Digital Rights Management til Xbox 360

Digital Rights Management til Xbox 360: Ofte stillede spørgsmål

På denne side finder du svar på ofte stillede spørgsmål om DRM (Digital Rights Management) og Xbox Live.

Bemærk! Denne artikel omhandler DRM og Xbox 360. Hvis du har spørgsmål vedrørende DRM og din computer, skal du læse artiklen WMDRM-systemet (Windows Media Digital Rights Management) fungerer muligvis ikke korrekt, hvis computerens hardware ændres i Microsoft Knowledge Base.

På denne side

Hvad er "Digital Rights Management"?

DRM-teknologien (Digital Rights Management) bruges af indholdsudbydere, f.eks. Xbox-butikkerne, til at styre, hvordan spil- og videofiler bruges og distribueres. I Xbox-butikkerne sælges og udlejes DRM-beskyttede videoer, spil og tilføjelsesprogrammer med indhold, der er omfattet af mediebrugsrettigheder, som tillader bestemte typer brug af indholdet.

Når du køber indhold, får du en licens til at bruge det pågældende indhold. Licensen består af to dele: systemlicensen og den lokale licens. Systemlicensen gælder for det gamertag, der bruges til at købe indholdet, og den lokale licens gælder for den konsol, du først henter indholdet til.

Kan jeg overføre en indholdslicens fra én Xbox 360-konsol til en anden?

Ja, du kan overføre indholdslicenser fra én konsol til en anden én gang hver fjerde måned.

Hvis din konsol er blevet repareret for nylig, eller hvis du har købt en ny konsol, skal du bruge licensoverførselsværktøjet på din konsol til at overføre indholdslicenser. Sådan gør du:

1. Log på Xbox Live fra din konsol ved hjælp af det gamertag, du brugte, da du købte indholdet.
  2. Gå til Indstillinger, og vælg Konto.
  3. Gå til Dine faktureringsindstillinger, og vælg Licensoverførsel.
  4. Følg vejledningen for at overføre dine indholdslicenser.
  5. Når licenserne er overført, skal du hente indholdet igen og opdatere de lokale licenser. Se Download indhold, du tidligere har købt for at få oplysninger om, hvordan du gør dette.

Når du har udført disse trin, kan indholdet bruges af andre profiler på din konsol, og når du ikke har forbindelse til Xbox Live.

Hvad er beskyttet indhold?

Beskyttet indhold er alle de spil, videoer eller tilføjelsesprogrammer, hvor der bruges Digital Rights Management-beskyttelse. Hvis du vil spille et spil, afspille en video eller bruge et tilføjelsesprogram med beskyttet indhold, skal du have licensen til indholdet.

Eksempler på beskyttet indhold

• Spil
  • Tv-serier
  • Film
  • Musikvideoer
  • Tilføjelsesprogrammer med spilindhold

Hvad er en licens?

En licens er et andet navn for mediebrugsrettigheder.

Hvordan anvendes licenser på Xbox 360-konsollen?

Når du prøver at bruge et spil, en video eller et tilføjelsesprogram med beskyttet indhold, kontrolleres det på Xbox 360-konsollen, om du har en gyldig licens til indholdet. Hvis du ifølge licensen har tilladelse til at bruge indholdet, afspiller Xbox 360-konsollen indholdet eller giver dig tilladelse til at bruge tilføjelsesprogrammet.

Hvis Xbox 360-konsollen ikke kan finde en gyldig licens til indholdet, eller hvis du ifølge licensen ikke har tilladelse til at udføre den pågældende handling, udfører Xbox 360-konsollen ikke handlingen. Der vises typisk en fejlmeddelelse om, hvorfor handlingen ikke blev udført.

Hvordan får jeg licenser til indhold?

Licenser fås automatisk, når du henter indhold. Hvis en licens mangler eller er blevet beskadiget, kan du åbne overførselsoversigten på Xbox 360-konsollen og hente indholdet igen for at få en ny licens til det. Eksisterende licenser opdateres via denne proces, men licenser overføres ikke til en ny konsol, medmindre du først har brugt et licensoverførselsværktøj til at gøre det.

Kan jeg overføre licenser til film og tv-programmer?

På grund af licensbegrænsninger kan du desværre ikke overføre licenser til film og tv-programmer fra en konsol til en anden konsol.

Hvad er en "roaming" Xbox 360-konsol?

Betegnelsen "roaming" refererer til brugen af indhold, du har købt til én Xbox 360-konsol (f.eks. konsol A), på en anden Xbox 360-konsol (f.eks. konsol B). Du kan f.eks. downloade et spil fra Xbox Live Games Store til konsol A og derefter tilslutte den harddisk, der indeholder det pågældende spil, til konsol B. Når du tilslutter harddisken til konsol B og logger på Xbox Live, kan du spille spillet uden nogen begrænsninger.

Bemærk! For at du kan bruge roaming, skal du have oprettet forbindelse til Xbox Live med den profil, der er brugt til at købe indholdet, så brugsrettighederne kan kontrolleres.

Hvorfor kan jeg ikke få vist, afspille eller bruge indhold, jeg har hentet tidligere?

Kan jeg overføre indhold fra én Xbox Live-konto til en anden?

Nej. Indholdslicenser gemmes på Xbox 360-konsollen og ikke på Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil gøre det muligt at bruge dine indholdslicenser med en anden persons Xbox Live-konto, skal du downloade din Xbox Live-profil og derefter overføre dine indholdslicenser til den pågældende persons Xbox 360-konsol.

Når du har downloadet din Xbox Live-profil og overført dine indholdslicenser til en anden Xbox 360-konsol, kan indholdet bruges af alle profilerne på den pågældende konsol.

Hvorfor vises fejlmeddelelsen "This item cannot be transferred between profiles", når jeg forsøger at overføre indhold til en anden profil?

Nogle elementer, der er gemt på Xbox 360-konsollen, kan ikke overføres fra én profil til en anden. Xbox Live Games Store-indhold kan f.eks. ikke overføres til en anden profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en anden profil, skal du hente elementet med den anden profil på samme måde, som da du hentede elementet med den originale profil.

Bemærk! Du skal genoprette nogle elementer i den anden profil. Du skal f.eks. genoprette et gemt spil under den anden profil.