Ofte stillede spørgsmål om DoS- og DDoS-angreb på Xbox 360

Oversigt

Hvis du spiller spil på Xbox Live, kan du blive udsat for et DoS-angreb (Denial of service) eller et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service). Denne type angreb kan medføre, at din Xbox 360-konsol eller din computer ikke kan oprette forbindelse til internettet eller Xbox Live i en midlertidig periode.

Hvis du har en Xbox Live-konto, kan din Xbox 360-konsol blive udsat for et DoS- eller DDoS-angreb fra en anden Xbox Live-konto. Disse angreb bruges nogle gange som gengældelse mellem Xbox Live-spillere.

Hvis du tror, at du er blevet udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, anbefaler vi, at du nulstiller din internetrouter og kontakter din internetudbyder. Hvis du ved, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet, kan du også sende en spilleranmeldelse til Xbox Live og undgå den pågældende spiller i fremtiden.

På denne side

Hvad er et DoS- eller DDoS-angreb?

Ved et DoS-angreb oversvømmer ("flood'er") angriberen IP-adressen til den udvalgte enhed (som regel en Xbox 360-konsol eller en computer) med eksterne, ubrugelige kommunikationsforespørgsler, så enheden ikke kan oprette forbindelse til internettet og Xbox Live. Angrebet er ikke rettet mod Xbox Live. Det er rettet mod den udvalgte enheds IP-adresse.

Ved et DDoS-angreb bruger angriberen skadelig kode, der er installeret på flere computere, til at identificere og angribe den udvalgte enhed. Et DDoS-angreb har større effekt på den udvalgte enhed end et DoS-angreb, der er startet fra en enkelt enhed.

Hvordan ved jeg, om jeg er blevet angrebet?

Hvis din Xbox 360-konsol bliver udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, kan du sandsynligvis ikke oprette forbindelse til Xbox Live fra din konsol. Alle internetforbindelser i hjemmet vil være afbrudt.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tror, jeg er blevet angrebet?

Hvis du tror, at din Xbox 360-konsol eller din computer er blevet udsat for et af disse typer angreb, skal du gøre følgende:

• Nulstil din internetrouter:
    • Fjern strømkablet bag på routeren (hvis du har en router og et modem, skal du fjerne strømkablet fra begge enheder).
    • Vent i mindst 5 minutter, og sæt derefter først strøm til modemmet. Vent på, at alle lysene vender tilbage til deres normale tilstand.
    • Sæt strøm til routeren, og vent på, at alle lysene vender tilbage til deres normale tilstand.
  • Kontakt din internetudbyder.
  • Hvis du er sikker på, at du ved, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet:
    • Kontakt angriberens internetudbyder.
    • Send en klage over din Xbox. (Du kan finde flere oplysninger i Anmeldelse af misbrug på Xbox Live). Vælg kategorien "manipulation" ("tampering"), når du udfylder klageformularen.
  • Undgå fremover den person, der har startet angrebet, når du bruger Xbox Live.

Hvad kan jeg gøre for at stoppe angrebet?

Hvis du i øjeblikket er udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, kan du prøve at nulstille din internetrouter og DSL- eller kabelmodem. (Se "Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tror, jeg er blevet angrebet?" ovenfor). Dette kan løse angrebsproblemet. Ved en korrekt udført nulstilling skal strømmen afbrydes i 5 til 10 minutter. Dette øger sandsynligheden for, at du får en ny IP-adresse, som angriberen ikke har adgang til.

Hvis du prøver løsningen ovenfor og stadig udsættes for DoS- eller DDoS-angreb, skal du kontakte din internetudbyder og anmelde angrebet.

Hvordan kan jeg finde ud af, hvem der angreb mig?

Hvis du vil finde ud af, hvem der har startet et DoS- eller DDoS-angreb på din Xbox 360-konsol eller computer, skal du kontakte din internetudbyder.

Bemærk! DoS- og DDoS-angreb bruges nogle gange som gengældelse efter et online-multiplayerspil. Nogle gange truer DoS- og DDoS-angribere også de spillere, hvis enheder de senere angriber. Det kan f.eks. være trusler som "Jeg skal IP-boote dig," "Jeg flooder din IP" eller "Jeg smider dig af internettet".

Hvis du tror, du ved, hvem angriberen er, kan du sende en spilleranmeldelse, undgå den truende spiller i fremtiden og kun spille onlinespil med venner og personer, du har tillid til.

Kan en supportmedarbejder afgøre, om jeg er blevet angrebet?

Hvis din Xbox 360-konsol eller din computer bliver udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, kan Xbox Support-medarbejderne ikke bestemme angriberens identitet.

Du skal kontakte din internetudbyder for at finde ud af, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet.

Hvad kan Xbox Live gøre for at stoppe disse angreb?

DoS- og DDoS-angreb foregår ikke på Xbox Live-tjenesten. De udføres via IP-adressen til den angrebne enhed.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du undgår DoS- og DDoS-angreb, ved at kontakte din internetudbyder.