Sådan skifter du dit Xbox Live-gamertag

Oversigt

Du kan nemt ændre dit Xbox Live-gamertag. Hvis dit gamertag blev oprettet til dig under din første tilmelding til Xbox Live (du valgte det altså ikke selv), kan du ændre det gratis én gang. Yderligere ændringer af dit Xbox Live-gamertag koster ekstra.

Hvis du vælger dit eget gamertag ved tilmeldingen og vil ændre det senere, bliver der opkrævet et gebyr på din Xbox Live-konto (gebyret varierer efter område og valuta).

Løsninger

Skift dit gamertag i en webbrowser

Sådan gør du:

1. Gå til Skift gamertag på account.xbox.com.
  2. Log på ved hjælp af mailadressen og adgangskoden til den Microsoft-konto, der er knyttet til dit gamertag.
  3. Angiv dit nye gamertag, og vælg derefter Tjek tilgængelighed.
Skærmen "Skift gamertag" vises med knappen "Kontrollér tilgængelighed", der er fremhævet.
  1. Når du finder et ledigt gamertag, skal du klikke på Gør krav på den!
    Bemærk! Du kan ændre dit gamertag gratis én gang. Yderligere ændringer af dit Xbox Live-gamertag koster ekstra.

Skift dit gamertag på Xbox One

Bemærk! Xbox One er muligvis ikke tilgængelig på alle sprog.

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
  2. Rul til toppen af guiden, og vælg Se profil.
  3. Vælg Tilpas profil.
  4. Vælg dit gamertag.
  5. Vælg et foreslået tilgængeligt gamertag, eller vælg Lav mit eget, hvis du vil oprette dit eget gamertag.
  6. Når du er færdig, skal du vælge Tag det og derefter Lyder godt.
  7. Når du kan se dit gamertag, skal du vælge Luk.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vil ændringen blive gennemført på tværs af Xbox Live, og hvis der er ekstra omkostninger, bliver betalingen opkrævet via den betalingsmåde, der er tilknyttet din Xbox Live-konto. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.

Skift dit gamertag på Xbox 360

Sådan gør du:

1. Gå til Social på din Xbox 360-konsol, og vælg så Sign In or Out.
Social-hubben vises med knappen "Sign In or Out", der er fremhævet.
  1. Vælg din profil for at logge på.
Skærmen "sign in or out" viser de profiler, du kan vælge.
  1. Rul til højre til settings, og vælg Profile.
Skærmen med de vigtigste indstillinger vises med feltet "Profile" fremhævet.
  1. Vælg Edit Profile.
Skærmen Profile vises med indstillingen "Edit Profile" fremhævet.
  1. Vælg Gamertag.
Skærmen Edit Profile vises med indstillingen "Gamertag" fremhævet.
  1. Vælg Enter New Gamertag
Skærmen Change Gamertag indeholder indstillingerne "Get Suggestions" og "Enter New Gamertag", som er fremhævet.
  1. Angiv et nyt gamertag (højst 15 tegn), og vælg derefter Done.
Der vises et tastatur på skærmen. Her kan du angive dit nye gamertag og vælge knappen "Done".

Hvis det gamertag, du angiver, allerede er i brug, vil du blive bedt om at prøve et andet gamertag.

1. Når du har angivet eller valgt et nyt gamertag, skal du klikke på Yes, use this gamertag.
Der vises en skærm, hvor der står "Gamertag Available". Her har du to valgmuligheder – "No, edit it" og "Use this gamertag", som er fremhævet.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vil ændringen blive gennemført på tværs af Xbox Live, og hvis der er ekstra omkostninger, bliver betalingen opkrævet via den betalingsmåde, der er tilknyttet din Xbox Live-konto. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.

Skift dit gamertag i Xbox-appen i Windows 10

Du kan ændre dit gamertag gratis én gang. Yderligere ændringer koster ekstra.

Hvis du ikke tidligere har ændret dit gamertag, kan du ændre det i Xbox-appen i Windows 10. Hvis du tidligere har ændret det, skal du gå til account.xbox.com for at ændre dit gamertag. Betalingen vil blive opkrævet på din konto. Se Skift dit gamertag i en webbrowser.

1. Gå til Xbox-appen i Windows 10, og log på med mailadressen og adgangskoden til den Microsoft-konto, der er knyttet til dit gamertag.
  2. Vælg dit gamerbillede øverst til venstre på skærmen.
Der vises et eksempel på appstartskærmen med et gamerbillede øverst til venstre.
  1. Vælg Tilpas i banneret øverst på profilsiden.
På en eksempelskærm vises et banner over appskærmen. Her har du tre valgmuligheder – "Tilpas", "Vis som offline" og "mere".
  1. Vælg Skift gamertag.
Der åbnes et stort vindue over appskærmen. Her har du to valgmuligheder – "Skift gamertag" og "Del faktisk navn".
  1. Angiv dit nye gamertag, og vælg Kontrollér tilgængeligheden.
Der vises en skærm med et tekstfelt, hvor du kan skrive dit nyt gamertag. Her finder du også knappen "Kontrollér tilgængelighed", en liste over gamertagforslag og knappen "Annuller".
  1. Når du finder et ledigt gamertag, skal du vælg Gør krav på den!.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vises ændringen overalt på Xbox. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.