Synkroniser trådløst fra Zune-softwaren

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten.

Oversigt

Med Zune Music + Video-softwaren kan du trådløst synkronisere musik, videoer, billeder og podcasts fra din samling til din Windows Phone 7 eller Zune-afspiller. Den trådløse synkronisering kan benyttes med Windows Phone 7, Zune HD og alle tidligere Zune-modeller – du skal blot sikre dig, at enheden har de nyeste softwareopdateringer.

Det tager kun nogle få minutter at konfigurere trådløs synkronisering, og når det er gjort, synkroniserer din enhed automatisk nyt indhold, når den er tilsluttet en dockingstation (eller en stikkontakt) og er inden for rækkevidde af dit trådløse netværk.

Løsninger

Sådan synkroniserer du Zune trådløst

Du skal bruge:

• Et trådløst 802.11b- eller 802.11g-netværk
  • Et understøttet godkendelsesskema til netværket
  • Netværksnavnet (også kaldet SSID (Service Set Identifier)) til det trådløse netværk
  • Netværksnøglen (også kaldet et adgangsudtryk) til det trådløse netværk

Sådan aktiverer du trådløs synkronisering for en Windows Phone 7

1. Sørg for, at din telefon er konfigureret til og tilsluttet dit trådløse netværk.
  2. Tilslut din telefon til din computer.
  3. Log på Zune Music + Video-softwaren, klik på Indstillinger, Telefon og derefter på Trådløs synkronisering.
  4. Klik på Konfigurer trådløs synkronisering.
  5. Når Zune har registreret, at telefonen er tilsluttet dit trådløse netværk, skal du klikke på Næste og derefter klikke på Udført.

Sådan aktiverer du trådløs synkronisering for en Zune-afspiller

1. Tilslut Zune-afspilleren til computeren.
  2. Log på Zune Music + Video-softwaren, klik på Indstillinger, Enhed og derefter på Trådløs synkronisering.
  3. Klik på Konfigurer trådløs synkronisering.
  4. Når softwaren finder det netværk, som computeren bruger, skal du vælge Ja, brug dette netværk. Vælg derefter Næste.
  5. Eller klik på Nej, vælg et andet netværk for at søge efter et andet netværk. Hvis netværket ikke vises på listen, skal du klikke på Søg igen.

Hvis du vil angive dine netværksindstillinger manuelt, skal du klikke på Vis avancerede indstillinger.

6. Klik på Afslut

Automatisk start af trådløs synkronisering på din Zune-afspiller

Når du har konfigureret din Zune-afspiller eller Windows Phone 7 til trådløs synkronisering, skal du blot sætte din enhed i dockingstationen eller tilslutte den til en stikkontakt. Når din Zune-afspiller har været tilsluttet i et minut (eller når din Windows Phone 7 har været tilsluttet i 10 minutter), startes enhedens synkronisering med din computer. Den bliver ved med at være tilsluttet trådløst til din computer, og alt nyt indhold i din samling synkroniseres, indtil du fjerner enheden fra dockingstationen, tager stikket ud af stikkontakten eller trykker på Annuller.

Følgende betingelser skal være opfyldt, for at du kan synkronisere medier trådløst til din Zune-enhed:

• På en Zune HD må afspilleren ikke køre nogen spil eller apps, og browseren skal være lukket.
  • Dit Wi-Fi-netværk skal være aktiveret.
  • Du skal være logget på din Windows-brugerkonto på den computer, hvor Zune-softwaren er installeret. (Computeren kan være låst, men du skal være logget på). Desuden skal computeren være på samme netværk som din Zune-enhed.
  • Der må ikke afspilles et medie på afspilleren.
  • Afspilleren skal være inaktiv i mindst ét minut.
  • Afspillerens batteriniveau skal være på mindst 10 procent, og batteriet skal oplades. Hvis batterimåleren er rød, kan den automatiske synkronisering ikke udføres.

