Ofte stillede spørgsmål om video- og lydafspilning på Xbox 360-konsollen

Oversigt

I denne artikel besvares ofte stillede spørgsmål om videoafspilning og lyd-/videostreaming (AV) på Xbox 360-videospilsystemet.

Løsninger

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål 1: Hvad er detaljerne om Xbox 360 AVI-understøttelse (Audio Video Interleaved)?

Svar 1: Her er detaljerne om Xbox 360 AVI-understøttelse:

• Filtypenavne: .avi, .divx
  • Objektbeholdere: AVI
  • Videoprofiler: MPEG-4 Part 2, Simple Profile og Advanced Simple Profile
  • Videobithastighed: 5 megabit pr. sekund (Mbps) med opløsninger på 1280 x 720 ved 30 fps (frames per second, billeder pr. sekund)
  • Lydprofiler: Dolby Digital 2 kanaler og 5,1-kanal, MP3
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger
    Bemærk! Se spørgsmål 11, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 2: Kan du beskrive Xbox 360-understøttelse af H.264-standarden?

Svar 2: Xbox 360 understøtter følgende H.264:

• Filtypenavne: .mp4, .m4v, mp4v, .mov
  • Objektbeholdere: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofiler: Baseline-, Main- og High-profiler (op til niveau 4,1)
  • Videobithastighed: 10 Mbps med opløsninger på 1920 × 1080 med 30 billeder pr. sekund
  • Lydprofiler: 2 kanaler, AAC Low Complexity (LC)
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger
    Bemærk! Se spørgsmål 11, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 3: Hvad understøtter Xbox 360 for MPEG-4 Part 2?

Svar 3: Her er detaljerne om Xbox 360-understøttelse for MPEG-4:

• Filtypenavne: .mp4, .m4v, mp4v, .mov
  • Objektbeholdere: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofiler: Simple Profile og Advanced Simple Profile
  • Videobithastighed: 5 Mbps med opløsninger på 1280 × 720 med 30 billeder pr. sekund
  • Lydprofiler: 2 kanaler, AAC Low Complexity (LC)
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger
    Bemærk! Se spørgsmål 11, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 4: Hvad understøtter Xbox 360 præcist for WMV (VC-1)?

Svar 4: Her er detaljerne om Xbox 360-understøttelse for WMV:

• Filtypenavne: .wmv
  • Objektbeholder: asf
  • Videoprofiler: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 eller WMVA) i Simple, Main og Advanced op til niveau 3
  • Videobithastighed: 15 Mbps med opløsninger på 1920 × 1080 med 30 billeder pr. sekund
  • Lydprofiler: WMA7/8, WMA 9 Pro (stereo og 5,1), WMA Lossless
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger
    Bemærk! Se spørgsmål 11, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 5: Kan jeg blande video- og lyd-codec'er, som er forskellige fra dem, der er defineret i spørgsmål 1 til 4 ovenfor?

Svar 5: Nej. Det kan du ikke. Xbox understøtter lyd- og video-codec'er i de præcise objektbeholdere, som er defineret i spørgsmål 1 til 4.

Spørgsmål 6: Hvordan finder jeg ud af, om en videofil, jeg forsøger at afspille, overholder de specifikationer, der er beskrevet i spørgsmål 1-4?

Svar 6: Du kan bruge et tredjepartsværktøj til at analysere dine videofiler for at finde ud af, hvilken lyd- og video-codec der anvendes. Et populært tredjepartsværktøj til at analysere videofiler finder du på http://www.headbands.com/gspot/.

Spørgsmål 7: Hvordan opretter jeg indhold i formaterne WMV, AVI, H.264 og MPEG-4? Hvilke kodere understøtter Xbox 360?

Svar 7: Du kan oprette dette indhold ved at bruge et af de mange tredjepartsprogrammer, der findes. Xbox 360 understøtter mange populære kodere. Til kodning af WMV kan du specifikt bruge Microsoft Expression Encoder eller Windows Media Encoder.

Spørgsmål 8: Hvilke specifikke funktioner i Mpeg-4 Advanced Simple Profile understøtter Xbox 360?

Svar 8: Xbox 360 understøtter BVOP'er (Bidirectional Frames), Interlaced Frames, Quarter Pixel Motion Compensation, Global Motion Compensation og MPEG Quantization.

Spørgsmål 9: På hvilke forskellige måder kan jeg afspille videoindhold på Xbox 360?

Svar 9: Du kan afspille video fra et flytbart USB 2.0 FAT32-drev, fra optiske medier og ved at streame fra Zune-software, Windows Media Player 11 eller Windows Home Server.

