Digital Rights Management til Xbox 360

Ofte stillede spørgsmål om DRM

På denne side finder du svar på ofte stillede spørgsmål om Digital Rights Management (DRM) og Xbox 360.

Bemærk! Denne artikel omhandler DRM og Xbox 360. Hvis du har spørgsmål vedrørende DRM og din computer, skal du læse artiklen WMDRM-systemet (Windows Media Digital Rights Management) fungerer muligvis ikke korrekt, hvis computerens hardware ændres i Microsoft Knowledge Base.

På denne side

Hvad er "Digital Rights Management"?

Indholdsudbydere, f.eks. Xbox-butikker, bruger DRM-teknologien (Digital Rights Management) til at styre, hvordan spil- og videofiler bruges og distribueres. I Xbox-butikkerne sælges og udlejes DRM-beskyttede videoer, spil og tilføjelsesprogrammer med indhold, der er omfattet af mediebrugsrettigheder, som tillader bestemte typer brug af indholdet.

Når du køber indhold, får du en licens til at bruge det pågældende indhold. Licensen består af to dele: systemlicensen og den lokale licens. Systemlicensen gælder for det gamertag, der bruges til at købe indholdet, og den lokale licens gælder for den konsol, du først henter indholdet til.

Kan jeg overføre en indholdslicens fra én Xbox 360-konsol til en anden?

Ja, du kan overføre indholdslicenser fra én Xbox 360-konsol til en anden Xbox 360-konsol. Du kan dog kun overføre en licens én gang for hver fire måneder.

Hvis din konsol er blevet repareret for nylig, eller hvis du har købt en ny konsol, skal du bruge licensoverførselsværktøjet på din konsol til at overføre indholdslicenser. Sådan gør du:

1. Log på Xbox Live fra din konsol ved hjælp af det gamertag, du brugte, da du købte indholdet.
  2. Gå til settings, og vælg Account.
picture
  1. Gå til Your Billing Options, og vælg License Transfer.
  2. Følg vejledningen for at overføre dine indholdslicenser.
  3. Når licenserne er overført, skal du downloade indholdet igen for at opdatere de lokale licenser. Se Sådan kan du downloade tidligere downloadet eller købt indhold igen til din Xbox 360 for at få oplysninger om, hvordan du gør dette.

Når du har udført disse trin, kan indholdet bruges af andre profiler på din konsol, og når du ikke har forbindelse til Xbox Live.

Hvad er beskyttet indhold?

Beskyttet indhold er alle de spil, videoer eller tilføjelsesprogrammer, der er beskyttet med Digital Rights Management. Hvis du vil spille eller bruge et spil, afspille en video eller bruge et tilføjelsesprogram, der er beskyttet, skal du have licensen til indholdet.

Eksempler på beskyttet indhold

• Spil
  • Tv-serier
  • Film
  • Musikvideoer
  • Tilføjelsesprogrammer med spilindhold

Hvad er en licens?

En licens giver dig tilladelse til at bruge beskyttet indhold. Et andet navn for en licens er mediebrugsrettigheder.

Hvordan anvendes licenser på Xbox 360-konsollen?

Når du prøver at bruge beskyttet indhold, kontrolleres det på Xbox 360-konsollen, om du har en gyldig licens til indholdet. Hvis du ifølge licensen har tilladelse til at bruge indholdet, afspiller Xbox 360-konsollen indholdet.

Hvis Xbox 360-konsollen ikke kan finde en gyldig licens til indholdet, eller hvis du ifølge licensen ikke har tilladelse til at udføre den pågældende handling, kan du ikke bruge indholdet på Xbox 360-konsollen. Der vises typisk en fejlmeddelelse om, hvorfor handlingen ikke blev udført.

Hvordan får jeg licenser til indhold?

Licenser fås automatisk, når du henter indhold. Hvis en licens mangler eller er blevet beskadiget, kan du åbne downloadoversigten på Xbox 360-konsollen og downloade indholdet igen for at få en ny licens til det.

Bemærk! Eksisterende licenser opdateres via denne proces, men licenser overføres ikke til en ny konsol, medmindre du først har brugt et licensoverførselsværktøj til at gøre det.

Kan jeg overføre licenser til film og tv-programmer?

På grund af licensbegrænsninger kan du desværre ikke overføre licenser til film og tv-programmer fra en konsol til en anden konsol.

Hvad er en "roaming" Xbox 360-konsol?

Betegnelsen "roaming" refererer til brugen af indhold, du har købt til én Xbox 360-konsol, på en anden Xbox 360-konsol. Du kan f.eks. downloade et spil fra Xbox Live Games Store til harddisken på den ene konsol. Derefter kan du tage harddisken med spillet og slutte den til en anden konsol. Når du tilslutter harddisken til den anden konsol og logger på Xbox Live, kan du spille spillet uden nogen begrænsninger.

Bemærk! Du skal bekræfte indholdet ved at logge på Xbox Live med den profil, du købte indholdet med.

Hvorfor kan jeg ikke få vist, afspille eller bruge indhold, jeg har hentet tidligere?

Kan jeg overføre indhold fra én Xbox Live-konto til en anden?

Nej. Indholdslicenser gemmes på Xbox 360-konsollen og ikke på Xbox Live-kontoen.

Hvis du vil gøre det muligt for en anden at bruge indholdslicensen, skal du downloade din Xbox Live-profil til vedkommendes Xbox 360-konsol og derefter overføre dine indholdslicenser til den Xbox 360-konsol.

Når du har downloadet din Xbox Live-profil og overført dine indholdslicenser til en anden Xbox 360-konsol, kan indholdet bruges af alle profilerne på den pågældende konsol.

Hvorfor vises fejlmeddelelsen "This item cannot be transferred between profiles", når jeg forsøger at overføre indhold til en anden profil?

Nogle elementer, der er gemt på Xbox 360-konsollen, kan ikke overføres fra én profil til en anden. Xbox Live Games Store-indhold kan f.eks. ikke overføres til en anden profil. Hvis du ikke kan flytte et element til en anden profil, skal du downloade elementet med den anden profil på samme måde, som da du hentede elementet med den oprindelige profil.

Bemærk! Du skal genoprette nogle elementer på den anden profil. Du skal f.eks. genoprette et gemt spil under den anden profil.

Hvorfor kan min ven ikke spille de spil, jeg har downloadet til hans/hendes konsol?

Det indhold, du køber, giver licens til en enkelt konto eller en enkelt konsol. Hvis du køber og derefter downloader et spil fra Xbox Live, kan alle i husstanden bruge det. Du kan også installere og spille spillet på alle de konsoller, du har lyst til – men det er kun den konto, der har købt spillet, som vil kunne spille det. Hvis din ven prøver at spille spillet via hans eller hendes egen konto, kan spillet ikke startes. Din ven skal købe spillet via sin egen Xbox Live-konto for at kunne spille det.