Om DRM-beskyttede musiknumre og videoer i Zune-softwaren og Xbox Music

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten. Du kan finde flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål vedrørende ophør af Zune.

Oversigt

Medier, du downloader fra en onlinetjeneste, er sædvanligvis beskyttet med DRM-teknologi (Digital Rights Management). Beskyttede medier leveres med en licens, der indeholder mediebrugsrettigheder, der angiver, hvordan du må bruge indholdet. Mediebrugsrettighederne til en sang kan f.eks. tillade dig at afspille sangen på én computer og synkronisere den med et bestemt antal enheder, men de kan forhindre dig i at brænde sangen ud på en cd eller at afspille den på en anden computer.

Få mere at vide om DRM-beskyttede medier, og hvordan de håndteres med Xbox Music og Zune-softwaren.

På denne side

DRM og Zune Markedsplads

Bemærk! Zune Markedsplads er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Nogle af de medier, du kan købe fra Zune Markedsplads, er beskyttede, og købte medier har ofte en permanent licens. Men MP3-filer er "DRM-fri", hvilket betyder, at de ikke er DRM-beskyttede, og der er derfor ingen begrænsninger for, hvordan disse filer bruges eller distribueres.

Sådan finder du ud af, om sange er DRM-beskyttede

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, og gå til Samling og derefter Musik. Klik derefter på Sange.
  2. Højreklik på kolonneoverskriftsområdet, og klik på Vælg kolonner.
  3. Vælg Indholdstype for at få vist typen af indhold ud for hver enkelt sang (filer uden DRM-beskyttelse vises f.eks. som "DRM-fri").

Sådan findes ud af, om videoer er DRM-beskyttede

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, og gå til Samling og derefter Videoer, og klik derefter på Alle.
  2. Klik på overskriften Videoer, indtil der vises Videoer efter indholdstype for at få vist dine videoer efter
  3. indholdstype.

DRM og Xbox Music Pass

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Al musik, som du downloader i forbindelse med et Xbox Music Pass (der omfatter Zune Music Pass), er DRM-beskyttet. Mens dit abonnement (Pass) er gyldigt:

• Du kan downloade musik til din computer og synkronisere musik med din Zune-afspiller eller Windows Phone.
  • Du kan afspille et musiknummer et ubegrænset antal gange med Xbox Music Pass.
  • Du kan ikke brænde musik over på en cd.

Licenser

Licenser skal opdateres regelmæssigt, så sørg for at oprette forbindelse til Zune Markedsplads fra den computer, som indeholder dit Xbox Music Pass, mindst en gang hver anden uge, så Zune Musik + Video kan opdatere dine licenser. Hvis du synkroniserer beskyttede sange til en enhed, skal du også regelmæssigt opdatere disse licenser.

Hvis dine licenser udløber, vil du ikke kunne lytte til de beskyttede sange, før du har genoprettet mediebrugsrettighederne. Hvis f.eks. abonnementet til dit Xbox Music Pass udløber, vil licenserne til dine Xbox Music Pass-elementer udløbe, og du vil være nødt til at forny dit abonnement, før du kan afspille musik med et Xbox Music Pass igen.

Mere om mediebrugsrettigheder og Zune Musik + Video

Bemærk! Zune Markedsplads er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

I de fleste tilfælde downloader Zune Musik + Video-softwaren mediebrugsrettighederne til dig. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, får du at vide, hvad dine muligheder er. Følg de viste anvisninger.

• Hvis der ikke kan gøres noget, vises der en fejl eller en oplysningsknap ud for den beskyttede sang eller video. Når du ser en af disse knapper, skal du klikke eller lade musemarkøren hvile på den for at få yderligere oplysninger.
  • Hvis du i Zune Music + Video dirigeres til Zune Markedsplads, skal du muligvis angive dit kontonavn og din adgangskode for at fortsætte. Du skal muligvis opdatere dine faktureringsoplysninger på Zune Markedsplads eller betale et gebyr for download af yderligere brugsrettigheder, f.eks. rettigheden til at brænde en sang over på en cd.
  • Hvis du får en fejlmeddelelse om, at du ikke har mediebrugsrettigheder til en sang, kan du gendanne rettighederne fra Zune Markedsplads, forudsat du har købt eller downloadet sangen fra Zune Markedsplads og havde rettighederne tidligere.

Brugsrettigheder til indhold på Zune Markedsplads

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Brugsregler for indhold, du køber

• DRM-beskyttet indhold, der købes fra Zune Markedsplads, har som standard fem computerlicenser pr. abonnent og ubegrænset enhedssynkronisering. I nogle tilfælde kan der være yderligere licenser tilgængelige, hvis du bruger alle fem licenser. Hvis du ønsker yderligere licenser til indhold, skal du kontakte Xbox Support.
  • Der bruges automatisk en licens i følgende scenarier:

• Indholdet er overført og afspillet på en computer for første gang.
    • Der er foretaget omfattende ændringer af en eksisterende computer.
    • Windows Media DRM-komponenterne er nulstillet.
  • Du har ret til at brænde (kopiere) DRM-beskyttet indkøbt(e) musik og afspilningslister, der indeholder DRM-beskyttet købt indhold, over på en cd eller en dvd, som udelukkende er til personlig, ikke-kommerciel brug. Der er ingen grænser for, hvor mange gange du må brænde en enkelt sang, men du kan kun brænde den samme afspilningsliste syv gange.
  • Bemærk! MP3-formatet benytter ikke DRM og er derfor ikke omfattet af disse begrænsninger.