Sådan starter du manuelt en trådløs synkronisering på en Zune-afspiller

Du kan starte den trådløse synkronisering manuelt fra en Zune-afspiller, uanset om den er tilsluttet eller ej. Når den manuelle synkronisering er fuldført, afbrydes forbindelsen fra afspilleren til det trådløse netværk for at spare batteristrøm.

1. Kontrollér, at din computer er tændt, og at du er logget på din Windows-brugerkonto.
  2. Vælg Indstillinger på Zune-afspilleren, og vælg Trådløs, Synkronisering og Synkroniser med pc.
  3. Din Zune-afspiller viser status for synkroniseringsprocessen.

Bemærk! Under konfigurationen af den trådløse synkronisering åbner Zune-softwaren port 1900 og 2869 på computeren.

• Sådan tjekker du, om port 1900 og 1869 er åbne i Windows 8
    1. Skriv firewall på startskærmen, klik eller tryk på Indstillinger, og klik derefter på Windows Firewall.
    2. Klik på Avancerede indstillinger.
    3. Klik på Indgående regler.
  • Sådan tjekker du, om port 1900 og 2869 er åbne i Windows 7 eller Windows Vista
    1. Klik på Start.
    2. Skriv Windows Firewall med avanceret sikkerhed i søgefeltet.
    3. Åbn firewallprogrammet, og klik på Indgående regler i den venstre kolonne.

Rul ned til posterne for trådløs Zune-synkronisering i den midterste rude, og sørg for, at der er valgt Ja for port 1900 og 2869 i kolonnen Aktiveret.

Kompatible trådløse netværk

Zune understøtter trådløse lokalnetværk (LAN-netværk), der er kompatible med 802.11b eller 802.11g, som er to generelle trådløse standarder. Zune-afspillere understøtter ikke 802.11n-standarden.

Når du konfigurerer trådløs synkronisering, skal du anvende det samme godkendelses- og krypteringsskema på enheden som på det trådløse netværk. Zune benytter følgende godkendelsesskemaer:

• Åbent netværk uden kryptering
  • WEP-kryptering (64-bit eller 128-bit nøgle)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Fejlfinding ved problemer med trådløs synkronisering

Hvis der er problemer med den trådløse synkronisering, er der forskellige ting, du kan gøre:

• Sørg for, at telefonen eller afspilleren er opladet eller tilsluttet en strømkilde.
  • Flyt telefonen eller afspilleren tættere på den trådløse router, som du har forbindelse til, for at gøre signalet stærkere.
  • Placer den trådløse router på et centralt sted med så få forhindringer (f.eks. vægge eller genstande) som muligt.
  • Lås telefonens eller afspillerens skærm op, hvis der er angivet en adgangskode. Du skal skrive din adgangskode, før telefonen eller afspilleren kan tilsluttes computeren.
  • Du skal muligvis vente lidt, indtil synkroniseringen er færdig. Hvis det er første gang du synkroniserer din afspiller eller telefon, eller hvis du synkroniserer mange data, kan processen tage lidt tid. Trådløs synkronisering er betydeligt langsommere end synkronisering med en kabelforbindelse. Hvis du synkroniserer trådløst, synkroniseres dine data med en hastighed på op til 54 MB (megabyte) i sekundet. Hvis du synkroniserer indhold via en USB 2.0-forbindelse, synkroniseres dine data med en hastighed på op til 480 MB i sekundet.
  • Sørg for, at navnet på din Windows Phone ikke indeholder mellemrum.
  • Kontrollér, at din telefon eller afspiller og computer har forbindelse til det samme SSID på routeren.
  • Prøv en anden computer.

Hvis du har prøvet fremgangsmåden ovenfor, men stadig har problemer, skal du prøve at oprette en ny brugerprofil på din computer: Installer derefter Zune-softwaren igen, log på, og prøv at synkronisere igen.

Opret en ny brugerprofil på din pc

I Windows 8:

1. Åbn Pc-indstillinger, og klik derefter på Brugere.
  2. Klik på Tilføj en bruger.
  3. Angiv en mailadresse, og klik derefter på Næste.
  4. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, skal du udfylde formularen for at oprette en ny Microsoft-konto. Hvis du har en gyldig Microsoft-konto, bliver denne konto føjet til din pc.

