Fejl ved afspilning af DRM-beskyttet musik og video i Zune-softwaren

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Medier, du overfører fra en onlinetjeneste, er sædvanligvis beskyttet med DRM-teknologi (Digital Rights Management). Beskyttede medier leveres med en licens, der indeholder mediebrugsrettigheder, der angiver, hvordan du må bruge indholdet. Mediebrugsrettighederne til en sang kan f.eks. tillade dig at afspille sangen på én computer og synkronisere den med et bestemt antal enheder, men de kan forhindre dig i at brænde sangen ud på en cd eller at afspille den på en anden computer.

Hvis du får en fejl, når du afspiller DRM-beskyttede medier, skal du prøve en af løsningerne nedenfor.

Løsninger

Fejlmeddelelse: Content no longer available in Zune Marketplace

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Du får muligvis fejlmeddelelsen "Usage rights are unavailable, please try again later" i følgende situationer:

• Du har forsøgt at synkronisere musikindhold, du har downloadet fra Zune Markedsplads, til din Zune-afspiller eller Windows Phone.
  • Du har forsøgt at downloade indhold, som du tidligere har downloadet ved hjælp af et Xbox Music Pass.
  • Du har prøvet at downloade indhold, du har købt.

Dette kan betyde, at du forsøger at få adgang til musikindhold, der ikke længere er tilgængeligt på Zune Markedsplads. Derfor kan du ikke købe yderligere rettigheder til at downloade, afspille eller synkronisere indholdet med en computer eller en enhed.

Andre situationer, hvor indhold, der tidligere var tilgængeligt på Zune Markedsplads med et Music Pass (eller som du har købt), ikke længere er tilgængeligt for dig:

• Du har en ny, genopbygget eller gendannet enhed.
  • Du har nulstillet DRM-systemet på din computer.
  • Du har slettet indholdet.

Hvad du kan prøve

Hvis indholdet ikke længere kan downloades med et Music Pass-abonnement, men kan købes, skal du købe indholdet for fortsat at have adgang til det. Hvis du beslutter ikke at købe det, anbefaler vi, at du fjerner det fra din samling for at undgå, at denne fejl vises, hver gang du forsøger at synkronisere indholdet.

Fejlmeddelelser, når du forsøger at downloade indhold igen eller gendanne indhold fra Zune Markedsplads

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Hvis du får vist en af følgende fejlmeddelelser, når du forsøger at downloade indhold fra Zune Markedsplads igen, har du muligvis et problem med digitale brugsrettigheder:

C00D12EA [Zune Musik + Video-software]

An error occurred while communicating to Zune Marketplace. Make sure the date and time settings on your computer are not set to a future date, then try again.

Du kan ikke gendownloade eller gendanne MP3-numre, som du tidligere har købt på Zune Markedsplads, heller ikke selvom du har slettet dem eller mistet dem. Denne fejl forekommer også, hvis computerens dato og klokkeslæt er indstillet til en fremtidig dato.

Bemærk! Det er en god ide at tage en sikkerhedskopi af alle købte MP3'er på en cd, dvd, et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk.

Kontrollér, at dato og klokkeslæt er indstillet korrekt på din computer. Hvis de ikke er det, skal du klikke på dato/klokkeslæt-området på proceslinjen og derefter foretage de relevante ændringer.

C00D135C [Zune Musik + Video-software]

You've exhausted the maximum number of times you can restore this item.

You've reached the maximum number of downloads for this item.

Zune kan midlertidigt ikke kontrollere dine mediebrugsrettigheder på grund af en kommunikationsfejl.

• Vent et øjeblik, og genstart derefter din computer, og prøv igen.
  • Kontrollér, at du er logget på Zune-softwaren, så du kan kontrollere din Zune-konto.

Zune Markedsplads er i øjeblikket utilgængelig. Kom snart tilbage.

Du forsøger at downloade noget, der ikke er tilgængeligt til download, eller som slet ikke er tilgængeligt. Eller Zune-tjenesten er nede. Tjek siden Xbox Live-status for at få flere oplysninger.

Fejlmeddelelser, når du forsøger at afspille en sang fra din Zune-samling

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Du får eventuelt også vist en af følgende fejlmeddelelser:

C00D0BBE [Zune Musik + Video-software]

CAN'T PLAY

Can't perform this operation because Zune can't verify usage rights.

Your Zune Music Pass info needs to be refreshed. Sign in on your PC and sync with your player. [Windows Phone]

Can't play this music because your Zune Music Pass has expired. To renew it, go to Marketplace > Music > Listen with Zune Music Pass. [Zune HD-afspiller]

Usage rights for this item have expired. Please sync with your PC. [Zune-afspiller uden touchskærm]

Dette problem forekommer, når du har downloadet sange fra Zune Markedsplads ved hjælp af dit Xbox Music Pass (eller Zune Music Pass) og derefter har opsagt dit Music Pass. Når dit Music Pass bliver inaktivt, kan du ikke længere få adgang til de sange, du tidligere har downloadet med dit Music Pass.