• Tv-videoer:
    • Kan ikke brændes over på cd eller dvd.
    • Omfatter ikke "senderettigheder" mellem enheder.
    • Kan ikke streames fra en enhed til en Xbox 360-konsol.

Brugsregler for indhold, som du får adgang til med et Xbox Music Pass eller et Zune Music Pass

• Med et Zune Music Pass kan du streame eller downloade indhold og synkronisere dit bibliotek til maksimalt tre godkendte computere eller enheder.
  • Med et Xbox Music Pass kan du streame eller downloade indhold og synkronisere dit bibliotek til maksimalt fire godkendte computere eller enheder.
  • Du skal logge på Zune Markedsplads mindst én gang inden for en periode på 30 dage for at opdatere de digitale licenser, der er knyttet til hvert enkelt Music Pass-element.
  • Hvis du har overført Music Pass-indhold til en Zune-enhed, skal du tilslutte enheden til en godkendt computer og logge på Zune Markedsplads for at opdatere enheden mindst én gang inden for en periode på 30 dage.
  • Du kan kun afspille abonnementsindhold, så længe du har et Music Pass. Hvis dit abonnement (Pass) udløber, kan du ikke afspille Music Pass-indhold, som du tidligere har downloadet.
  • Du kan ikke brænde abonnementsindhold eller afspilningslister, der indeholder Music Pass-indhold, over på en cd. Men du kan købe indhold fra Zune Markedsplads separat.
  • Det er ikke muligt at downloade MP3'er ved hjælp af et Xbox Music Pass.

Bemærk! Indhold, som du har købt, udløber ikke, når dit abonnement slutter.

Du kan finde flere oplysninger i Vilkår for anvendelse af Xbox Live (som omfatter vilkår for Zune).

Du kan finde flere oplysninger om emnerne i denne artikel ved at trykke på F1 på tastaturet, når Zune-softwaren kører, så Hjælp-filen til Zune åbnes.

Ofte stillede spørgsmål

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Hvad er DRM?

DRM er Digital Rights Management. DRM-teknologien bruges af indholdsudbydere, f.eks. onlinebutikker, til at styre, hvordan digitale musik- og videofiler bruges og distribueres. Onlinebutikker sælger og udlejer DRM-beskyttede musiknumre og videoer, der er omfattet af mediebrugsrettigheder, som tillader bestemte typer brug af indholdet. Zune Musik + Video-softwaren, Zune-enheder og Zune Markedsplads understøtter og bruger Windows Media Digital Rights Management.

Hvad er en beskyttet sang eller en beskyttet video?

En beskyttet sang eller video er en fil, der bruger DRM-beskyttelse. Hvis du vil afspille den beskyttede sang eller video, skal du have mediebrugsrettigheder til den.

Afspiller Zune alle beskyttede filer?

Nej. Zune-softwaren og -enheder afspiller kun beskyttede musikfiler fra Zune Markedsplads.

Hvad er mediebrugsrettigheder?

Mediebrugsrettigheder, også kendt som licenser, er tilladelser til at bruge en beskyttet sang eller en beskyttet video på en bestemt måde. I mediebrugsrettighederne kan indholdsudbyderne angive, hvordan du må bruge det beskyttede indhold, du erhverver fra dem. Zune Markedsplads kan f.eks. tildele følgende mediebrugsrettigheder til indhold:

• Afspilningsrettighed – rettigheden til at afspille indholdet på en computer.
  • Brænderettighed – rettigheden til at brænde indhold til en cd eller en dvd.
  • Synkroniseringsrettighed – rettigheden til at synkronisere indhold med din Zune-enhed.
  • Senderettighed – rettigheden til at sende indhold til en anden Zune-enhed.

Eksempler på DRM-beskyttet indhold på Zune Markedsplads

• Musik i .WMA-format
  • Xbox Music Pass-indhold
  • Tv-video

Eksempler på DRM-frit indhold på Zune Markedsplads

• Musik i .MP3-format
  • Musik- og video-podcasts

Hvad er en licens?

En licens er et andet navn for mediebrugsrettigheder. DRM-indhold, der købes fra Zune Markedsplads, har som standard fem computerlicenser og ubegrænset enhedssynkronisering. I nogle tilfælde kan der være yderligere licenser tilgængelige, hvis du bruger alle fem standardlicenser til computeren. Hvis du vil have flere licenser til indhold, skal du kontakte Xbox Support. Der bruges automatisk en licens i følgende scenarier:

• Indholdet er overført og afspillet på en computer for første gang.
  • Operativsystemet geninstalleres på en computer.
  • Der er foretaget omfattende ændringer af en eksisterende computer.
  • Din DRM-komponent nulstilles.

Lagres mediebrugsrettigheder i musik- eller videofilen?

Nej. Mediebrugsrettigheder lagres på computeren adskilt fra dine musik- eller videofiler.

Hvordan anvendes mediebrugsrettighederne i Zune-softwaren?

Når du prøver at bruge en beskyttet sang eller en beskyttet video, kontrollerer Zune-softwaren, om du har gyldige mediebrugsrettigheder til den pågældende fil. Hvis mediebrugsrettighederne giver dig mulighed for at foretage handlingen, foretager Zune handlingen for dig.

Hvis Zune ikke kan finde gyldige mediebrugsrettigheder til filen, eller hvis rettighederne ikke tillader, at du udfører den pågældende handling, udfører Zune ikke handlingen. Du får typisk vist en fejlmeddelelse om, hvorfor handlingen ikke udføres. Du kan også kontrollere filens egenskaber i Zune-softwaren, så du kan se indholdets DRM-rettigheder.