På Windows Vista eller Windows 7:

1. Log på som administrator eller som en bruger med administratorrettigheder.
  2. Klik på Start, og klik derefter på Kontrolpanel.
  3. Klik på Brugerkonti og derefter på Administrer brugerkonti.
  4. Klik på Tilføj … for at oprette en ny brugerprofil.
  5. Skriv et navn til brugeroplysningerne, og klik derefter på Næste.
  6. Klik på en kontotype, og klik derefter på Afslut.

På Windows XP:

1. Log på som administrator eller som en bruger med administratorrettigheder.
  2. Klik på Start, og klik derefter på Kontrolpanel.
  3. Klik på Brugerkonti.
  4. Klik på Opret en ny konto under Vælg en opgave.
  5. Skriv et navn til brugeroplysningerne, og klik derefter på Næste.
  6. Klik på en kontotype, og klik derefter på Opret konto.

Opdater Zune-softwaren

1. Start Zune-softwaren.
  2. Klik på Indstillinger, Software, Generelt, og klik derefter på Søg efter opdateringer.
  3. Genstart computeren.
  4. Opdater afspiller- eller telefonsoftwaren.
  5. Genstart afspilleren eller telefonen.
  6. Slå trådløs synkronisering til igen, og tjek igen, at dine indstillinger er korrekte. Dette gør du ved at tilslutte telefonen eller afspilleren til computeren via det USB-synkroniseringskabel, der fulgte med enheden. Klik på Indstillinger og derefter på Trådløs synkronisering.
  7. Hvis du får vist en meddelelse om, at telefonen eller afspilleren allerede er konfigureret til trådløs synkronisering, skal du klikke på Deaktiver trådløs synkronisering for at slette dine tidligere indstillinger og starte forfra. Hvis du har en afspiller, vises denne meddelelse:

Hvis du har en telefon, vises denne meddelelse:

1. Klik derefter på Konfigurer trådløs synkronisering, og udfør de trin, der angives på skærmen Bekræft netværk. Hvis du vil ændre det trådløse netværk, som du opretter forbindelse til, på en afspiller, skal du vælge at oprette forbindelse til et andet trådløst netværk via Zune-softwaren. På en telefon skal du først vælge et andet trådløst netværk fra telefonens indstillinger > Wi-Fi-skærmen og derefter klikke på Opdater på skærmen Bekræft netværk i Zune-softwaren.
  2. Opdater din computer.
  3. Genstart din computer, og prøv derefter at synkronisere trådløst.

Synkroniser med et USB-kabel

Hvis du fortsat har problemer, skal du prøve at synkronisere din afspiller eller telefon ved at tilslutte den til din computer med et USB-kabel. Hvis du ikke kan synkronisere, mens den er tilsluttet, kan der være problemer med Zune-softwaren. Hvis du har brug for mere hjælp, kan du prøve det trinvise løsningsforslag i Kan ikke synkronisere til Windows Phone 7 eller Zune.

Fejlmeddelelser om synkronisering

Hvis du får vist en af følgende fejlmeddelelser, skal du prøve løsningerne nedenfor.

• "Looking for network"
  • "Connecting to network"
  • "Connecting to PC"
  • Fejlkode C00D07C9
  • Fejlkode C00D07CA
  • Fejlkode C00D07CB

"Looking for network"

Denne fejl betyder, at dit trådløse netværk ikke blev fundet. Prøv følgende:

• Kontrollér, at den trådløse router er tændt.
  • Kontrollér, at en enhed (en computer eller en anden enhed), som skal være tilsluttet routeren, rent faktisk kan kommunikere med routeren. Du kan f.eks. prøve at gå ind på http://support.xbox.com på værtscomputeren.
  • Afbryd strømmen til routeren, og tilslut den igen. Det gør du ved at tage strømkablet ud af routeren, vente 30 sekunder og derefter sætte strømkablet i igen.
  • Tjek, at routerens SSID er indstillet til udsendelsestilstand.
  • Sørg for, at netværksnøglen, netværksadgangskoden eller adgangsudtrykket til netværket er korrekt.
  • Prøv at nulstille routeren til standardindstillingerne.