Spørgsmål 10: Hvilke forskellige video-codec'er understøttes af alle de forskellige måder til afspilning af videoindhold på Xbox 360?

Svar 10: Se følgende tabel:

Scenario Understøttede codec'er
Fra USB-lagringsenhed til Xbox 360 Dashboard-videoafspiller WMV(Unprotected),
Mpeg4
H.264
AVI
Fra Windows Media Player 11 til Xbox 360 Dashboard-videoafspiller WMV(Protected)
WMV(Unprotected)
Mpeg4*
*H.264*
AVI
Fra Zune-softwaren til Xbox 360 Dashboard-videoafspilleren WMV(Unprotected)
Mpeg4
H.264
Fra Windows Home Server til Xbox 360 Dashboard-videoafspilleren WMV(Protected)
WMV(Unprotected)
AVI
Fra Windows Media Center til en Xbox Media Center Extender WMV(Protected)
WMV(Unprotected)
Mpeg2

*Se spørgsmål 32 for at få oplysninger om, hvordan du konfigurerer Windows Media Player til at dele disse filtyper på Xbox 360.

Spørgsmål 11: Hvad er den "virkelige" maksimale bithastighed, opløsning og billeder pr. sekund, som Xbox 360 understøtter for alle de forskellige formater?

Svar 11: Xbox 360 blokerer ikke specifikt videoafspilning på grundlag af en maksimal bithastighed, en opløsning eller billeder pr. sekund. De maksimumangivelser, der tidligere er vist for hver codec, stammer fra resultaterne af test for forskellige videoafspilningskilder. Indhold med en højere hastighed blokerer ikke, men afspilningskvaliteten kan være mindre end optimal. Det er på egen risiko at bruge højere bithastigheder.

Spørgsmål 12: Hvilken størrelse USB-lagerenheder understøtter Xbox 360?

Svar 12: Xbox 360 understøtter lagerenheder, der kan formateres med FAT32. Når du formaterer en enhed i Windows Vista eller Windows XP, er der desværre en FAT32-maksimumgrænse på 32 GB. Du kan omgå denne begrænsning ved at bruge et tredjeparthjælpeprogram eller ved at bruge et andet operativsystem, der ikke har denne begrænsning. Bemærk, at den maksimale filstørrelse på en enkelt fil på FAT32 er 4 GB.

Spørgsmål 13: Hvad er den maksimalt understøttede videostørrelse?

Svar 13: Den maksimale filstørrelse for en AVI-, MPEG-4 Part 2- eller H.264-fil, der kan afspilles, er 4 GB. 4 GB er også den maksimale størrelse på en enkelt fil, som du kan gemme på en FAT32 USB-harddisk. Windows Media Player 11 og Zune-softwareprogrammet understøtter dog streaming af WMV-filer, der er større end 4 GB.

Spørgsmål 14: Understøttes 5.1-kanal AAC?

Svar 14: Nej. Det er kun 2-kanal AAC, der understøttes. Hvis du vil afspille en 5.1-kanals video på konsollen, skal du kode den til WMV med WMAPro 5.1-lyd eller bruge AVI-objektbeholderen med Dolby Digital 5.1-lyd.

Spørgsmål 15: Hvilke typer AVI-filer understøttes?

Svar 15: Xbox 360 understøtter filer, der er kodet med MPEG-4 Part 2, Simple og Advanced Simple Profile. Disse filer kaldes ofte "Xvid"- eller "DivX"-videofiler. Mange almindelige dvd-redigeringsværktøjer, -kameraer og videooptagere kan kode filer med MPEG-4. Bemærk, at nogle filer, der redigeres til DivX-enheder, også indeholder yderligere funktionalitet, f.eks. menuer, undertekster, flere lydspor osv. Xbox 360 vil forsøge at afspille disse filer, men understøtter ikke noget af denne yderligere funktionalitet og vil i nogle tilfælde ikke kunne afspille filen.

Spørgsmål 16: Hvorfor kan nogle af mine ældre DivX-filer ikke afspilles?

Svar 16: Da Xbox 360 kun understøtter Mpeg-4-kompatible codec-implementeringer, kan den ikke afspille videofiler, der er ældre end DivX 5.0.

Spørgsmål 17: Understøtter Xbox 360 videoillustrationer, når jeg gennemser min samling fra Windows Media Player 11- eller Zune-softwaren?

Svar 17: Xbox 360 viser de videoillustrationer, der vises i Windows Media Player 11- eller Zune-softwaren for hver videofil.