Hvis du vil fortsætte med at afspille disse sange, skal du forny dit Music Pass:

1. Gå til siden Min konto, og log på, hvis du bliver bedt om det. Bemærk! Brug den Microsoft-konto, der er knyttet til dit Music Pass.
  2. Du kan ændre eller opsige dit abonnement på siden Vælg et medlemskab.
    • Hvis du vil ændre dit Music Pass, skal du vælge et andet abonnement og klikke på Næste.
    • Klik på Annuller automatisk betaling, hvis du vil opsige dit Music Pass.
  3. Fuldfør ændringen ved at klikke på Bekræft køb.

Hvis du ikke længere vil afspille disse sange med dit Music Pass, kan du fjerne sangene fra din computer eller din enhed. Du kan finde oplysninger om, hvordan du fjerner sange og synkroniserer enheder, i:

Andre DRM-fejl

Bemærk! Zune Markedsplads er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Hvis du får vist en af følgende fejlmeddelelser, når du forsøger at afspille indhold, mens du er logget på Zune Markedsplads på din computer, har du muligvis et problem med de digitale brugsrettigheder:

• Error code C00D12F5: Can't download. A media usage rights error has occurred.
  • A Windows Digital Rights Management component is corrupted.
  • The media rights system on your computer has encountered an error and needs to be manually reset.
  • Can't validate a required Windows Media Digital Rights Management component. You might need to reinstall the Zune software.
  • The DRM version on this computer is not up to date.
  • Error code C00D12F6: Can't verify your media usage rights.
  • Error code C00D12F9: A media usage rights error has occurred.

Hvis du får en af disse fejlmeddelelser, er DRM-systemet på din computer ødelagt og skal nulstilles. Sådan gør du:

1. Log på din computer som administrator.
  2. Gå til Opgradering af sikkerhedskomponent.
  3. Klik på Opgrader på den side, der åbnes, og følg anvisningerne.
  4. Bemærk! Hvis knappen Opgrader er inaktiv, kan du se Opgrader din sikkerhedskomponent manuelt nedenfor.

5. Prøv at logge på Zune Markedsplads eller at afspille dit indhold igen for at se, om problemet er løst.

Prøv at logge på Zune Markedsplads eller at afspille dit indhold igen, når du er færdig med denne opgradering, for at se, om problemet er løst. Hvis det ikke er, så gå til Nulstil DRM  nedenfor.

Opgrader din sikkerhedskomponent manuelt

1. Åbn Internet Explorer.
  2. Klik på Funktioner, og klik derefter på Internetindstillinger.
  3. Klik på Slet under Browserdata under fanen Generelt.
  4. Markér alle afkrydsningsfelter i vinduet, og klik derefter på Slet.
  5. Klik på fanen Sikkerhed, klik på Pålidelige websteder, og klik derefter på Websteder.
  6. Skriv *.microsoft.com i feltet Søg, klik på Tilføj, og klik derefter på Luk.
  7. Klik på Brugerdefineret niveau under fanen Sikkerhed.
  8. Vælg Lav under Nulstil til:, og klik derefter på Nulstil.
  9. Klik på OK.
  10. Klik på fanen Beskyttelse af personlige oplysninger.
  11. Klik på knappen Websteder.
  12. Skriv *.microsoft.com i adresselinjen, og klik derefter på Tillad.
  13. Klik på OK.
  14. Luk alle browservinduer.
  15. Prøv at logge på Zune Markedsplads eller at afspille dit indhold igen for at se, om problemet er løst. Hvis det ikke er, skal du gå videre til næste trin, Nulstil DRM.

Nulstil DRM

Bemærk! Du behøver ikke udføre dette trin, hvis anvisningerne til manuel opgradering løste problemet.

Du vil muligvis kunne løse dette problem automatisk. Klik på linket Løs problemet nedenfor. Klik derefter på Kør i dialogboksen Filoverførsel, og følg derefter trinene.

Løs problemet
Microsoft Fix It 50765

Bemærk!

• Denne løsning findes muligvis kun på engelsk. Men den automatiske reparation fungerer også for andre sprogversioner af Windows.
  • Hvis du aktuelt ikke arbejder på computeren med problemet, kan du gemme den automatiske rettelse på et USB-flashdrev eller på en cd. Så kan du senere køre den på den computer, hvor problemet findes.

Når du har kørt Fix It, opdateres licenserne automatisk, og du skulle kunne afspille beskyttet indhold.