"Connecting to network"

Denne fejl betyder, at afspilleren ikke kan få forbindelse til netværket. Prøv følgende:

• Hvis den trådløse router er konfigureret til kun at acceptere klienter ved brug af MAC-adresser (Media Access Control), skal du føje MAC-adressen for afspilleren til listen over klienter på routeren. Du kan se Zune-afspillerens MAC-adresse ved at vælge Indstillinger, Trådløs og derefter vælge Oplysninger. Du kan finde MAC-adressen til din Windows Phone ved at vælge Indstillinger, om og derefter trykke på flere oplysninger.
  • Kontrollér, at det adgangspunkt eller den router, som du vil oprette forbindelse til, er en DHCP-server. (Og sørg for, at DHCP er aktiveret).
  • Prøv at reservere en IP-adresse til enheden på routeren.
  • Prøv at tildele en statisk IP-adresse.
  • Hvis du har en Zune-afspiller, kan du prøve at konfigurere adgangen manuelt:
    1. Start Zune-softwaren.
    2. Tilslut Zune-afspilleren til computeren.
    3. Klik på Indstillinger, klik på Enhed, og klik derefter på Trådløs synkronisering.
    4. Klik på Konfigurer trådløs synkronisering, og klik derefter på Vis avancerede indstillinger.
    5. Skriv navnet på det trådløse netværk.
    6. Vælg en netværkstype.
    7. Klik på Næste.
    8. Skriv en netværksnøgle eller et adgangsudtryk, hvis du bliver bedt om det, og klik derefter på OK.
    9. Klik på Afslut
  • Hvis du bruger et WEP-krypteret netværk, skal du tjekke, om det kører i WEP-delt- eller i WEP-åbn-tilstand. Kontrollér, at den tilstand, der er angivet på routeren, matcher den tilstand, som Zune-afspilleren er konfigureret til at bruge. (Dette kræver muligvis en manuel konfiguration).
  • Hvis routeren har en Turbo G-tilstand, en G-only-tilstand eller en B-only-tilstand, skal du prøve at køre routeren i "blandet" tilstand. Blandet tilstand kombinerer alle tilstande, som routeren kan køre i.
  • Hvis routeren har en QoS-indstilling, skal du sørge for, at den er deaktiveret.
  • Hvis du kører et netværk med WPA TKIP+AES eller med WPA2 TKIP+AES, skal du prøve kun at bruge WPA TKIP, WPA AES eller WPA2 AES.

"Connecting to PC"

Denne fejl betyder, at din firewall muligvis ikke er konfigureret korrekt. Prøv følgende:

• Kontrollér, at du har de relevante firewall-undtagelser i Windows Firewall og i de eventuelle firewalls fra tredjeparter, som du kører.
    • Føj Zune-enheden til undtagelseslisten:
    • Windows 8 og Windows 7

1. Klik på Start, skriv firewall i feltet Start søgning, og klik derefter på Windows Firewall på listen Programmer.
      2. I Windows 8: Begynd at skrive firewall fra startskærmen, og klik eller tryk derefter på ikonet, når det vises på skærmen.

3. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall i venstre kolonne, eller klik på Tillad, at en app eller en funktion passerer gennem Windows Firewall, hvis du har Windows 8.
      4. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.

5. Klik eller tryk på Tillad et andet program/en anden app i nederste højre hjørne.
      6. Find og vælg derefter Zune i vinduet Tilføj et program/en app, og klik derefter på Tilføj.
      7. Vælg Zune, og klik derefter på Tilføj.
      8. Klik på OK to gange for at gemme ændringerne.

Windows Vista

1. Klik på Start, skriv firewall i feltet Start søgning, og klik derefter på Windows Firewall på listen Programmer. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
      2. Klik på Tillad et program gennem Windows Firewall. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
      3. Klik på fanen Undtagelser, markér afkrydsningsfeltet Netværksregistrering og afkrydsningsfeltet Trådløse bærbare enheder, og klik derefter på OK.