Spørgsmål 18: Understøtter Xbox 360 videoillustrationer, når jeg gennemser min samling fra et flytbart USB 2.0 FAT32-drev eller et optisk medie?

Svar 18: For alle videotyper søger Xbox 360 efter en tilsvarende .jpg-fil og bruger den som illustration. video1.avi viser f.eks. illustrationen i video1.jpg, hvis den findes. Hvis den ikke findes, søger Xbox i forbindelse med mp4-objektbeholderen for at finde ud af, om videofilen har et integreret albumcover og viser i stedet for denne illustration. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan bruge denne metode, når du streamer fra Windows Media Player 11 eller Zune-softwaren. Se spørgsmål 21, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 19: Hvad er den maksimalt understøttede størrelse albumcover, som Xbox 360 understøtter?

Svar 19: Størrelsesbegrænsningen er 512 KB for alle scenarier. Dette omfatter integrerede illustrationer i mp4-objektbeholderen, lagring af illustrationer sammen med filen i en separat .jpg-objektbeholder eller streaming fra Windows Media Player 11- eller Zune-softwaren.

Spørgsmål 20: Hvordan fungerer indstillingerne "Sorter efter type" og "Sorter efter titel", når jeg gennemser videoindhold, jeg selv har oprettet?

Svar 20: Indstillingen "Sorter efter type" er den sædvanlige Windows Stifinder-visning, som der bruges på en computer til at vise dine filer. Først sorteres mapperne alfabetisk og herefter sorteres filerne alfabetisk. Indstillingen "Sorter efter titel" giver dig mulighed for at sortere alle mapper og filer sammen med hinanden. Begge disse sorteringsindstillinger er "faste" og forbundet med din profil, så du behøver ikke angive dem hver gang. Se spørgsmål 21, hvis du ønsker flere oplysninger.

Spørgsmål 21: Kan I give mig et eksempel på en måde at arrangere mit videohierarki, så jeg bedst muligt udnytter illustrations- og mappestrukturen på Xbox 360 til min personlige videosamling?

Svar 21: I følgende eksempel bruges indstillingen "Sorter efter titel" på en USB-harddisk, der er tilsluttet Xbox 360-konsollen:

• Genre 1 (mappe)
  • Genre 2 (mappe)
    • Video 1.avi (fil)
    • Video 1.jpg (fil) (illustration)
    • Video 2.mp4 (fil) (illustration, der er integreret i fil)
    • Video 3 (mappe)
      • Video 3-1.wmv (fil)
      • Video 3-2.mp4 (fil)
      • Video 3-2.jpg (fil) (illustration)
      • Video 3-3.wmv (fil)
      • Video 3-3.jpg (fil) (illustration)
  • Genre 3 (mappe)

Spørgsmål 22: Hvordan fungerer visningstilstande?

Svar 22: Der er fem visningstilstande: auto, letterbox, full screen, stretch og native. Du kan få adgang til disse tilstande, mens du ser en video, ved at trykke på Display på fjernbetjeningen eller på A på din controller.

• Indstillingen auto forsøger automatisk at bestemme, hvad der er den bedste visningsoplevelse for din video. Hvis der er tale om en video i lav opløsning, forstørres videoen tilstrækkeligt til at kunne ses på din skærm, mens størrelsen begrænses for at opnå optimal visning. Hvis videoen er højere opløsning, forstørres den, så den passer til tv'et. For begge scenarier gælder, at størrelsesforholdet for den oprindelige video, f.eks. 4 × 3 eller 16 × 9, bevares.
  • Tilstanden Letterbox viser billedet i fuld skærmstørrelse og bevarer samtidig størrelsesforholdet for den oprindelige video. Brug denne tilstand, hvis du vil tilsidesætte autofunktionen og tilpasse indholdet til dit tv.
  • Tilstanden Full screen viser billedet i fuld skærmstørrelse, idet det antages, at videoen er 16 x 9- formateret til 4 x 3-skærme. Dette kan være nyttigt ved indhold af ældre dato, som kan være 4 × 3 med sorte bjælker, som er indkodet i videoen. I denne tilstand kan du "zoome igennem" de sorte bjælker og se videoen som wide screen.
  • Tilstanden Stretch viser billedet i fuld skærmstørrelse og strækker 4 × 3-indhold vandret, så det fylder en tv-skærm med formatet 16 × 9. Dette kan være nyttigt for dem, der altid ønsker at udfylde tv-skærmen, uanset indholdets størrelsesforhold. Dette medfører, at 4 x 3-indhold ser ud, som om det er strukket.
  • Tilstanden Native giver dig mulighed for at se indholdet med den oprindelige opløsning. Brug denne tilstand til at se indhold, som har en meget lav opløsning eller en meget lav bithastighed.

