Du har glemt adgangskoden til din Microsoft-konto

Oversigt

Hvis du har glemt adgangskoden til din Microsoft-konto, eller hvis du har brug for at nulstille den, kan du bruge løsningerne på denne side. Hvis du ikke ved, hvilken mailadresse der er knyttet til din Microsoft-konto, kan du se Find mailadressen eller adgangskoden til din Microsoft-konto.

Bemærk! Microsoft-konto er det nye navn for det, der tidligere blev kaldt Windows Live ID. Disse to navne betyder det samme.

Løsninger

Nulstil adgangskoden til din Microsoft-konto fra din Xbox One-konsol

Bemærk! Xbox One er muligvis ikke tilgængelig i alle lande.

Hvis du ikke kan huske adgangskoden til din Microsoft-konto, kan du anmode om at få nulstillet adgangskoden fra logonskærmen på din Xbox One-konsol.

1. Skriv den mailadresse, du bruger til at logge på din Microsoft-konto, på logonskærmen, og tryk derefter på B-knappen på controlleren for at lukke det virtuelle tastatur.
  2. Vælg I forgot my password.
  3. Skriv de tegn, der vises på skærmen (så vi ved, at du ikke er en robot).

Tjek dine sikkerhedsbeviser

Derefter åbnes skærmen Show that you're you. For at kunne nulstille din adgangskode skal du bekræfte din identitet ved hjælp af en sikkerhedskode, som vi sender til dig. Du bliver bedt om at vælge, hvordan du vil modtage denne sikkerhedskode.

Den alternative mailadresse og det alternative telefonnummer, du har angivet som sikkerhedskontaktoplysninger, kaldes sikkerhedsbeviser. De sikkerhedsbeviser, du har angivet, vises på skærmen Show that you're you.

Hvis du af en eller anden grund ikke kan få adgang til dine sikkerhedsbeviser, skal du udføre et par ekstra trin online, før vi kan sende nulstillingslinket til dig. Se "Nulstil din Microsoft-konto online" nedenfor.

Vælg, hvordan du vil modtage din sikkerhedskode

Vælg et af de angivne sikkerhedsbeviser, så sender vi sikkerhedskoden dertil.

1. På skærmen Show that you're you skal du vælge det sikkerhedsbevis (mailadresse eller telefonnummer), som din kode skal sendes til.
  2. Tjek, om du har fået sikkerhedskoden på din telefon eller din mail, og skriv derefter koden i feltet på skærmen Check your phone eller Check your email.

Brug en godkenderapp

Nogle brugere synes, det er nemmere at oprette en godkenderapp på deres smartphone, så de ikke skal vente på en kode. Du kan få mere at vide om godkenderapps, som du kan bruge fremover, når du logger på din konto, efter du har nulstillet din adgangskode. Hvis du bruger en godkenderapp, vises indstillingen Use my authenticator app på skærmen Show that you're you. Benyt følgende fremgangsmåde for at bruge appen:

1. Vælg Use my authenticator app, og klik derefter på Next.
  2. Åbn appen på din smartphone, og skriv den angivne kode.

Hvis du har aktiveret totrinsbekræftelse på din konto

Hvis du har aktiveret totrinsbekræftelse for din Microsoft-konto, skal du anmode om og angive sikkerhedskoden to gange, og du skal bruge et nyt sikkerhedsbevis hver gang.

Angiv en ny adgangskode

Når du har bekræftet din identitet med den sikkerhedskode, vi har sendt til dig, bliver du bedt om at vælge en ny adgangskode og skrive den to gange. Adgangskoder skal være på mindst 8 tegn og indeholde en kombination af store og små bogstaver, tal og symboler.

1. Skriv din nye adgangskode på skærmen Pick a password.
  2. Skriv den samme adgangskode på skærmen One more time for at bekræfte adgangskoden.

Det var det! Din adgangskode er blevet nulstillet.

Når du fuldfører logonprocessen, bliver du spurgt, om du vil gemme adgangskoden på konsollen. Sørg for at huske din adgangskode, selvom du gemmer den på konsollen, så du kan styre din konto online eller få adgang til din profil på en vens konsol.

