Digital Rights Management til Xbox 360

Ofte stillede spørgsmål om DRM

På denne side finder du svar på ofte stillede spørgsmål om Digital Rights Management (DRM) og Xbox 360.

Bemærk! Hvis du har spørgsmål vedrørende DRM og din computer, skal du læse artiklen WMDRM-systemet (Windows Media Digital Rights Management) fungerer muligvis ikke korrekt, hvis computerens hardware ændres i Microsoft Knowledge Base.

På denne side

Hvad er "Digital Rights Management"?

Indholdsleverandører, f.eks. Xbox Store, bruger DRM-teknologien (Digital Rights Management) til at styre, hvordan spil og andet indhold bruges og distribueres. Dette indhold er beskyttet af mediebrugsrettigheder, som tillader bestemte typer brug af indholdet.

Når du køber indhold, får du en licens til at bruge det pågældende indhold. Licensen består af to dele:

• Systemlicensen. Denne licens gives til det gamertag, der køber indholdet.
  • Den lokale licens. Licensen gælder for den konsol, som indholdet blev downloadet til første gang.

Kan jeg overføre en indholdslicens fra én Xbox 360-konsol til en anden?

Ja, du kan overføre indholdslicenser til en anden Xbox 360-konsol. Du kan dog kun overføre en licens én gang for hver fire måneder.

Hvis du har købt en ny konsol eller har fået din konsol repareret, skal du bruge licensoverførselsværktøjet på din konsol. Sådan gør du:

1. Log på Xbox Live fra din konsol ved hjælp af det gamertag, du brugte, da du købte indholdet.
  2. Har du brug for at finde navnet på din Microsoft-konto og/eller din adgangskode? Se Find mailadressen eller adgangskoden til din Microsoft-konto.

3. Gå til settings, og vælg derefter Account.
picture
  1. Gå til Your Billing Options, og vælg License Transfer.
  2. Følg vejledningen for at overføre dine indholdslicenser.
  3. Når licenserne er overført, skal du downloade indholdet igen for at opdatere de lokale licenser. Se Sådan kan du downloade tidligere downloadet eller købt indhold igen til din Xbox 360 for at få oplysninger om, hvordan du gør dette.

Nu kan andre profiler bruge indholdet på din konsol. Du kan også bruge indholdet, når du ikke har forbindelse til Xbox Live.

Hvad er beskyttet indhold?

Beskyttet indhold er alle de spil, videoer og tilføjelsesprogrammer, der bruger DRM. Du skal have indholdslicensen for at kunne spille DRM-beskyttet indhold.

Eksempler på beskyttet indhold

• Spil
  • Tv-serier
  • Film
  • Musikvideoer
  • Tilføjelsesprogrammer med spilindhold

Hvad er en licens?

En licens giver dig tilladelse til at bruge beskyttet indhold. Et andet navn for en licens er mediebrugsrettigheder.

Hvordan anvendes licenser på Xbox 360-konsollen?

Når du prøver at bruge DRM-beskyttet indhold, kontrolleres det på Xbox 360-konsollen, om du har en gyldig licens. Du kan ikke bruge indholdet, hvis konsollen ikke kan finde en gyldig licens til det, eller hvis du ifølge licensen ikke har tilladelse til at udføre den pågældende handling. Der vises typisk en fejlmeddelelse om, hvorfor problemet er opstået.

Hvordan får jeg licenser til indhold?

Indholdslicenser downloades automatisk, når du downloader indhold. Du kan åbne downloadoversigten på din Xbox 360-konsol og downloade indholdet igen for at opdatere en manglende eller beskadiget licens.

Bemærk! Du skal først bruge licensoverførselsværktøjet. Udfør derefter disse trin for at overføre licenserne til en ny konsol.

Kan jeg overføre licenser til film og tv-programmer?

På grund af licensbegrænsninger kan du desværre ikke overføre licenser til film og tv-serier til en anden konsol.

Hvad er en "roaming" Xbox 360-konsol?

Betegnelsen "roaming" betyder, at indhold, du har købt til én Xbox 360-konsol, bruges på en anden Xbox 360-konsol. Du kan f.eks. downloade et spil fra Xbox Live Games Store til harddisken på den ene konsol. Derefter kan du tage denne harddisk og tilslutte den til en anden konsol. Når du tilslutter harddisken til den anden konsol og logger på Xbox Live, kan du spille spillet uden nogen begrænsninger.

Bemærk! Du skal logge på Xbox Live med den profil, du købte indholdet med.

Hvorfor kan jeg ikke få vist, afspille eller bruge indhold, jeg har hentet tidligere?

Kan jeg overføre indhold fra én Xbox Live-konto til en anden?

Nej. Indholdslicenser gemmes på Xbox 360-konsollen og ikke på Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil gøre det muligt for en anden at bruge indholdslicensen, skal du downloade din Xbox Live-profil til vedkommendes Xbox 360-konsol. Overfør derefter indholdslicenserne til denne Xbox 360-konsol.

Når du har overført dit indhold, kan andre profiler bruge indholdet på denne konsol.

Hvorfor vises fejlmeddelelsen "This item cannot be transferred between profiles", når jeg forsøger at overføre indhold til en anden profil?

Nogle elementer, der er gemt på Xbox 360-konsollen, kan ikke overføres fra én profil til en anden. Indhold fra spilbutikken på Xbox Live kan f.eks. ikke overføres til en anden profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en anden profil, skal du downloade elementet med den anden profil på samme måde som med den oprindelige profil.

Bemærk! Du skal genoprette nogle elementer på den anden profil. Du skal f.eks. genoprette et gemt spil under den anden profil.

Hvorfor kan min ven ikke spille de spil, jeg har downloadet til hans/hendes konsol?

Det indhold, du køber, giver licens til en enkelt konto eller en enkelt konsol. Når du har købt eller downloadet et spil fra Xbox Live, kan alle i husstanden bruge det. Du kan installere og spille spillet på andre konsoller. Det er dog kun den konto, der købte spillet, som kan spille det. En af dine venner kan ikke spille spillet via hans eller hendes egen konto. Din ven skal købe spillet via sin egen Xbox Live-konto for at kunne spille det.