Windows XP

1. Klik på Start, og klik derefter på Kør. Skriv firewall.cpl i feltet Åbn, og klik derefter på OK.
      2. Åbn fanen Undtagelser, markér afkrydsningsfeltet UPnP-struktur under Programmer og tjenester, og klik derefter på OK.
      3. Bemærk! På de fleste tredjeparts-firewalls skal du angive en undtagelse for "WUDF-værtsproces" eller for lignende processer. Du kan finde oplysninger om, hvordan du konfigurerer en undtagelse i en firewall eller et sikkerhedsprogram fra en tredjepart, i producentens dokumentation til programmet.

• Sørg for, at den computer, du prøver at synkronisere trådløst til, er tilsluttet den router, som du har konfigureret enheden til. Værtscomputeren skal være tilsluttet routeren via en trådløs forbindelse eller via en kabelforbindelse, og enheden skal være parret med både værtscomputeren og den router, som den er tilsluttet.
  • Hvis værtscomputeren er tilsluttet trådløst, skal du prøve at tilslutte den til routeren via en kabelforbindelse. Konfigurer trådløs synkronisering igen, og prøv derefter at foretage den trådløse synkronisering igen.
  • Sørg for, at routeren er indstillet til at aktivere UPnP-meddelelser og UDP-meddelelser.
  • Hvis routeren har en QoS-indstilling, skal du prøve at slå QoS-indstillingen fra og derefter udføre den trådløse synkronisering igen.
  • Kontrollér, at de nødvendige tjenester kører. Benyt følgende fremgangsmåde:
  • Windows 8 og Windows 7

1. Klik på Start, skriv services.msc i feltet Start søgning, og tryk derefter på ENTER.
    2. I Windows 8: Begynd at skrive services.msc fra startskærmen, og klik eller tryk derefter på ikonet Tjenester, når det vises på skærmen.

Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.

3. Find følgende tjenester under Navn, og kontrollér, at Starttype er sat til Automatisk. Kontrollér desuden, at Tjenestestatus er sat til Startet.
      • SSDP-registrering
      • Vært for UPnP-enheder
      • Zune Wireless Configuration Service

Bemærk! Hvis Starttype ikke er sat til Automatisk, skal du højreklikke på den tjeneste, du vil konfigurere, og derefter klikke på Egenskaber. Vælg Automatisk i menuen Starttype, klik på Start, og klik derefter på OK. Du kan desuden prøve at starte tjenesten igen, hvis det er muligt. Dette gør du ved at højreklikke på tjenestenavnet og derefter klikke på Genstart.

4. Klik på Afslut i menuen Filer for at lukke vinduet Tjenester.

Windows Vista

1. Klik på Start, skriv services.msc i feltet Start søgning, og tryk derefter på ENTER. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
    2. Find følgende tjenester under Navn, og kontrollér, at Starttype er sat til Automatisk. Kontrollér desuden, at Tjenestestatus er sat til Startet.
      • SSDP-registrering
      • Vært for UPnP-enheder
      • Zune Wireless Configuration Service
      • Bemærk! Hvis Starttype ikke er sat til Automatisk, skal du højreklikke på den tjeneste, du vil konfigurere, og derefter klikke på Egenskaber. Vælg Automatisk i menuen Starttype, klik på Start, og klik derefter på OK. Du kan desuden prøve at starte tjenesten igen, hvis det er muligt. Dette gør du ved at højreklikke på tjenestenavnet og derefter klikke på Genstart.

3. Klik på Afslut i menuen Filer for at lukke vinduet Tjenester.

Windows XP

1. Klik på Start, og klik derefter på Kør. Skriv services.msc i feltet Åbn, og tryk derefter på ENTER. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du skrive adgangskoden eller klikke på Fortsæt.
    2. Find følgende tjenester under Navn, og kontrollér, at Starttype er sat til Automatisk. Kontrollér desuden, at Tjenestestatus er sat til Startet.
      • Vært for UPnP-enheder
      • Zune-busoptæller
      • Zune Wireless Configuration Service

Bemærk! Hvis Starttype ikke er sat til Automatisk, skal du højreklikke på den tjeneste, du vil konfigurere, og derefter klikke på Egenskaber. Vælg Automatisk i menuen Starttype, klik på Start, og klik derefter på OK. Du kan desuden prøve at starte tjenesten igen, hvis det er muligt. Dette gør du ved at højreklikke på tjenestenavnet og derefter klikke på Genstart.