Nulstil adgangskoden til din Microsoft-konto online

Du kan nulstille adgangskoden til din Microsoft-konto online ved at gå til siden Get back into your account og udføre disse trin:

1. Skriv din Microsoft-konto i det første tekstfelt.
    Bemærk! Hvis du ikke kender din Microsoft-konto, skal du se Find mailadressen eller adgangskoden til din Microsoft-konto.
  2. I det andet tekstfelt skal du skrive de tegn, der vises på skærmen. Dette skal du gøre for at bekræfte, at du ikke er en robot.
  3. Klik på Næste.

På den næste skærm kan du vælge, om der skal sendes et nulstillingslink til din mail eller en kode til din telefon.

Vælg den valgmulighed, der passer dig bedst:

• Send mig et link via mail: Vælg denne valgmulighed for at få et link til nulstilling sendt til en alternativ mailadresse, der er knyttet til din konto. Når du har åbnet mailen til nulstilling af adgangskoden, skal du klikke på linket for at nulstille adgangskoden.
  • Send en kode til min telefon: Vælg denne valgmulighed, hvis du har knyttet en telefon til din konto, og denne telefon kan modtage en sikkerhedskode via sms eller voicemail. Hvis du vælger denne valgmulighed, bliver du bedt om at skrive de sidste 4 cifre i dit telefonnummer igen. Dette er en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Hvad du kan gøre, hvis du ikke kan bruge nogen af valgmulighederne til nulstilling af adgangskode

Hvis du ikke kan bruge nogen af valgmulighederne til nulstilling af adgangskoden, kan du stadig få adgang til din Microsoft-konto ved at udfylde en onlineformular til gendannelse af kontoen. Dette gør du ved at gå til Gendan din Microsoft-konto og udføre disse trin:

1. Skriv mailadressen til den Microsoft-konto, du prøver at få adgang til, i tekstfeltet Mailadresse.
  2. Skriv en aktiv mailadresse, som vi kan bruge til at kontakte dig, i tekstfeltet Mailadresse til kontakt.
  3. I det tredje tekstfelt skal du skrive de tegn, der vises på skærmen. Dette skal du gøre for at bekræfte, at du ikke er en robot.
  4. Klik på Næste.

Du bliver bedt om flere forskellige identifikationsoplysninger. Det sker for at beskytte din Microsoft-konto. Det drejer sig om oplysninger, som du angav, da du oprindeligt oprettede din Microsoft-konto.

Tip til, hvordan du udfylder onlineformularen til gendannelse af kontoen

• Angiv en alternativ mailadresse. Sørg for, at du har adgang til denne mailadresse, så vi kan sende dine kontooplysninger til dig.
  • Besvar så mange spørgsmål som muligt.
  • Brug de oplysninger, du angav, da du oprettede kontoen eller sidst opdaterede den.
  • Send formularen fra en computer, du ofte bruger.
  • Husk, at din mailadresse kan være landespecifik. Hvis du f.eks. har oprettet din konto i Sverige, vil dit domæne være "hotmail.co.se" i stedet for "hotmail.com".

Når du har udfyldt onlineformularen til gendannelse af kontoen, vil du modtage en mail med en bekræftelse af, at din anmodning er blevet modtaget, og du vil modtage et svar på denne anmodning inden for 24 timer (som regel meget tidligere).

Bemærk!

• Linket til nulstilling af adgangskoden udløber 24 timer efter leveringen, så kig jævnligt efter den i indbakken. Hvis du ikke modtager en mail, skal du tjekke din mappe med spam eller uønsket mail for at se, om nogen af mailene vedrørende gendannelse af kontoen er der.
  • Vi anbefaler på det kraftigste, at du bruger et par minutter på at opdatere din konto, så du nemt kan nulstille din adgangskode, hvis du skulle få brug for det på et senere tidspunkt. Hvis du vil opdatere dine sikkerhedsoplysninger, skal du se "Opdater sikkerhedsoplysningerne til din Microsoft-konto" nedenfor.

