Sådan redigeres metadata i din Zune-musik- eller videosamling

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten. Du kan finde flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål vedrørende ophør af Zune.

"Metadata" bruges til at kategorisere lyd- og videofiler i din samling. Hvis elementer i samlingen ikke tagges korrekt, kan du redigere metadataene ved brug af Zune Music + Video-softwaren.

Via Zune-softwaren

• Rediger en fils metadata: Højreklik på, stryg hen over, eller tryk på og hold markøren nede på en lyd- eller videofil, og klik eller tryk derefter på Rediger. Der åbnes et vindue med de oplysninger, som du kan redigere, f.eks. sangtitel, albumkunstner, genre osv.
  • Søg efter albumoplysninger: Højreklik på, stryg hen over, eller tryk på og hold markøren nede på et album, og vælg derefter Søg efter albumoplysninger. Der åbnes et vindue, hvor du kan søge online efter oplysninger om album og kunstner. Følg trinene, og vælg derefter Udfør for at opdatere oplysningerne i din samling.
  • Opdater albumcover: Højreklik på, stryg hen over, eller tryk på og hold markøren nede på et album, og vælg derefter Opdater albumcover. Der åbnes et vindue, hvor du kan søge efter et billede på computeren, som du kan bruge som albumcover.
  • Træk indhold: Du kan også trække indhold hen på andet indhold for automatisk at opdatere oplysningerne om de valgte filer. Afhængigt af den anvendte samlingsvisning og det valgte indhold kan du opdatere filens metadata på følgende måder:

Træk indholdet i visningen Kunstnere under Samling:

• Hvis du trækker KUNSTNER hen på kunstner, opdateres kildekunstnertitlen til destinationskunstnertitlen.
    • Hvis du trækker ALBUM hen på kunstner, opdateres kildealbumkunstnerens navn til destinationskunstnerens navn.
    • Hvis du trækker SANG hen på kunstner, opdateres sangkunstneren til destinationsalbumkunstneren.

Træk indholdet i visningen Genrer under Samling:

• Hvis du trækker ALBUM hen på genre, opdateres albumgenren, men sporgenren forbliver uændret.
    • Hvis du trækker SANG hen på genre, opdateres kun sanggenren.
    • Hvis du trækker GENRE hen på genre, opdateres alle sange og album, der har kildegenren, til målgenren.