Tv'et eller skærmen er sort, når du bruger din Xbox 360

Symptomer

Du oplever et af disse problemer, når du bruger din Xbox 360-konsol:

• Skærmen bliver ved med at være tom eller sort, når du starter konsollen.
  • Lysene i ringen, som omgiver konsollens tænd/sluk-knap, blinker rødt.

Dette betyder som regel, at kablet mellem konsollen og tv'et eller skærmen ikke er tilsluttet korrekt eller er beskadiget. Årsagen kan dog også være videoindstillingerne eller et hardwareproblem. Du kan få hjælp i fejlfindingsoplysningerne nedenfor.

Hvis din skærm nogle gange viser Xbox 360-billedet, men også fryser eller bliver sort, skal du se Lyd- eller billedproblemer på Xbox 360.

Fejlfinding

Løsning 1: Genstart konsollen

En almindelig genstart kan nogle gange løse problemerne. For at sikre, at der foretages en fuldstændig genstart, skal du først holde tænd/sluk-knappen nede i 10 sekunder, så konsollen slukkes. Tænd den derefter igen.

Løsning 2: Tjek kablet

Udfør følgende trin for at tjekke, om der er kabelproblemer. Genstart konsollen efter hvert trin.

Bemærk! Hvis du prøver at afspille i HD (high definition), skal du sikre dig, at kablet understøtter HD.

1. Sørg for, at AV- eller HDMI-kablet sidder ordentligt fast i de korrekte porte på konsollen og på dit tv eller din skærm.
  2. Hvis der er en kontakt på selve kablet, som er markeret med "TV/HDTV", skal du sikre dig, at den valgte indstilling passer til din tv-opsætning (standard eller HD).
  3. Hvis du bruger et HDMI-kabel, skal du prøve en anden HDMI-port på tv'et eller skærmen.
  4. Hvis du bruger en opsætning med ekstra komponenter, skal du prøve at tilslutte konsollen direkte til tv'et med HDMI-kablet under fejlfindingen.
  5. Prøv om muligt med et andet kabel. Du kan se de forskellige kabelmuligheder i Tilslut en Xbox 360 S-konsol eller en original Xbox 360-konsol til et tv.

Løsning 3: Nulstil visningsindstillingerne på konsollen

Benyt følgende fremgangsmåde for at nulstille visningsindstillingerne:

1. Sørg for, at der ikke sidder en disk i diskskuffen.
  2. Sluk for konsollen.
  3. Tænd for konsollen.
  4. Bemærk! Hvis du bruger en trådløs Xbox 360-controller, skal du sikre dig, at der kun er tilsluttet én trådløs controller til konsollen, og derefter slukke og genstarte konsollen ved hjælp af Guide-knappen på denne controller.

5. Mens konsollen starter, skal du trykke på og holde Y nede og samtidig trække i højre udløser på controlleren. Standardvisningsindstillingerne gendannes, og derefter genstarter konsollen automatisk.
    Xbox 360 E-konsol eller Xbox 360 S-konsol: Hvis du vil nulstille visningsindstillingerne på en af disse konsolmodeller, skal du slukke konsollen og derefter holde tænd/sluk-knappen foran på konsollen nede i ca. 10 sekunder. (Lysene blinker flere gange).

Løsning 4: Tjek tv'ets opsætning

Tjek disse basale ting:

• Tjek, at tv'et er tændt.
  • Tjek, at det korrekte input er valgt på dit tv.
  • Fjern eventuelle enheder, f.eks. en modtager, der er tilsluttet mellem konsollen og tv'et.
  • Hvis tv'et har en miljø- eller energisparetilstand, skal du slå denne funktion fra under tv'ets billedindstillinger.

Sørg for, at tv'ets indstillinger ikke er i konflikt med din Xbox. Se afsnittet "Kontrollér tv'ets indstillinger" i Xbox 360-billeder på tv'et er uskarpe.

Løsning 5: Prøv med en lavere skærmopløsning

Hvis du har problemer med et HD-tv, kan du prøve at vælge en lavere skærmopløsning. Sådan får du adgang til disse indstillinger:

1. Tryk på Guide-knappen på controlleren, gå til Settings, og vælg derefter System Settings.
  2. Vælg Console Settings.
  3. Vælg Display.
  4. Vælg HDTV Settings.

Løsning 6: Prøv med et andet tv

Hvis det er muligt, så prøv at bruge konsollen med et andet tv eller en anden skærm. På denne måde kan du finde ud af, om der er et problem med konsollen.

Hvis billedet (kun) vises på det andet tv:

• Kontakt producenten af det første tv for at tjekke, om der er en "firmwareopdatering" til tv'et.
  • Kontakt producenten af det første tv for at få hjælp til konfigurationen.

Mere hjælp

Hvis du har prøvet løsningerne ovenfor, uden at billedproblemet er blevet løst, skal du tjekke "Relaterede problemer" nedenfor. Er der ikke noget, der hjælper? Din konsol skal sandsynligvis repareres. Se Sådan får du dit Xbox-produkt repareret.