Løs problemer med DRM-beskyttede musiknumre eller videoer i Zune-softwaren og Xbox Music

Bemærk! Fra og med 15. november 2015 er Zune-tjenesten ophørt. Dette kan medføre fejl, hvis du forsøger at streame eller downloade indhold eller at opdatere tjenesten. Du kan finde flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål vedrørende ophør af Zune.

Oversigt

Medier, du overfører fra en onlinetjeneste, er sædvanligvis beskyttet med DRM-teknologi (Digital Rights Management). Beskyttede medier leveres med en licens, der indeholder mediebrugsrettigheder, der angiver, hvordan du må bruge indholdet. Mediebrugsrettighederne til en sang kan f.eks. tillade dig at afspille sangen på én computer og synkronisere den med et bestemt antal enheder, men de kan forhindre dig i at brænde sangen ud på en cd eller at afspille den på en anden computer.

Løsninger

Løs problemer med digitale rettigheder

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

I dette afsnit beskrives forskellige fejlfindingsmetoder i forbindelse med problemer med digitale rettigheder eller mediefiler, der ikke afspilles korrekt.

Hvis du har en Zune HD

Opdater licenserne til dit indhold via en trådløs forbindelse:

1. Vælg Settings i startmenuen, og vælg Wireless og derefter Networks. Tryk på Yes, hvis du bliver bedt om at tænde din trådløse enhed. Din Zune HD søger automatisk efter tilgængelige netværk.
  2. Vælg et netværk, der skal oprettes forbindelse til. Angiv adgangskoden til netværket, hvis det er påkrævet.
  3. Tryk på Settings i startmenuen i Zune HD, og vælg Wireless og derefter Sync.
  4. Tryk på Licenses for at opdatere licenserne til indhold på din afspiller.

Hvis dette trin ikke afhjælper problemet, kan du se Slet afspillerens indhold, og synkroniser igen nedenfor.

Hvis du har et Xbox Music Pass eller en anden afspiller end en Zune HD

Hvis du har et Xbox Music Pass eller en anden afspiller end en Zune HD, skal du opdatere dine mediebrugsrettigheder:

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren på din computer, og log på.
  2. Klik på Indstillinger og derefter på Konto.
  3. Opdater dit Xbox Music Pass-abonnement ved at følge instruktionerne på siden Konto.
  4. Tilslut din afspiller til computeren for at opdatere mediebrugsrettighederne.

Hvis dette trin ikke afhjælper problemet, kan du gå til Slet afspillerens indhold, og synkroniser igen nedenfor. Synkroniser om muligt din Zune-afspiller med Zune Musik + Video-softwaren på din computer for at sikkerhedskopiere indhold fra Zune Markedsplads samt andet indhold, der er lagret på din afspiller, før du forsøger disse trin.

Oplysninger om synkronisering og sikkerhedskopiering af din afspillers indhold finder du i:

Hvis du ikke har et Xbox Music Pass

Hvis du ikke har et Xbox Music Pass, skal du slette de mediefiler, der er årsagen til fejlen om digitale rettigheder, og derefter synkronisere igen manuelt.

1. Tilslut Zune-afspilleren til computeren.
  2. Klik på Enhed i Zune Musik + Video-softwaren, og klik derefter på en kategori (f.eks. Musik) for at finde mediefilen.
  3. Højreklik på den fil, der giver fejl i forbindelse med digitale rettigheder, og vælg derefter Slet fra <afspillernavn>.

Elementet slettes fra din afspiller, men forbliver i din samling. Zune Musik + Video-softwaren synkroniserer ikke automatisk dette element til din afspiller igen, så du skal synkronisere manuelt for at få det tilbage på din afspiller.

1. Træk filen til afspillerikonet for at synkronisere den.

Hvis du stadig får en fejlmeddelelse om medierettigheder, når du prøver at afspille filen, skal du udføre de næste trin for at slette alt fra din afspiller og derefter synkronisere det med din samling igen.

