Fejlkoden 03-80-00 vises, når du prøver at afspille en disk på din Xbox 360-konsol

Du får vist følgende fejlmeddelelse, når du prøver at afspille en spil-, film- eller musikdisk på din Xbox 360-konsol:

Unrecognized Disc

Hvis du trykker på Y  på din controller, vises statuskoden 03-80-00.

Det kan betyde et af følgende:

• Der er et problem med disken (den er f.eks. ridset eller snavset).
  • Der kan være et kendt problem med det spil, du prøver at spille.
  • Der kan være problemer med systemcachen.

Løsninger

Du kan prøve at afhjælpe dette problem med følgende løsninger.

Løsning 1: Kør Løsning til Xbox 360-diskdrev

Prøv Løsning til Xbox 360-diskdrev, hvor du kan prøve forskellige løsninger til fejlen "Unrecognized Disc".

Løsning 2: Undersøg og rens disken

Se nærmere på bagsiden af disken (den side, hvor der ikke er en etiket eller et billede). Hvis der er mange ridser eller snavs, kan det forhindre, at din konsol kan læse disken.

Hvis disken har ridser, og den ikke kan læses i diskdrevet, kan du overveje at bestille en ny spildisk. Du kan finde flere oplysninger i Ombytning af Xbox 360-spildisk.

Sådan rengøres disken:

1. Hold om kanten af disken uden at berøre oversidens eller undersidens overflade.
  2. Brug en blød, ren, let fugtet klud, og aftør disken med let hånd fra midten og udefter.
  3. Når disken er ren, kan du indsætte den i konsollen og se, om den afspilles.

Hvis disken stadig ikke afspilles, kan du prøve løsning 3.

Løsning 3: Prøv andre diske, og kontrollér, om disken er kompatibel

Prøv andre diske for at se, om der er samme problem med alle diske, eller om det kun er med en bestemt disk.

Kontrollér, at disktypen og områdekoden er kompatible med din konsol. Du finder flere oplysninger om diskformater og områder i Afspil dvd'er på Xbox 360-konsollen.

Hvis den disk, som du bruger, har en områdekode, der er kompatibel med din konsol, men du stadig ikke kan afspille disken, kan du prøve løsning 4.

Hvis andre diske kan afspilles, men denne disk ikke kan, skal du se Ombytning af Xbox 360-spildisk.

Løsning 4: Ryd systemcachen (kun spildiske)

Hvis din Xbox 360-konsol ikke kan afspille flere spildiske, kan du prøve at rydde systemcachen.

Hvis du stadig ikke kan afspille en spildisk, kan du prøve løsning 5.

Løsning 5: Fjern harddisken (kun spildiske)

Hvis problemet kun forekommer med spildiske, kan du prøve at fjerne din harddisk midlertidigt for at se, om dette løser problemet (se Tilføj eller fjern en Xbox 360-harddisk). Hvis din Xbox 360-konsol ikke har en harddisk, skal du springe frem til løsning 6.

Hvis dette løser problemet, skal du sætte harddisken i igen og bestille en ny Xbox 360-harddisk fra Enhedssupport (log på med din Microsoft-konto). Konsollen skal være registreret, før du kan udskifte en harddisk under garantien.

Hvis du stadig ikke kan afspille spildiske, kan du prøve løsning 6.

Løsning 6: Fjern hukommelsesenheder og USB-flashdrev (kun spildiske)

Hvis problemet kun opstår med spildiske, kan du prøve følgende:

1. Sluk konsollen.
  2. Fjern eventuelle hukommelsesenheder eller USB-flashdrev, der er tilsluttet konsollen.
  3. Tænd for konsollen.
  4. Prøv at spille et spil.

Hvis denne løsning løser problemet, skal du kopiere indholdet fra hukommelsesenheden eller flashdrevet til din harddisk (hvis du har en) og bruge et andet USB-flashdrev.

Hvis du stadig ikke kan afspille spildiske, skal du anmode om en reparation.

Løsning 7: Anmod om en reparation

Hvis de foregående løsninger ikke løste problemet, skal din konsol repareres. Se Få din Xbox-konsol eller Kinect-sensor repareret.