Fejlkode 80072EF3 vises, når du logger på Xbox Live

Du kan få vist følgende fejlmeddelelse og -kode, når du forsøger at logge på Xbox Live på din Xbox 360-konsol:

Can't sign on to Xbox Live

80072EF3

Dette kan betyde, at der er problemer med netværket, eller at der er beskadigede data på konsollens harddisk. Det er også muligt, at du har en udestående saldo på et abonnement.

Løsninger

Løsning 1: Sluk og tænd konsollen

Sådan gør du:

1. Tryk på Xbox Guide-knappen  på controlleren, og hold den nede i tre sekunder.
  2. Vælg Turn Off Console i menuen på skærmen, og tryk derefter på A-knappen .
  3. Gentag trin 1. Din konsol tændes.

Løsning 2: Tjek, om der er beskadiget indhold, og slet det

Sådan gør du:

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Gå til Settings, og vælg System Settings.
  3. Vælg Storage.
  4. Vælg en placering, og tryk derefter på A-knappen  på controlleren.
  5. Vælg Games and Apps, og tryk derefter på A-knappen .
  6. Rul ned, og kig efter beskadigede gemte spilfiler. En fil, der er beskadiget, vil være markeret med et gult udråbstegn.
  7. Hvis du finder en gemt spilfil, der er beskadiget, skal du slette den:
    1. Vælg spillet, og tryk derefter på A-knappen .
    2. Vælg Delete, og tryk derefter på A-knappen .
    3. Når du får vist meddelelsen "This will permanently delete the selected content from your console. Are you sure you want to delete?", skal du vælge Yes.

Løsning 3: Ryd systemcachen

Hvis du fjerner data fra systemcachen, der muligvis er beskadiget, kan det løse problemet. Sådan gør du:

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Gå til Settings, og vælg System Settings.
  3. Vælg Storage.
  4. Markér en lagerenhed, og tryk derefter på Y-knappen  på controlleren. (Det er ligegyldigt, hvilken lagerenhed du vælger. Cachen ryddes for alle lagerenheder).
  5. Vælg Clear System Cache.
  6. Vælg Yes, når du bliver bedt om at bekræfte vedligeholdelse af lagerenheden.

Løsning 4: Betal en udestående saldo på din konto

Hvis der er en udestående saldo for et abonnement, som er knyttet til din betalingsmåde, skal du betale det beløb, du skylder, før du kan foretage et køb på din Xbox-konsol.

Sådan betaler du din udestående saldo online:

1. Log på siden Tjenester og abonnementer med legitimationsoplysningerne til din Microsoft-konto.
  2. Find det abonnement, der har en forfalden saldo, på listen. Det beløb, du skylder, er markeret med rødt.
  3. Vælg Betal nu, og følg derefter instruktionerne for at betale den udestående saldo.

Bemærk! Hvis dit abonnement har en forfalden saldo, kan du ikke betale det skyldige beløb ved at tilføje en forudbetalt kode. Du skal betale det udestående beløb på den måde, der er angivet ovenfor, inden du indløser din forudbetalte kode.

Løsning 5: Tjek sikkerhedsoplysningerne for din Microsoft-konto

Hvis du for nylig har føjet sikkerhedsoplysninger til din Microsoft-konto, skal du muligvis bekræfte dem. Denne bekræftelsesproces viser os, at det er dig, der har fortaget ændringerne – og ikke en anden, som prøver at stjæle dine kontooplysninger. Se Tjek sikkerhedsoplysningerne for din Microsoft-konto.

Løsning 6: Slet den profil, der er gemt på din Xbox-konsol, og download den igen

Sådan sletter du den profil, der er gemt på din Xbox-konsol:

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Gå til Settings, og vælg System.
  3. Vælg Storage.
  4. Vælg All Devices.
  5. Vælg Gamer Profiles.
  6. Vælg det gamertag, du vil slette.
  7. Vælg Delete.
  8. Vælg Delete Profile Only. (Profilen slettes, men gemte spil og gennemførelser bevares).

Sådan downloader du din profil:

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Vælg Download Profile.
    Bemærk! Hvis der ikke vises en "Download Profile"-notifikation, er du sandsynligvis logget på din profil. Tryk på X-knappen  for at logge af.
  3. Angiv den Microsoft-konto, der er knyttet til dit gamertag. Hvis du ikke kan huske mailadressen eller adgangskoden til din Microsoft-konto, kan du se Microsoft-konto – ofte stillede spørgsmål.
    Bemærk! Hvis din konto er en Xbox Live-barnekonto, skal du bruge en forælders Microsoft-konto, når du skal downloade din profil.
  4. Vælg lagerenheden for din profil (f.eks. harddisk). Download af profilen startes.
  5. Når downloadingen er fuldført, kan du vælge, om der skal angives en adgangskode til Microsoft-kontoen for at logge på din profil. Indstillingen Remember Password er som standard slået fra. Det betyder, at du bliver bedt om at angive din adgangskode, når du logger på med din Xbox Live-profil.

Lad feltet ud for Remember Password være tomt, hvis du ønsker at blive bedt om at angive adgangskoden til din Microsoft-konto, når du logger på din profil på denne konsol.

Løsning 7: Foretag fejlfinding af din netværksforbindelse

Prøv forslagene i Løsning til Xbox 360-forbindelsesfejl for at løse forbindelsesproblemer.