Slet afspillerens indhold, og synkroniser igen

Dette trin skal kun udføres som en sidste udvej. Sådan kan du slette alt indholdet på din afspiller og synkronisere det igen:

1. Start Zune Musik + Video-softwaren på din computer.
  2. Tilslut din afspiller til din computer ved brug af det USB-kabel, der fulgte med afspilleren.
  3. Klik på Indstillinger, Enhed og derefter på Synkroniseringsindstillinger. Klik på SLET ALT INDHOLD.
  1. Klik på Ja, når du bliver bedt om at bekræfte, at du vil slette indholdet på din afspiller.
  2. Synkroniser alt indholdet tilbage på afspilleren, nu hvor du har slettet det hele. Hvis du har meget indhold, der skal synkroniseres, vil du måske afbryde din afspiller, når du har synkroniseret nogle få filer, for at sikre, at de vises på din afspiller. Når du har kontrolleret, at synkronisering fungerer korrekt, kan du tilslutte afspilleren igen og fortsætte med at synkronisere din samling.

Reparation af mediefiler på Windows Phone 7

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Hvis du får vist en fejlmeddelelse om digitale rettigheder på din telefon, kan du prøve at løse problemet med disse trin.

• Hvis du har et Xbox Music Pass, skal du opdatere dine mediebrugsrettigheder:
    1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren på din computer, og log på.
    2. Klik på Indstillinger og derefter på Konto.
    3. Opdater dit Xbox Music Pass ved at følge instruktionerne på siden Konto.
    4. Tilslut din telefon til computeren for at opdatere mediebrugsrettighederne.
  • Hvis du ikke har et Xbox Music Pass, skal du slette mediefilen og synkronisere den manuelt:
    1. Tilslut din telefon til din computer.
    2. Klik på Telefon i Zune Musik + Video-softwaren, og klik derefter på en kategori (f.eks. Musik) for at finde mediefilen. Højreklik på den fil, der giver fejl i forbindelse med digitale rettigheder, og vælg derefter Slet fra <telefonnavn>.

Elementet slettes fra telefonen, men forbliver i din samling. Zune Musik + Video-softwaren synkroniserer ikke automatisk dette element til din afspiller igen, så du skal synkronisere manuelt for at få det tilbage på din telefon.

1. Træk og slip filen over på telefonikonet for at synkronisere den.

Gendan DRM-indhold i Zune Musik + Video-softwaren.

Bemærk! Music Pass og Zune Markedsplads er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.

Du kan bruge gendannelsesfunktionen i Zune-softwaren til at gendanne købt DRM-indhold (Digital Rights Management), f.eks. WMA- (Windows Media Audio) og abonnementsindhold. Hvis indholdet ikke downloades, når du foretager et køb fra Zune Markedsplads, eller hvis du får en fejlmeddelelse, der angiver et problem med brugsrettigheder, kan du bruge denne funktion til at opdatere dine licenser. Gendannelsesfunktionen hjælper dig med at downloade indholdet igen fra Zune Markedsplads, uden at du bliver faktureret for transaktionen.

Gør følgende for at bruge gendannelsesfunktionen:

1. Åbn Zune Musik + Video-softwaren på din computer, og log på med din Microsoft-konto.
  2. Udfør de relevante trin nedenfor.
  3. Gendan købt indhold

1. Klik på Indstillinger øverst på skærmen.
    2. Klik på Konto øverst til venstre.
    3. Klik på Købshistorik i venstre kolonne.
    4. Klik på et af følgende for at finde det indhold, du vil gendanne:
      • Sange
      • Film
      • Tv-serier
      • Videoer
    5. Se på listen over indhold, og klik på Gendan alle, eller klik på Download ud for de individuelle mediefiler, du vil gendanne.

Gendan lejet indhold eller Xbox Music Pass-indhold

1. Klik på Indstillinger øverst på skærmen.
    2. Klik på Konto øverst til venstre.
    3. Klik på Lejehistorik eller Abonnementshistorik.
    4. Se på listen over indhold, og klik på Gendan alle, eller klik på Download ud for de individuelle mediefiler, du vil gendanne.
    5. Bemærk! Hvis du gendanner alt købt indhold, får du en fejlmeddelelse, når du forsøger at gendownloade indhold, der ikke er DRM-beskyttet, f.eks. en MP3-fil. Hvis du vil have flere oplysninger om denne fejl, skal du se Fejl ved afspilning af DRM-beskyttet musik og videoer i Zune-softwaren.

4. Se din samling for at kontrollere, at indholdet er korrekt tilføjet.
  5. Bemærk! Indhold, der downloades, er muligvis ikke umiddelbart tilgængeligt i din samling. Nogen indhold downloades muligvis stadig i baggrunden.