3. Klik på Afslut i menuen Filer for at lukke vinduet Tjenester.

Fejlkode C00D07C9

Denne fejl betyder, at du muligvis har forbindelse til et offentligt netværk.

Denne fejl kan forekomme, når computeren, som Zune er installeret på, er tilsluttet en offentlig netværksplacering. Den offentlige netværksplacering blokerer kørslen af bestemte programmer og tjenester for at beskytte din computer mod uautoriseret adgang, mens den er tilsluttet et netværk på et offentligt sted. Hvis du er tilsluttet et offentligt netværk, og Windows Firewall er slået til, bliver du muligvis bedt om at give tilladelse til, at nogle programmer og tjenester kommunikerer via firewallen, så de fungerer korrekt.

Hvis din computer er tilsluttet et offentligt netværk, er dette en normal funktionsmåde, og du skal give Zune-programmet og Zune Wireless Configuration Service tilladelse til at kommunikere via din firewall. Hvis din computer rent faktisk er tilsluttet et netværk i hjemmet eller på arbejde (eller til et netværk, du har tillid til), skal du benytte følgende fremgangsmåde:

1. Klik på Start, og skriv Netværks- og delingscenter i feltet Start søgning, og tryk derefter på ENTER.
  2. I Windows 8: Begynd at skrive Netværks- og delingscenter fra startskærmen, vælg Indstillinger på linjen Søg, og klik eller tryk derefter på ikonet, når det vises på skærmen.

3. Klik på Offentligt tilgængeligt netværk, og klik derefter på Arbejdsnetværk eller Hjemmenetværk.

Hvis du har en Zune-afspiller, så prøv at konfigurere manuelt: Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Start Zune-softwaren.
  2. Tilslut Zune-afspilleren til computeren.
  3. Klik på Indstillinger, klik på Enhed, og klik derefter på Trådløs synkronisering.
  4. Klik på Konfigurer trådløs synkronisering, og klik derefter på Vis avancerede indstillinger.
  5. Skriv navnet på det trådløse netværk (SSID).
  6. Vælg en netværkstype.
  7. Klik på Næste.
  8. Angiv en netværksnøgle, en adgangskode eller et adgangsudtryk, hvis du bliver bedt om det, og klik derefter på OK.
  9. Klik på Afslut.
  10. Bemærk! Sørg for, at du indtaster SSID'et og din adgangskode korrekt, når du konfigurerer Zune-afspilleren til trådløs synkronisering i Zune-softwaren.

Fejlkode C00D07CA eller C00D07CB

Denne fejl betyder, at du skal oprette forbindelse til en DHCP-server. Prøv følgende:

• Kontrollér, at det adgangspunkt eller den router, som du har forbindelse til, er en DHCP-server. (Og sørg for, at DHCP er aktiveret).
  • Prøv at reservere en IP-adresse til Zune-enheden på routeren.
  • Hvis du bruger to routere, skal du sikre dig, at den router, som du prøver at oprette forbindelse til, er en DHCP-server.
  • Kun for fejlmeddelelsen "C00D07CB": Hvis du bruger WPA-kryptering eller WPA2-kryptering, og du bruger en netværksnøgle med 63 tegn, skal du prøve at bruge en kortere nøgle.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg stadig synkronisere via USB, hvis jeg aktiverer trådløs synkronisering?

Ja, du kan stadig bruge USB-kablet til at synkronisere dine medier. Dette kan være en praktisk metode, hvis du synkroniserer mange medier eller store filer, eller hvis du har travlt og vil have den ekstra hastighed, som en USB-forbindelse giver.

Synkroniseres alle elementer automatisk ved en trådløs synkronisering – også sange, afspilningslister, videoer, billeder og podcasts?

