Reparation af Xbox 360-konsol: Ofte stillede spørgsmål

Denne artikel indeholder garanti-, registrerings- og reparationsoplysninger til Xbox 360.

Hvis du har brug for hjælp til at løse problemer med din konsol, skal du se siden Xbox 360, Kinect og tilbehør: Hardwarefejl.

Garanti og registrering

Hvor lange er garantiperioderne for Xbox 360-konsoller og tilbehør?

Der er følgende garantiperioder:

• Xbox 360-konsol: To år
  • Den originale Xbox 360-konsol med tre blinkende røde lys eller fejl E74: Tre år fra konsollens købsdato (gælder ikke for Xbox 360 E-konsollen og Xbox 360 S-konsollen)
  • Kinect-sensor: Et år
  • Tilbehør: Et år
Bemærk! Xbox 360-konsollens fulde garanti findes online på Produktgaranti og softwarelicens: Original Xbox 360-konsol.

Hvordan finder jeg ud af, om min konsol er dækket af garanti?

Benyt følgende fremgangsmåde til at finde ud af, om din Xbox 360-konsol er dækket af garanti.

Har du ikke registreret din konsol?

Registrer dit produkt online for at se dine garantioplysninger (skriv dine Microsoft-kontooplysninger, hvis du bliver bedt om det).

Har du tidligere registreret din konsol?

Tjek din garantistatus (log på med din Microsoft-konto, hvis det er nødvendigt). Garantioplysningerne vises.

Jeg kan ikke se det produkt, jeg registrerede tidligere

Ringede du for at registrere produktet?

Dit Xbox-produkt er muligvis ikke blevet tilknyttet din Microsoft-konto. Prøv at registrere dit Xbox-produkt igen online. Sørg for at bruge det samme navn og den samme adresse, som da du registrerede produktet i telefonen.

Har du mere end én Microsoft-konto?

Log af, og log derefter på igen med den Microsoft-konto, du brugte, da du oprindeligt registrerede dit Xbox-produkt.

Tre lys blinker rødt på min konsol, eller fejlen E74 vises på konsollen. Dækker garantien dette?

Garantien dækker, når tre lys blinker rødt, og fejlen E74 i tre år fra konsollens oprindelige købsdato. Hvis den treårige garantiperiode er gået, kan du stadig få konsollen repareret mod et gebyr.

Er kosmetiske skader omfattet af garantien?

Kosmetiske skader, f.eks. skrammer, revner, hakker og almindelig slitage er ikke omfattet af Xbox 360-produktgarantien.

Jeg troede, at min konsol var dækket af garantien, men på jeres websted står der, at garantien ikke længere dækker. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du mener, at den slutdato for garantien, der vises online, ikke er korrekt, skal du ringe til Xbox Support og have købsbeviset ved hånden (se Hjælp-afsnittet nederst på denne side for at få flere oplysninger). Du vil blive bedt om at sende en kopi af det originale købsbevis, som kan bekræfte produktets købsdato, pr. e-mail.

Hvor længe gælder garantien, efter at min konsol har været til service?

Vi yder en efterservicegaranti for konsoller, der har været til service. Længden af garantien afhænger af, om servicearbejdet blev udført inden for eller uden for garantiperioden:

• Service i garantiperioden: Hvis din Xbox 360-konsol var til service i den oprindelige garantiperiode (gratis reparation), får du enten den resterende periode på den oprindelige garanti eller 90 dage, hvis den resterende periode er kortere end 90 dage.

• Service uden for garantiperioden: Hvis din Xbox 360-konsol var til service uden for den oprindelige garantiperiode (betalt reparation), er der 90 dages garanti på konsollen efter service.

Hvor meget koster en reparation uden for garantiperioden?

Gebyret for en reparation af konsollen uden for garantiperioden varierer:

Reparation i garantiperioden: Gratis
Reparation uden for garantiperioden for den originale Xbox 360-konsol: € 80 plus moms (overføres online) eller € 110 plus moms (overføres over telefonen)
Reparation uden for garantiperioden for Xbox 360 S- eller Xbox 360 E-konsollen: € 80 plus moms (overføres online) eller € 110 plus moms (overføres over telefonen)

Når du sender din konsol til reparation på vores servicecenter, tester vi konsollen for at se, om tre lys blinker rødt, eller vi kan finde fejlen E74. Hvis ingen af disse fejl findes på konsollen, og standardperioden på 1 års produktgaranti er gået, kan du få konsollen repareret mod et gebyr, eller du kan vælge at få konsollen tilbage uden at få den repareret.

