Fejlkode 8015100c vises, når du forsøger at oprette forbindelse til Xbox Live

Problem

Du kan få vist følgende fejlkode og -meddelelse, når du forsøger at oprette forbindelse til Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status code: 8015100c

Når du kører Xbox Live-forbindelsestesten for at løse problemet, vises der en fejlmeddelelse, der ligner en af følgende:

• DNS Error
  • Your DNS server can't resolve the names of the Xbox Live servers or Xbox.com.

Dette kan betyde, at der er et problem med netværksopsætningen. Når du får denne fejl, kan din Xbox One-konsol ikke finde Xbox Live-serverne, fordi der er opstået en DNS-konfigurationsfejl (Domain Name System).

Bemærk! Et DNS gør det muligt for konsollen at finde andre konsoller og computere på internettet.

Løsninger

Du kan prøve at afhjælpe dette problem med følgende løsninger. Udfør dem i rækkefølge.
Bemærk! Hvis du opretter forbindelse til et sikkert trådløst netværk, skal du bruge adgangskoden til dit netværk for at kunne udføre de trin, der er angivet nedenfor.

Løsning 1: Nulstil netværksindstillingerne til standardindstillingerne

Bemærk! Før du nulstiller netværksindstillingerne for Xbox 360-konsollen, skal du skrive de aktuelle indstillinger ned, i tilfælde af at du er nødt til at gendanne dem på et senere tidspunkt.

1. Sluk for Xbox 360-konsollen.
  2. Kun trådløs forbindelse: Tag den trådløse Xbox 360-netværksadapter ud af USB-porten (hvis den sidder i).
  3. Tænd for konsollen.
  4. Tryk på Guide-knappen på controlleren.
  5. Gå til Settings, og vælg System Settings.
  6. Vælg Network Settings.
  7. Vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk, hvis du bliver bedt om det.
  8. Vælg Configure Network.
  9. Under fanen Additional Settings skal du vælge Restore to Factory Defaults.
    Bemærk! Dette nulstiller kun netværksindstillingerne. De andre konsolindstillinger påvirkes ikke.
  10. Sluk for konsollen.
  11. Hvis du frakoblede en trådløs Xbox 360-netværksadapter, skal du sætte den i konsollen igen.
  12. Tænd konsollen
  13. Kun trådløs: Du vil blive bedt om at konfigurere de trådløse indstillinger. Følg vejledningen for at tilslutte dit trådløse netværk.
  14. Test Xbox Live-forbindelsen. Sådan gør du:
    1. Tryk på Guide-knappen på controlleren.
    2. Gå til Settings, og vælg System Settings.
    3. Vælg Network Settings.
    4. Vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk (hvis du bliver bedt om det), og vælg derefter Test Xbox Live Connection.

Hvis du stadig får vist fejlen, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 2: Genstart netværksudstyret

1. Sluk for Xbox 360-konsollen og al netværkshardware (f.eks. dit modem og routeren).
  2. Vent et minut.
  3. Tænd for modemmet, og vent på, at det igen er online (ét minut mere).
  4. Tænd for den næste hardwareenhed (f.eks. routeren), og vent et øjeblik.
  5. Gentag trin 4 for hver ekstra netværkshardwareenhed.
  6. Tryk på Guide-knappen på controlleren.
  7. Vælg Settings, og vælg derefter System Settings.
  8. Vælg Network Settings.
  9. Vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk, hvis du bliver bedt om det.
  10. Vælg Test Xbox Live Connection.

Hvis du stadig får vist fejlen, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 3: Angiv DNS-indstillinger manuelt
Hvis du kan gå på internettet fra din computer, skal du bruge de samme DNS-indstillinger på konsollen, som computeren bruger.

1. Klik på Start på computeren, skriv cmd, og tryk derefter på Enter.
    Bemærk! Hvis du bruger Windows XP, skal du klikke på Start og derefter på Kør. Skriv "cmd", og tryk derefter på Enter.
  2. Skriv ipconfig /all ud for prompten, og tryk derefter på Enter.
  1. Se efter en linje, der begynder med "DNS Servers", under netværksnavnet.
  1. Skriv DNS-servernumrene ned (primære og sekundære).

Skriv nu disse DNS-servernumre på konsollen. Sådan gør du:

1. Tryk på Guide-knappen på controlleren.
  2. Vælg Settings, og vælg derefter System Settings.
  3. Vælg Network Settings.
  4. Vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk, du bruger, hvis du bliver bedt om det.
  5. Vælg Configure Network.
  6. Vælg DNS Settings under fanen Basic Settings.
  7. Vælg Manual.
  8. Vælg Primary DNS Server.
  9. Indtast det første nummer, du skrev ned, og vælg derefter Done.
  10. Vælg Secondary DNS Server.
  11. Indtast det andet nummer, du skrev ned, og vælg derefter Done.
  12. Vælg Done igen.
  13. Tryk på B-knappen på controlleren, og vælg derefter Test Xbox Live Connection.

Hvis du stadig får vist fejlen, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 4: Prøv en forbindelse direkte til modem
Dette er en midlertidig løsning, der hjælper med at fastslå årsagen til problemet. Hvis denne løsning hjælper dig med at oprette forbindelse til Xbox Live, kan problemet skyldes et problem med konfigurationen af routeren.

Prøv at oprette forbindelse fra Xbox 360-konsollen direkte til modemmet i stedet for at gå gennem routeren. Sådan gør du:

1. Opret forbindelse fra konsollen til modemmet med et netværkskabel.
  2. Tryk på Guide-knappen på controlleren, gå til Settings, og vælg derefter System Settings.
  3. Vælg Network Settings.
  4. Vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk, hvis du bliver bedt om det.
  5. Vælg Configure Network.
  6. Vælg DNS Settings under fanen Basic Settings.
  7. Vælg Automatic.
  8. Test Xbox Live-forbindelsen. Dette gør du ved at trykke på Guide-knappen på controlleren, gå til Settings og derefter vælge System Settings. Vælg Network Settings, vælg Wired Network eller navnet på det trådløse netværk (hvis du bliver bedt om det), og vælg derefter Test Xbox Live Connection.

Hvis du stadig får vist fejlen, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 5: Prøv værktøjet til at løse problemer med Xbox Live-forbindelsen
Hvis problemet fortsætter, skal du prøve Løsning til Xbox Live-forbindelsesfejl.
Hvis du stadig får vist fejlen, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 6: Kontakt din internetudbyder
Hvis du stadig får vist en DNS-fejl, når Xbox 360-konsollen har oprettet direkte forbindelse til modemmet, kan der være et problem med routingtabellerne. DNS-servere bruger routingtabeller til at dirigere netværkstrafik. Hvis tabellerne har forkerte oplysninger, kan konsollen muligvis ikke finde Xbox Live-serverne. Kontakt din internetudbyder for at se, om de kan hjælpe med at løse problemet.