Ja, en trådløs synkronisering overfører nøjagtigt de samme elementer til din Zune-aktiverede enhed som en synkronisering med et USB-kabel. Hvilke elementer, der synkroniseres, afhænger af synkroniseringsindstillingerne i Zune Music + Video-softwaren.

Videoer i din samling skal muligvis konverteres til et andet format eller en lavere bithastighed. Hvis du foretager en manuel trådløs synkronisering fra din enhed (når den ikke er tilsluttet en dockingstation eller stikkontakt), bliver disse videoer ikke synkroniseret, før de er blevet konverteret. Når konverteringen er fuldført, kan du foretage en ny manuel synkronisering for at overføre disse videoer til din enhed.

Hvis din enhed er tilsluttet en dockingstation eller en stikkontakt, synkroniserer den alt nyt indhold, så længe den er tilsluttet.

Hvor ofte synkroniseres min enhed, når den er tilsluttet en dockingstation eller en stikkontakt?

Enhedens trådløse forbindelse til din hjemmecomputer forbliver aktiv, og enheden synkroniserer alt nyt indhold i din samling, så længe den er tilsluttet dockingstationen eller en stikkontakt, og computeren er tændt, og Zune-softwaren kører.

Hvis du imidlertid foretager en manuel synkronisering fra din enhed (når den ikke er tilsluttet en dockingstation eller en stikkontakt), afbrydes forbindelsen til det trådløse netværk umiddelbart efter synkroniseringen for at spare batteristrøm.

Fra hvilken afstand kan jeg synkronisere min enhed trådløst?

Rækkevidden i forbindelse med en trådløs synkronisering afhænger af, om der er nogen forhindringer, som blokerer signalet mellem adgangspunktet og din enhed. Genstande, f.eks. en væg eller et apparat, og personer kan reducere rækkevidden. Zune-afspillere har almindeligvis en rækkevidde på 30 meter.

Kan jeg bruge trådløs synkronisering via en offentlig Wi-Fi-forbindelse?

Nej. Trådløs synkronisering linker din enhed til en computer på et enkelt netværk. Hvis du flytter din computer eller din enhed til et andet netværk, skal du konfigurere indstillingerne for trådløs synkronisering igen.

Hvor mange computere kan jeg synkronisere min enhed trådløst til?

Du kan konfigurere din enhed til at synkroniseres med én computer på ét trådløst lokalnetværk (LAN).

Hvor hurtig er trådløs synkronisering?

Synkroniseringshastigheden afhænger af kvaliteten af den trådløse forbindelse og signalstyrken. Generelt betyder begrænsningerne ved trådløse netværk dog, at trådløs synkronisering er langsommere end synkronisering med et USB-kabel. Det giver derfor god mening at bruge et USB-kabel, første gang du synkroniserer for at fylde din enhed med indholdet i din samling. Derefter fungerer trådløs synkronisering fint til opdatering af enheden.

Hvad sker der, hvis jeg tilslutter min enhed til computeren med et USB-kabel under en trådløs synkronisering?

Hvis du tilslutter din enhed til computeren med et kabel, mens der udføres en trådløs synkronisering, afbryder enheden den trådløse forbindelse, og synkroniseringen stoppes.

Hvad er et SSID?

Et SSID (Service Set Identifier) er navnet på et trådløst LAN. Et åbent SSID sendes til alle trådløse enheder inden for netværksadgangspunktets rækkevidde. I et lukket trådløst netværk sendes SSID'et ikke, og brugerne skal kende SSID'et for at kunne få adgang til netværket.

Der kan være flere tilgængelige SSID'er fra samme placering, men en enhed kan kun oprette forbindelse til ét SSID ad gangen.

Hvad er infrastrukturtilstand?

I infrastrukturtilstand opretter et adgangspunkt (f.eks. en router) med et SSID et virtuelt netværk, hvor klienter (f.eks. Zune-aktiverede enheder og computere) på netværket kun kan kommunikere via adgangspunktet og ikke direkte med hinanden. En trådløs hjemmerouter er som regel konfigureret på denne måde.