Indstil forældrekontrol for Xbox 360 og Xbox Live

Oversigt

På Xbox 360-konsollen kan du tilpasse og styre familiens adgang til spil-, film- og tv-indhold. Forældrekontrolfunktionerne på Xbox 360-konsollen kan bruges til at styre selve konsollen og adgangen til Xbox Live. Forældrekontrolfunktionerne gør det muligt at styre ting som f.eks.:

• Hvilke spil der kan spilles.
  • Hvilke film og tv-programmer der kan vises.
  • Hvor længe hvert familiemedlem kan bruge konsollen dagligt eller ugentligt.
  • Om en bestemt person kan få adgang til Xbox Live eller ej.

Du kan også ændre indstillinger for onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for din konto eller en overvåget tilknyttet konto.

• Bloker eller tillad adgang til Internet Explorer for Xbox.
  • Angiv, hvem der skal kunne se din profil.
  • Forældre skal angive, om der kræves en godkendelse i forbindelse med accept eller afsendelse af invitationer til vennelisten.

Bemærk! Forældrekontrolfunktionerne er ikke ens på Xbox 360-konsollen og Xbox One-konsollen. Hvis du har begge disse konsoller i dit hjem, og der er børnekonti på begge konsoller, skal du se Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed på Xbox One og Xbox 360. Her kan du få at vide, hvordan du administrerer de respektive børnekonti.

Hvordan slår jeg forældrekontroller til på min Xbox 360-konsol?

Se følgende video, hvor du kan få mere at vide om forældrekontrol.

Se videoen "Hvordan slår jeg forældrekontrollen til?"

Forældrekontrolfunktionerne er opdelt i to grupper: konsolkontroller og indstillinger for onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger. Konsolkontroller findes i området Family Settings eller Family Center på konsollen (afhængigt af typen af Xbox Live-medlemskab).

Slå konsolkontroller til
  1. Gå til Settings på din konsol, og vælg derefter Family.
picture
Tip! Kan du ikke se Settings? Det kan skyldes, at du bruger en tidligere version af softwaren til konsollen. Se Opdater softwaren til din Xbox 360-konsol for at få oplysninger om, hvordan du opdaterer konsolsoftwaren.
  1. Vælg On for at slå Console Safety til.
  2. Indtast en fireknaps-adgangskode ved hjælp af controlleren.
  3. Vælg Save and Exit.

Hvad kan jeg styre på konsollen?

Du kan styre følgende på din Xbox 360-konsol:

• Ratings and Content: Disse indstillinger gør det muligt for dig at begrænse indhold i spil og videoer på basis af indholdets klassifikation. Du kan også angive, om ikke-klassificeret eller anstødeligt indhold kan afspilles på denne konsol.
    Tip!
    Du kan angive undtagelser for individuelle spil, der er uden for de klassifikationsbegrænsninger, du har angivet.
  • Family Timer: Denne indstilling gør det muligt for dig at begrænse det tidsrum, konsollen kan bruges dagligt eller ugentligt.
  • Xbox Live Access: Denne indstilling giver dig mulighed for at bestemme, om din familie kan oprette forbindelse til Xbox Live fra denne konsol.
  • Xbox Live Membership Creation: Denne indstilling gør det muligt for dig at styre, om der kan oprettes nye Xbox Live-medlemskaber fra konsollen.

Hvordan ændrer jeg min adgangskode på konsollen?

Sådan ændrer du din adgangskode
  1. Gå til Settings på din konsol, og vælg derefter Family.

Tip! Kan du ikke se Settings? Det kan skyldes, at du bruger en tidligere version af softwaren til konsollen. Se Opdater softwaren til din Xbox 360-konsol for at få oplysninger om, hvordan du opdaterer konsolsoftwaren.

2. Indtast en fireknaps-adgangskode.
  3. Vælg Change Pass Code.
  4. Vælg Change Pass Code igen.
  5. Indtast en fireknaps-adgangskode to gange.
  6. Vælg Done.
  7. Vælg Save and Exit.

Hvordan indstiller jeg Family Timer på konsollen?

Se følgende video, hvor du kan få mere at vide om Family Timer.

Se videoen "Brug Family Timer til at begrænse skærmtiden."

Brug Family Timer til at begrænse, hvor lang tid din familie kan bruge konsollen dagligt eller ugentligt. Dine familiemedlemmer kan se, hvor lang tid der er tilbage, ved at trykke på knappen Guide på Xbox-controlleren. Når tiden er udløbet, lukkes konsollen og kan ikke bruges igen, før Family Timer automatisk nulstilles den efterfølgende dag eller uge.

Sådan indstilles Family Timer

1. Gå til Settings på konsollen, og vælg derefter Family.

Tip! Kan du ikke se Settings? Det kan skyldes, at du bruger en tidligere version af softwaren til konsollen. Se Opdater softwaren til din Xbox 360-konsol for at få oplysninger om, hvordan du opdaterer konsolsoftwaren.

2. Vælg On for at slå Console Safety til.
  3. Indtast en fireknaps-adgangskode ved hjælp af controlleren.
  4. Vælg Family Timer.
  5. Vælg, om du vil indstille timeren for Daily eller Weekly.
  6. Flyt ned til tidsrummet, forøg eller formindsk det ved hjælp af venstre styrepind, og vælg derefter Continue.
  7. Vælg Save and Exit.

Når Family Timer er slået til, vises der en meddelelse 1 time, 30 minutter, 15 minutter og 5 minutter, før tiden udløber. På denne måde får spillerne et varsel i så god tid, at de kan nå at gemme deres spil. Når en af meddelelserne vises, kan du imidlertid lægge mere tid til eller deaktivere timeren helt ved at indtaste adgangskoden.

Sådan lægger du tid til eller afbryder Family Timer
  1. Når der vises en Family Timer-meddelelse på skærmen, skal du trykke på knappen Guide for at få vist indstillingerne for Family Timer.
  2. Indtast adgangskoden ved hjælp af controlleren.
  3. Læg mere tid til, afbryd timeren, eller sluk konsollen.

Bemærk! Du kan finde oplysninger om, hvordan du styrer brugeroplevelsen på Xbox Live, under Onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger. Du kan finde oplysninger om ESRB-klassificeringer og tip om, hvordan du spiller sikkert, under GetGameSmart.com.

Hvordan kan jeg konfigurere indstillinger for sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for mig selv eller mit barn på konsollen?

Du kan ændre indstillinger for onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for en hvilken som helst profil på din konsol.

Skift indstillinger for sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger
  1. Log på din Xbox Live-konto fra din konsol.
  2. Gå til Settings, og vælg derefter Privacy.
  3. Vælg Change Settings, og vælg derefter Customize.
picture
  1. Vælg de indstillinger, du ønsker.
  2. Afslut ved at trykke på B-knappen på controlleren, og vælg derefter Save og Exit.
Skift indstillinger for dit barns onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger
  1. Log på Xbox Live med en voksenkonto.
  2. Gå til Settings, og vælg derefter Family.
  3. Vælg den barnekonto, du vil administrere.
  4. Gå til Online Safety, og vælg derefter Change Settings.
  5. Vælg de indstillinger, du ønsker.
  6. Afslut ved at trykke på B-knappen på controlleren, og vælg derefter Save og Exit.

Du kan finde flere oplysninger om konfiguration af indstillingerne for onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger i Onlinesikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger på Xbox Live og Zune.