Fejlfinding i forbindelse med kropssporing på Kinect-sensoren til Xbox 360

Kinect til Xbox 360

Før du går i gang

1. Korrekt sensorplacering

Sensoren skal placeres fra 0,6 til 1,8 meter over gulvet, og der må ikke være noget mellem dig og sensoren. Se Konfiguration af Kinect-sensor for at få flere oplysninger.

Sørg for, at sensoren ikke er placeret for langt tilbage på hylden, og at der ikke er noget foran sensoren (sørg f.eks. for, at sensoren ikke er placeret bag glas).

Sørg for, at der ikke er noget, som hindrer, at sensoren automatisk kan vippe op eller ned.

Lyset på sensoren bør være grønt, hvilket betyder, at sensoren er klar til brug. Er der ikke grønt lys?

2. Et ryddet spilleområde

Ryd området mellem sensoren og spillerne.

Én spiller: Stå 1,8 m tilbage.

To spillere: Stå 2,4 m tilbage.

3. Godt lys

Sørg for, at der er lys nok i rummet til, at dit ansigt er helt synligt og jævnt belyst. Prøv at fjerne så meget lys som muligt fra sider og baggrund, især lys der kommer ind ad vinduer.

Du opnår de bedste sporingsresultater, hvis hverken sensoren eller spilleren er placeret i direkte sollys.

Nogle lysforhold kan gøre det svært for Kinect at identificere dig eller registrere dine bevægelser.

Sørg for, at rummet er veloplyst, og at belysningen er ensartet.

4. Spillerforhold

En spiller skal være mindst 1 m høj.

Vend ansigtet mod sensoren, og sørg for, at dit ansigt ikke er dækket af noget, f.eks. en hat, dit hår eller reflekterende briller.

Det er bedst, hvis tøjet ikke er for løstsiddende.

Sort tøj absorberer i nogle tilfælde infrarødt lys, hvilket gør det vanskeligt for Kinect at spore dig korrekt.

Start Kinect-tuneren

Brug Kinect-tuneren til at hjælpe Kinect med at spore og se hele din krop. Brug Kinect-tuneren, hver gang du flytter sensoren, eller hvis du har et af disse problemer:

• Dine bevægelser kan ikke genkendes.
  • Et eller flere Kinect-spil registrerer ikke dine kropsbevægelser korrekt.
  • Det kan hjælpe at justere sensorens standardvinkel.

1. Isæt en Kinect-spildisk.
    2. Tryk på Xbox Guide-knappen på controlleren.
    3. Gå til Settings, og vælg derefter Kinect Tuner.
    1. Vælg Tracking, og følg derefter vejledningen på skærmbilledet.

Brug Kinect-tuneren

1. Stå på et sted, hvor sensoren kan se hele din krop. Du bør kunne se et omrids af din krop med en prik på dit hoved, begge hænder og begge fødder. Du skal måske træde frem eller tilbage inden for spilleområdet.
  2. Bemærk! Hvis Kinect ikke kan se hele din krop, skal du vælge Adjust Angle for at vippe sensoren op eller ned.

3. Vælg Tracking Test for at sikre, at Kinect registrerer dine kropsbevægelser korrekt. Sporingstesten viser, om der er sporingsproblemer, og foreslår måder at løse et problem på.

Du skal f.eks. rykke tættere på, hvis sensoren ikke kan se dig. Når du har løst problemet, skal du vælge Try Again.

Hvis dit billede vises på skærmen, kan sensoren ikke se dit ansigt.

Hvis det sker, kan du prøve følgende:

• Sørg for, at dit ansigt ikke er dækket af noget, f.eks. en hat, dit hår eller reflekterende briller.
  • Vend ansigtet mod sensoren.
  • Sørg for, at der er lys på dit ansigt.
  • Kontrollér, at sensoren er placeret i en afstand af 0,6-1,8 m fra gulvet.

Når du har løst alle problemer, skal du fuldføre konfigurationen af Kinect-tuneren, så indstillingerne gemmes.