Bemærk! Hvis tre lys blinker rødt på konsollen, kan du bruge Løsning, når lysene blinker rødt til at udføre fejlfinding på konsollen, inden du evt. sender den til reparation hos os. Hvis du får en E74-fejlmeddelelse, skal du sende en anmodning om reparation online.

Reparation af konsollen

Hvordan får jeg min konsol repareret?

Reparationen af konsollen skal udføres på Microsofts servicecenter. Få at vide, hvordan du får konsollen repareret.

Hvem kan anmode om en reparation online?

Alle. Du skal bruge en Microsoft-konto for at kunne anmode om en reparation. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, skal du oprette en gratis Microsoft-konto. Microsoft-kontoen er en sikker tjeneste, som bruges af forskellige Microsoft-websteder og -tjenester.

Hvorfor er det billigere at sende en anmodning om reparation online end at ringe til Xbox Support?

Det koster mindre for os, hvis du sender en anmodning om reparation online i stedet for at tale med en supportmedarbejder. Så vi videregiver denne besparelse til dig.

Reparerer I konsollen?

Din konsol bliver enten repareret, eller hvis det ikke kan lade sig gøre at reparere den, leverer vi en ny konsol til dig. Nye konsoller er dækket af de samme efterservicegarantibestemmelser som reparerede konsoller.

Hvor længe varer reparationen?

Den gennemsnitlige reparationstid er 10 til 14 dage, inklusive forsendelsestid. Efter at konsollen er modtaget på vores servicecenter, kommer den gennemsnitlige serviceperiodes varighed an på, hvilket land du bor i.

Anslået servicetid:

• Østrig: 9 dage
  • Belgien: 8 dage
  • Tjekkiet: 9 dage
  • Danmark: 10 dage
  • Finland: 14 dage
  • Frankrig: 10 dage
  • Grækenland: 14 dage
  • Tyskland: 7 dage
  • Ungarn: 11 dage
  • Irland: 13 dage
  • Italien: 11 dage
  • Nederlandene: 7 dage
  • Norge: 16 dage
  • Polen: 10 dage
  • Portugal: 14 dage
  • Slovakiet: 10 dage
  • Spanien: 13 dage
  • Sverige: 11 dage
  • Schweiz: 10 dage
  • Storbritannien: 10 dage

Bemærk! Varigheden af de viste serviceperioder bygger på et skøn, og perioden begynder, når vi har modtaget din konsol på servicecenteret.

Hvad skal jeg gøre, når jeg har indsendt min anmodning om reparation online?

Når du har sendt reparationsanmodningen, modtager du en e-mail med oplysninger om emballering og forsendelse af konsollen til vores servicecenter. Du skal blot følge vejledningen i e-mailen.

Der findes også oplysninger om emballering og forsendelse online:

Download forsendelsesinstruktioner for konsollen (PDF-format).

Hvis du ikke har modtaget en e-mail med en ordrebekræftelse efter 24 timer, skal du se i mappen med uønsket e-mail eller spamfilteret i dit e-mailprogram. E-mailetiketten sendes af UPS (pkginfo@ups.com), og e-mails om reparationsstatus sendes af Microsoft. Hvis du ikke kan finde e-mailen i mappen med uønsket e-mail eller spammappen, skal du kontakte Xbox Support (se Hjælp-afsnittet nederst på denne side for at få flere oplysninger).

Hvordan kontrollerer jeg status for reparationen?

Du kan til enhver tid tjekke din reparationsstatus (skriv dine Microsoft-kontooplysninger, hvis du bliver spurgt om det).

Hvorfor er min konsol returneret uden at være repareret?

