Opret, afspil og synkroniser Zune-afspilningslister

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

På denne side

Sådan opretter, redigerer og synkroniserer du afspilningslister og auto-afspilningslister

Opret en afspilningsliste

Afspilningslister kan omfatte alle sange, kunstnere, albummer og genrer fra din Zune-musiksamling. Du kan lytte til dine afspilningslister på computeren, eller du kan synkronisere dem med en Zune-afspiller eller Windows Phone og afspille dem på den pågældende enhed.

Sangene afspilles i den rækkefølge, de blev tilføjet. Du kan redigere afspilningslisterne, hvis du vil ændre rækkefølgen, eller du kan blande dine afspilningslister, hvis du vil lytte til sangene i tilfældig rækkefølge.

Sådan oprettes en afspilningsliste:

1. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på samling øverst på skærmen, og klik derefter på MUSIK.
  2. Klik på AFSPILNINGSLISTER i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Klik på NY AFSPILNINGSLISTE, navngiv afspilningslisten, og klik derefter på OK.
  4. Du kan nu trække kunstnere, albummer og sange hen på det mørke Afspilningsliste-ikon i nederste venstre hjørne af siden.

Hvis du har mere end én afspilningsliste, vises en pop op-menu med dine afspilningslister. Slip elementet på den afspilningsliste, du ønsker.

Du kan også højreklikke på et element, f.eks. et album eller en sang, klikke på Føj til afspilningsliste, vælge afspilningslisten og derefter klikke på OK.

Opret en auto-afspilningsliste

Auto-afspilningslister opdateres dynamisk baseret på de kriterier, du vælger. Her kan du se, hvordan du opretter en:

1. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på samling øverst på skærmen, og klik derefter på MUSIK.
  2. Klik på AFSPILNINGSLISTER i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Klik på NY AUTO-AFSPILNINGSLISTE.
  4. Navngiv auto-afspilningslisten i menuen AUTO-AFSPILNINGSLISTE, vælg de musikfiltre, du vil bruge, og klik derefter på OK.

Du kan finde dine nye auto-afspilningslister under Auto-afspilningslister med dine andre afspilningslister.

Rediger en afspilningsliste

1. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på samling øverst på skærmen, og klik derefter på MUSIK.
  2. Klik på AFSPILNINGSLISTER i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Klik på en afspilningsliste, og gør derefter en af følgende:
    • Hvis du vil fjerne en sang, skal du højreklikke på en sangtitel og derefter vælge Fjern fra afspilningsliste.
    • Hvis du vil omarrangere sange, skal du klikke på en sangtitel og derefter trække den op eller ned på listen.
    • Hvis du vil føje sange til en afspilningsliste, skal du trække musik fra din musik over på Afspilningsliste-ikonet og derefter slippe den på den afspilningsliste, du ønsker.

Synkroniser en afspilningsliste fra din computer med en Zune-afspiller eller Windows Phone

1. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på samling øverst på skærmen, og klik derefter på MUSIK.
  2. Klik på AFSPILNINGSLISTER i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Træk en afspilningsliste hen på Enhed- eller Telefon-ikonet, der er placeret i nederste venstre hjørne af siden.

Næste gang du tænder for enheden, kan du se en ny afspilningsliste.

Synkroniser en afspilningsliste fra en Zune-afspiller eller Windows Phone med din computer

1. Slut din Zune-afspiller eller Windows Phone til computeren via det USB-kabel, der fulgte med enheden.
  2. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på Enhed eller Telefon øverst på skærmen, klik på MUSIK, og klik derefter på AFSPILNINGSLISTER.
  3. Træk en afspilningsliste hen på Computer-ikonet, der er placeret i nederste venstre hjørne af siden.

Administrer afspilningslister og auto-afspilningslister

Sådan kan du se dine afspilningslister:

1. Start Zune Musik + Video-softwaren. Klik på samling øverst på skærmen.
  2. Klik på MUSIK, og klik derefter på AFSPILNINGSLISTER.

Følgende tabel giver et overblik over, hvad du kan gøre med afspilningslister og auto-afspilningslister.

Hvis du vil ...Skal du gøre dette
Se, hvad der er i en afspilningsliste eller auto-afspilningslisteKlik på titlen på afspilningslisten eller auto-afspilningslisten.
Omdøbe en afspilningsliste eller auto-afspilningslisteHøjreklik på titlen på afspilningslisten eller auto-afspilningslisten, klik på Omdøb, og skriv derefter det nye navn.
Slette sange fra en afspilningslisteHøjreklik på en sangtitel, og vælg derefter Fjern fra afspilningsliste.
Ændre rækkefølgen af sange i en afspilningslisteTræk sange op eller ned i afspilningslisten.
Ændre rækkefølgen af sange i en auto-afspilningslisteKlik på en auto-afspilningsliste, og klik derefter på rediger auto-afspilningsliste. Under Arranger sange skal du vælge en ny indstilling.
Synkronisere afspilningslister eller auto-afspilningslister med din Zune-enhedTræk en eller flere afspilningslister eller auto-afspilningslister hen på Enhed-ikonet, der er placeret i nederste venstre hjørne af siden.
Brænde afspilningslister eller auto-afspilningslister over på cdTræk en eller flere afspilningslister eller auto-afspilningslister hen på Brænd-ikonet, der er placeret i nederste venstre hjørne af siden.
Afspille en afspilningsliste eller auto-afspilningslisteDobbeltklik på afspilningslisten eller auto-afspilningslisten.
Finde en afspilningsliste eller auto-afspilningsliste i din samling.Højreklik på en sang, og klik derefter på Vis i samling.
Blande en afspilningslisteAfspil afspilningslisten, og aktivér blanding.
Gentage en afspilningslisteAfspil afspilningslisten, og aktivér gentag.

Tip til afspilningsliste

• Når du trækker et album hen på Afspilningsliste-ikonet, føjer du alle albummets sange til afspilningslisten.
  • Når du trækker en kunstner hen på Afspilningsliste-ikonet, føjer du al musik af kunstneren til afspilningslisten.
  • En afspilningsliste kan indeholde op til 2000 sange. Hvis du tilføjer mere end det, vil afspilningslisten ikke synkronisere med enheden.
  • Når du sletter en afspilningsliste, vil de sange, der var i afspilningslisten, forblive i samlingen.
  • Hvis du fjerner en sang fra en afspilningsliste, fjerner Zune Musik + Video-softwaren det pågældende element fra den samme afspilningsliste på enheden, næste gang du synkroniserer.
  • Med auto-afspilningslister kan du på nem vis holde dine afspilningslister opdaterede med de nyeste downloads fra dine yndlingskunstnere.
  • Zune Musik + Video kan fungere med afspilningslister i to formater:
    • ZPL (.zpl) er Zune-afspilningslisteformatet.
    • M3U (.m3u) er det afspilningslisteformat, der bruges af mange medieprogrammer. Hvis en afspilningsliste er i M3U-format, skal du blot trække den ind i din Zune-samling.