Spørgsmål 23: Hvordan gemmes indstillingerne for visningstilstand?

Svar 23: Hver gang du ser en ny video, bruges standardvisningstilstanden Auto. Hvis du skifter indstillingen, hver gang du ser den samme video, husker konsollen, hvad du valgte sidste gang.

Spørgsmål 24: Hvad er informationspanelet?

Svar 24: Informationspanelet på skærmen viser dig præcis, hvor du er i videoen, og hvor kapitlerne er i filen. For indhold, der hentes, viser den desuden, hvor meget af videoen der er hentet.

Spørgsmål 25: Hvordan bestemmes det, hvor kapitlerne går til?

Svar 25: Hver video er inddelt i 10 kapitler, hvilket giver dig mulighed for at flytte hurtigt rundt i videoindholdet. Brug skip til at flytte til det næste eller det foregående kapitel. Hvert kapitel vises som et mærke på informationspanelet.

Spørgsmål 26: Kan jeg springe hurtigt frem eller tilbage eller springe over indhold, jeg ser, mens det hentes fra Xbox Live?

Svar 26: Du kan flytte rundt i videoen, så langt som du har hentet den. Hvis du forsøger at springe længere fremad eller tilbage til før det punkt, du har hentet, skal du vente på, at der er nok i bufferen til igen at begynde normal afspilning.

Spørgsmål 27: Findes der anden tredjepartssoftware, som jeg kan bruge til at streame fra min pc til min Xbox 360-konsol?

Svar 27: Xbox 360-teamet udfører omfattende og grundige test for at sikre, at Xbox fungerer godt med Windows Media Player 11- og Zune-softwaren. Hvis du beslutter at anvende tredjepartssoftware, skal du kontakte producenten af den pågældende software for at få hjælp.

Spørgsmål 28: Hvordan streamer jeg indhold fra min Mac?

Svar 28: Hvis du vil dele fra en Macintosh-computer, skal du bruge en streamingløsning fra tredjepart. Du skal være opmærksom på, at Microsoft ikke understøtter streamingløsninger fra tredjepart, så du skal kontakte producenten af det pågældende produkt for at få hjælp.

Spørgsmål 29: Efter Maj 2007-opdateringen streamer min tredjepartssoftware ikke videoer korrekt. Hvorfor?

Svar 29: Videonavigation blev ændret i Maj 2007-opdateringen. Tredjepartssoftware, der ikke understøtter mapper via netværksdeling, fungerer ikke korrekt. Du skal kontakte softwareudvikleren for at få hjælp.

Spørgsmål 30: Hvordan konfigurerer jeg Windows Media Player 11- eller Zune-softwaren til at dele mine medier på min konsol?

Svar 30: Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer deling, i Brug medier fra Windows Media Center med Xbox 360.

Spørgsmål 31: Skal jeg fortsætte med at bruge WMC (Windows Media Connect) til at streame video til min Xbox 360?

Svar 31: Windows Media Connect kan bruges, men understøttes ikke længere uden for Windows Home Server. Vi anbefaler, at du opgraderer til Windows Media Player 11 eller bruger Zune-softwaren til at opnå det bedst mulige resultat i forbindelse med håndtering og streaming af indhold til Xbox 360.

Spørgsmål 32: Hvordan får jeg Windows Media Player 11 til at streame MPEG-4 Part 2 og H.264 til min konsol?

Svar 32: Windows Media Player 11 understøtter som standard ikke MPEG-4 Part 2 og H.264. Din første mulighed er at installere en MP4 DirectShow-dekoder fra tredjepart til at importere MPEG-4 Part 2- og H.264-filer i dit bibliotek. Når de er i dit bibliotek, kan de streames til din konsol, og de kan afspilles fra Windows Media Player 11 på din computer. En alternativ tilgang er at omdøbe alle dine mp4-filer til at have filtypen ".avi". Dette gør det muligt for Windows Media Player 11 at importere dem i biblioteket og vil gøre det muligt at afspille dem på din Xbox 360-konsol. Hvis du vil aktivere afspilningen af disse filer på computeren, skal du stadig installere en relevant dekoder på pc'en.

Spørgsmål 33: Jeg kan ikke se mine videofiler fra Zune-softwaren på min konsol. Hvad er der galt?

Svar 33: Sørg for, at de mapper, der indeholder de videoer, som du ønsker at dele med din konsol, er inkluderet i Zune-softwarens liste over overvågede mapper.

