Abonner på og afspil podcasts

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Podcasts er lyd- eller videofiler, som du kan abonnere på online. Podcastindhold omfatter typisk radio- og tv-programmer, nye serier, musik og teknologianmeldelser. De bliver som regel distribueret i en bestemt periode eller som en del af en løbende serie.

Sådan kan du abonnere på podcasts

Du kan føje podcasts til din Zune-samling ved at abonnere på dem på Zune Markedsplads. Hver gang der udgives en ny episode i podcastserien, downloader Zune Musik + Video-softwaren automatisk episoden og gemmer den i din samling under Podcasts. Hvis du vil abonnere på en podcast, der ikke findes på Zune Markedsplads, kan du abonnere på den fra podcastens websted.

Sådan kan du abonnere på en podcast fra Zune Markedsplads

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, klik på Markedsplads øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  2. Vælg en podcast, og klik derefter på Abonner. Gør dette for hver podcast, du vil abonnere på.
  3. Hvis du vil se den seneste podcast og andre podcasts, som du abonnerer på, skal du klikke på Samling øverst på skærmen og derefter klikke på Podcasts.

Sådan kan du abonnere på en podcast fra et andet websted

1. Gå til websiden for den ønskede podcast. Klik på RSS-feed-knappen på denne side, og kopiér den webadresse, du skal bruge for at abonnere på podcasten.
  2. Åbn Zune-softwaren, klik på Samling øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  3. Klik på Tilføj en podcast under listen Podcasts til venstre på skærmen.
  4. Indsæt webadressen i tekstfeltet, og klik derefter på Abonner.

Sådan downloader du en enkelt episode af en podcast

Du behøver ikke at abonnere på en hel serie, hvis du kun vil høre en enkelt episode. Her kan du se, hvordan du downloader en enkelt episode:

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, klik på Markedsplads øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  2. Vælg en podcast, og klik på Download ud for den episode, der kan downloades.

Sådan opsiger du abonnementet på podcast

Hvis du ikke længere vil have en podcast, kan du opsige abonnementet. Sådan gør du:

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, klik på Samling øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  2. Klik på den podcastserie, du ikke vil abonnere på, og klik derefter på Ophæv abonnement i kolonnen til højre på skærmen.

Sådan afspiller du podcasts

Afspil podcasts på din computer

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, klik på Samling øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  2. Find en episode, du vil høre. Hvis der vises en Download-knap ud for episoden, skal du først downloade den. Klik derefter på episoden for at afspille den.

Afspil podcasts på din Windows Phone 7 eller Zune-afspiller

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren, klik på Samling øverst på skærmen, og klik derefter på Podcasts.
  2. Tilslut din enhed til din computer med det USB-kabel, der fulgte med enheden.
  3. Klik og træk podcastserien eller -episoden til ikonet for enheden nederst til venstre på siden.
Gå til Podcasts på din enhed. Her burde du kunne se de nye episoder.

Automatiske bogmærker

Hvis du stopper afspilningen af en podcast, inden den er færdig, registrerer Zune-softwaren stedet og indsætter et bogmærke på det sted, hvor du stoppede. Du kan så fortsætte fra dette sted, når du afspiller episoden igen på et senere tidspunkt. Hvis du synkroniserer episoden med en enhed, bliver bogmærket også synkroniseret. Næste gang du afspiller podcasten efter synkroniseringen, fortsætter du der, hvor du slap.

Afspilningsrækkefølge

Du kan vælge at downloade episoderne i en hvilken som helst rækkefølge, fra den nyeste til den ældste. Hvis du f.eks. downloader nye podcasts, vil du sikkert gerne høre den nyeste først. Men hvis du hører et sprogkursus på podcast, så vil du sikkert starte fra begyndelsen og downloade den ældste episode først.

Hvis du vælger den nyeste episode først, downloader Zune de nye episoder og sletter de gamle, også selvom du ikke har hørt dem. Hvis du vælger at afspille de ældste episoder først, downloader Zune ikke den næste episode, før du afspiller den eksisterende episode.

Du kan ændre afspilningsrækkefølgen for hver enkelt podcastserie.

1. Klik på Samling øverst til venstre på skærmen i Zune Musik + Video-softwaren, og klik derefter på Podcasts.
  2. Vælg et eksisterende podcastabonnement, og klik derefter på Indstillinger for serie nederst til højre på siden.
  1. Vælg dine præferencer under Afspilningsrækkefølge i menuen Indstillinger for serie.

Sådan sender du en ny podcastanmodning

Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune

Tak, fordi du er interesseret i podcasts. Vi understøtter ikke længere en aktiv database med podcastfeeds til Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune. Nedenfor kan du se, hvordan du aktiverer podcastsøgning i Bing.

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 bruger en Bing-aktiveret søgefunktion til at finde podcasts. Du kan få bedre søgeresultater for din podcast ved at føje "feed:podcast" til nøgleordskoden i RSS-podcast-feed'et. Du kan også finde podcasts ved at angive RSS-feed'et direkte i søgevinduet i podcastappen.

Få bedre podcast-søgeresultater med Bing

Med Bing Webmaster-værktøjer kan du fortælle Bing om dit websted. Til gengæld fortæller Bing Webmaster-værktøjerne dig, hvor godt dit websted klarer sig i Bing- og Bing-leverede søgninger (herunder Yahoo!), og holder dig opdateret om eventuelle problemer på webstedet.

Hvis du vil informere os om webstedsoversigter eller RSS-feeds, herunder dem med podcasts, skal du benytte følgende fremgangsmåde:

1. Tilmeld dig Bing Webmaster-værktøjer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tilføj det websted, der er host for dit podcast-RSS/feed, og bekræft ejerskabet til webstedet.
  3. Brug værktøjet Send webstedsoversigt, og send den fuldstændige webadresse til RSS-feed'et med linkene til dine podcasts.

Inden for nogle få timer kan du se, om Bing har downloadet og indekseret din webstedsoversigt eller dit feed.