Der kan være følgende årsager til, at din konsol returneres uden at være repareret:

• Vi fandt ingen fejl på din konsol.
    Hvis du har brug for yderligere hjælp til konsollen, bedes du kontakte Xbox Support.
  • Der kan være foretaget ulovlige ændringer af din konsol, hvorfor konsollen er blevet spærret.
    Hvis din Xbox 360-konsol repareres eller modtager service fra andre end Microsoft, er konsolgarantien ugyldig, og konsollen spærres. Hvis en konsol er blevet ændret, eller der er foretaget ulovlige ændringer, er garantien ugyldig, og konsollen er ikke berettiget til en autoriseret reparation, heller ikke mod betaling. Du kan finde oplysninger om spærring af Xbox Live-konsollen under Oplysninger om spærring af Xbox Live-konsollen.

Forsendelse og etiketter

Hvilke forsendelsesmuligheder har jeg?

Du har følgende forsendelsesmuligheder:

• Udskriv en etiket: Dette er den hurtigste forsendelsesmetode. Udskriv en forudbetalt UPS-forsendelsesetiket på din printer, sæt etiketten (mærkaten) på forsendelseskassen, og send konsollen til vores servicecenter.
  • Få en etiket leveret: Vi sender dig en forudbetalt UPS-forsendelsesetiket (mærkat), som du kan sætte på forsendelseskassen. Du skulle modtage denne etiket i løbet af fire dage. Du kan kun benytte denne mulighed, hvis du opretter en reparationsordre online.

Hvem betaler for forsendelsen af konsollen?

Vi betaler for al forsendelse af Xbox 360-konsollen, herunder til og fra vores servicecenter.

Hvordan udskriver jeg forsendelsesetiketten?

Sådan gør du:

1. Gå til Xbox Online Service Center.
  2. Angiv dit serviceanmodningsnummer og dit postnummer under Kontrollér reparationsstatus (nederst til højre), og klik derefter på Kontrollér status. Dit serviceanmodningsnummer finder du i e-mailen med ordrebekræftelsen. Du kan også klikke på Log på og angive dine Microsoft-kontooplysninger (mailadresse og adgangskode).
  3. Ud over Reparationsstatus skal du klikke på Udskriv forsendelsesetiket.
  4. Bemærk! Forsendelsesetiketten til konsollen skulle blive åbnet i et separat vindue. Hvis der ikke åbnes et vindue, skal du sørge for, at din browser ikke blokerer pop op-vinduer.

5. Udskriv indholdet af browservinduet.

Skal jeg sende konsollen med det samme?

Du skal sende os konsollen i løbet af 30 dage, efter at du har sendt din anmodning om reparation online. Hvis du ikke afsender inden for 30 dage, annulleres din reparationsordre, og derefter er forsendelsesetiketten ikke længere gyldig.

Hvordan skal jeg pakke konsollen, når den skal sendes?

Når du pakker konsollen, inden du sender den, skal du sørge for at lægge rigeligt fyld omkring den for at undgå beskadigelse. Du får ikke den forsendelseskasse, du bruger, tilbage.

Send os kun konsollen. Fjern harddisken, tilbehør og diske, inden du pakker konsollen. Hvis en disk sidder fast i diskdrevet, kan du se Løsning til Xbox-diskdrev for at finde ud af, hvordan du fjerner disken (vælg "Sidder fast i lukket position" som problemet).

Skal jeg forsikre forsendelsen?

Det er ikke nødvendigt at forsikre forsendelsen, hvis du bruger den forudbetalte forsendelsesetiket, vi leverer.

Tilbehør og spildiske

Min spildisk virker ikke. Hvad skal jeg gøre?

Se Løsning til Xbox-diskdrev for at få hjælp til fejlfinding i forbindelse diskdrev. Hvis denne løsning ikke hjælper, kan du gå til Microsoft-programmet til erstatning af diske.

Hvor lang er garantiperioden for tilbehør?

Garantien dækker i 90 dage fra det oprindelige købstidspunkt for alt Xbox 360-tilbehør, du har licens til.

Hvordan får jeg tilbehør repareret?

Hvis du har købt dit Microsoft Xbox 360-tilbehør inden for de seneste 30 dage, kan du returnere det til din forhandler sammen med det originale købsbevis. Hvis du har købt dit tilbehør for over 30 dage siden, men under et år siden, kan du bestille et erstatningstilbehør fra Onlineservicecenter for Xbox (log på med din Microsoft-konto).