Angiv en ny adgangskode

Når du har modtaget en mail med et link til nulstilling af adgangskoden, skal du klikke på linket i mailen for at nulstille adgangskoden.

Når du har klikket på linket, bliver du bedt om at vælge en ny adgangskode og skrive den to gange. Adgangskoder skal være på mindst 8 tegn, og de skal indeholde en kombination af store og små bogstaver, tal og symboler.

Hvis du ikke kan nulstille din adgangskode

Hvis du har udført trinnene til gendannelse af adgangskoden online, men ikke har angivet nok oplysninger til at fuldføre gendannelsen, skal du kontakte Xbox Support. Vi foretager en grundig undersøgelse af din kontohistorik for at finde ud af, om vi kan fuldføre bekræftelsesprocessen og nulstille din adgangskode. Denne proces tager typisk 24 timer, men den kan blive forsinket, hvis vi mangler nogen oplysninger.

Når du kontakter Xbox Support, skal du have følgende oplysninger ved hånden:

1. Mailadressen til din Microsoft-konto.
  2. En alternativ mailadresse, som vi kan bruge til at kontakte dig, hvis vi har nogen spørgsmål.
  3. Det gamertag, der er knyttet til din Xbox Live-profil.
  4. Referencenummeret fra den mail fra Microsoft, hvor vi fortæller dig, at vi ikke kan bekræfte din identitet.
  5. Konsol-id'et eller enheds-id'et til den konsol, som du bruger mest.
  • Hvis du er Xbox 360-bruger, skal du oplyse det 12-cifrede konsol-id til din Xbox 360. Du behøver ikke at have forbindelse til internettet eller Xbox Live for at finde dit konsol-id. Sådan finder du dit id:
    • Tryk på Guide-knappen i midten af controlleren.
    • Gå til Settings.
    • Vælg Console settings.
    • Vælg System info.
  • Hvis du er i gang med at opgradere fra Xbox 360 til Xbox One, skal du oplyse dit konsol-id til din Xbox 360-konsol (se instruktionerne ovenfor). Jo mere af din kontohistorik vi kan få adgang til at tjekke, jo større er chancerne for, at vi kan gendanne din konto.
  • Hvis du er Xbox One-bruger, skal du oplyse det 16-cifrede enheds-id. Din konsol skal have forbindelse til internettet, for at du kan få adgang til dit enheds-id til Xbox Live. Sådan finder du dit id:
    • Tryk på Menu-knappen på den trådløse Xbox One-controller fra Home-skærmen.
    • Vælg Settings.
    • Vælg System.
    • Vælg Console info.

Opdater sikkerhedsoplysningerne for din Microsoft-konto

Xbox Live kræver, at du har to sikkerhedsbeviser på din konto, og mindst ét skal være et telefonnummer eller en mailadresse. Vi anbefaler beviser i form af et telefonnummer og en mailadresse for at give den bedst mulige sikkerhed for din konto. Ved at have to beviser er det mere sandsynligt, at du har adgang til mindst én af disse konti, og dermed reduceres risikoen for, at du i en kort periode låses ude fra din konto.

Føj et telefonnummer eller en mailadresse til din konto

Sådan føjer du et sikkerhedsbevis til din Microsoft-konto:

1. Gå til Administrer dine sikkerhedsoplysninger, og log på med din Microsoft-konto.
  2. Klik på Tilføj under Telefonnummer eller under Alternativ mailadresse.
  3. Skriv den nye mailadresse eller det nye telefonnummer, og klik derefter på OK eller Gem.

Bemærk!
    Hvis du allerede har et bevis på din konto, skal du måske bruge dette bevis til at bekræfte tilføjelsen af et nyt bevis. Hvis du f.eks. tilføjer en ny mailadresse som et nyt bevis, sendes der muligvis en bekræftelse til en mailadresse, som allerede er et bevis. Klik på Bekræft, og følg instruktionerne.

Du kan finde flere oplysninger om håndteringen af dine sikkerhedsbeviser i: