstil Zune til at opdatere medieoplysninger automatisk

Når du importerer musik eller ripper cd'er i Zune-softwaren, udfyldes medieoplysningerne som regel automatisk, ved at data hentes fra internettet. Du kan vælge, om du vil tillade dette, og hvordan eksisterende medieoplysninger skal behandles. Her kan du se, hvordan du konfigurerer det:

1. Klik på Indstillinger, der er placeret øverst på skærmen, klik på Software, der er placeret øverst til venstre
  2. Under Medieoplysninger kan du bestemme, hvordan Zune Musik + Video skal håndtere sangoplysninger.
  3. Hvis du vil bruge internettet til at opdatere sangoplysninger i Zune-softwaren, skal du vælge Opdater automatisk albumcover og metadata og derefter vælge en af følgende:
    • Tilføj kun manglende oplysninger. Der tilføjes kun oplysninger for elementer, der mangler data.
    • Erstat alle medieoplysninger. Eksisterende oplysninger erstattes med nye oplysninger fra internettet.

Hvis oplysningerne ikke er tilgængelige, vil du kunne se generelle nummeroplysninger (nummer 1, nummer 2 osv.). Hvis oplysningerne mangler, fordi computeren ikke havde forbindelse til internettet, da du rippede cd'en, bør oplysningerne blive vist for nyligt rippede sange, kort tid efter du har oprettet forbindelse til internettet. Hvis oplysningerne stadig ikke vises, kan du manuelt opdatere manglende eller forkerte medieoplysninger.

Opdater medieoplysninger for videoer

Her kan du se, hvordan du tilføjer eller opdaterer videokategorien, titlen, genren, beskrivelsen og udgivelsesdatoen for videofilerne.

1. Åbn Zune-softwaren. Højreklik på et element i din videosamling, og klik derefter på Rediger.
  2. Foretag ændringerne, og klik derefter på OK for at gemme dem.