Fejlkode 06-2e-00 vises, når du spiller et spil eller installerer en opdatering fra en disk på Xbox 360

Du får vist følgende fejlmeddelelse, når du prøver at spille et spil eller installere en opdatering fra en disk:

Unrecognized Disc

Hvis du trykker på Y på din controller, vises statuskoden "06-2e-00".

Det kan betyde et af følgende:

• Der er et problem med disken (den er f.eks. ridset eller snavset).
  • Der kan være problemer med det spil, du prøver at spille.
  • Der kan være problemer med systemcachen.

Løsninger

Løsning 1: Undersøg og rens disken

Se nærmere på bagsiden af spil-, film- eller musikdisken (den side, hvor der ikke er en etiket eller et billede). Hvis der er mange ridser eller snavs, kan det forhindre, at din konsol kan læse disken.

Sådan rengøres disken:

1. Hold om kanten af disken uden at berøre oversidens eller undersidens overflade.
  2. Brug en blød, ren, let fugtet klud, og aftør disken med let hånd fra midten og udefter.
  3. Når disken er ren, kan du indsætte den i konsollen og se, om den afspilles.

Hvis disken stadig ikke afspilles, kan du prøve løsning 2.

Løsning 2: Prøv andre diske

Prøv andre diske for at se, om der er samme problem med alle diske, eller om det kun er med en bestemt disk.

Kontrollér, at disktypen og områdekoden er kompatible med konsollen. Du kan finde flere oplysninger om diskformater og områder i Understøttede områder, formater og diske.

Hvis den disk, som du bruger, har en områdekode, der er kompatibel med konsollen, men du stadig ikke kan afspille diske, kan du prøve løsning 3.

Løsning 3: Ryd systemcachen (kun spil-cd'er)

Hvis din Xbox 360-konsol ikke kan afspille flere spil-cd'er, kan du prøve at rydde systemcachen.

Hvis du stadig ikke kan afspille en spil-cd, kan du prøve løsning 4.

Løsning 4: Fjern lagerenheden (kun spil-cd'er)

Hvis problemet kun forekommer med spil-cd'er, kan du prøve at fjerne konsollens harddisk midlertidigt for at se, om dette løser problemet. Hvis dine Xbox 360-konsoller ikke har en harddisk, skal du springe frem til løsning 5.

Hvis dette løser problemet, skal du sætte harddisken i igen og bestille en ny Xbox 360-harddisk fra vores Xbox Online Service Center (log på med din Microsoft-konto). Konsollen skal registreres, før du kan udskifte en harddisk, som er under garantien.

Hvis du stadig ikke kan afspille spil-cd'er, kan du prøve løsning 5.

Løsning 5: Fjern hukommelsesenheder og USB-flashdrev (kun spil-cd'er)

Hvis problemet kun opstår med spil-cd'er, kan du prøve følgende:

1. Sluk konsollen.
  2. Fjern eventuelle hukommelsesenheder eller USB-flashdrev, der er tilsluttet konsollen.
  3. Tænd for konsollen.
  4. Prøv at spille et spil.

Hvis denne løsning løser problemet, skal du kopiere indholdet fra hukommelsesenheden eller flashdrevet til din harddisk og bruge et andet USB-flashdrev.

Hvis du stadig ikke kan afspille spil-cd'er, kan du prøve løsning 6.

Løsning 6: Anmod om reparation

Hvis de foregående trin ikke løste problemet, skal din konsol repareres. Se Få din Xbox-konsol eller Kinect-sensor repareret.

Har du spørgsmål om reparation og garanti? Se Xbox 360-garanti, registrering og reparation: Ofte stillede spørgsmål.