Spørgsmål 34: Jeg får vist en meddelelse om, at en medieopdatering er påkrævet for at kunne afspille indholdet. Når jeg henter opdateringen, får jeg vist meddelelsen "The download could not be completed. Please try again later. Any points you used for this transaction have already been deducted from your balance and will not be deducted again," sammen med fejlkode 80070005. Er der en forklaring på dette?

Svar 34: Du får vist denne fejl, hvis du tidligere har hentet medieopdateringen på en anden Xbox 360-konsol ved brug af den samme profil. Du kan kun hente opdateringen på én konsol med hver profil. Du kan omgå denne begrænsning ved at oprette et midlertidigt gratis medlemskab til at hente opdateringen. Når opdateringen er hentet, vil du kunne bruge den med enhver profil.

Spørgsmål 35: Hvorfor får jeg vist meddelelsen "Updating content. This may take a few minutes. Please wait", når jeg åbner Xbox 360-videoområdet?

Svar 35: Dine indholdsmetadata skal opdateres for at understøtte gruppering af tv- og spilvideoer. Når processen er fuldført, vil efterfølgende oplysninger i videoområdet foregå meget hurtigt. Vær tålmodig under opdateringsprocessen og giv tid til, at alle dine indholdsmetadata opdateres.

Spørgsmål 36: Hvilke ændringer har I foretaget for valg af kilden til videoer, musik og billeder?

Svar 36: Kildevalget er nu tilknyttet til X-knappen for hvert af disse områder. Xbox 360-konsollen husker den sidste kilde, du valgte, og gør denne til standard. Vi har også fjernet computertilhørsforhold fra området System og viser nu i stedet for en liste over alle computere, som du kan tilslutte direkte i Select Source. Dette giver dig mulighed for hurtigt at flytte mellem Windows Media Player 11- og Zune-softwaremediedelinger.

Spørgsmål 37: Hvordan afspiller jeg musik fra min iPhone og iPod Touch?

Svar 37: Desværre bruger iPhone and iPod Touch en anden mekanisme til lagring af musik, end en "traditionel" iPod. Xbox kan i øjeblikket ikke afspille musik fra iPhone eller IPod Touch. Du kan dog stadig se de billeder, der er lagret på disse enheder fra billedområdet i Xbox 360 Dashboard.

Spørgsmål 38: Kan jeg afspille videoer fra min iPod?

Svar 38: Xbox 360 understøtter ikke afspilning af videoer fra en iPod.

Spørgsmål 39: Når jeg forsøger at afspille indhold med 25 eller 50 billeder pr. sekund, får jeg ikke vist video over VGA. Hvorfor?

Svar 39: Dette påvirker kun konsoller, der udsender via PAL-50- og PAL-60-outputtilstande. Der er et kendt problem, hvor video med 25 eller 50 billeder pr. sekund ikke kan vises via en VGA-forbindelse, hvis du tidligere har tilsluttet Xbox-konsollen via Component Video-udgangen. Du kan afhjælpe problemet ved hjælp af følgende fremgangsmåde:
  1. Tilslut din Xbox 360-konsol til en visningsenhed med et Component Video-kabel.
  2. Vælg Settings, og vælg derefter System.
  3. Vælg Console Settings.
  4. Vælg Display.
  5. Indstil skærmindstillingerne til en anden opløsning end den aktuelle indstilling. Hvis din aktuelle indstilling f.eks. er 720p, kan du ændre den til 480p.
  6. Der skulle blive vist en meddelelse med følgende ordlyd:
    Your display settings have changed. You can keep this setting or try another. Do you want to keep the new settings? If you keep the new settings, your TV will be tested to see if it also supports this setting at 50Hz. Vælg Yes, keep these settings.
  7. Derefter testes din skærm for 50Hz-output. Der vises en meddelelse med følgende ordlyd: Now displaying at 50Hz. Does this display appear correctly?
    Vælg No.
    Vigtigt! Vælg No, selvom visningen er korrekt.
  8. Tilslut igen Xbox-konsollen via VGA. Videoerne skulle nu blive afspillet korrekt.

Microsoft fraskriver sig et hvilket som helst ansvar, der måtte opstå, som følge af din anvendelse af de tredjepartsvirksomheder, den software og de løsninger, tjenester og den undervisning, der er angivet på webstedet. Al software, alle løsninger, tjenester og al undervisning leveres, som det er og forefindes og uden garanti, medmindre andet er angivet af den relevante tredjepartsvirksomhed.

Microsoft formidler kontaktoplysninger til tredjepart for at gøre det lettere for dig at få teknisk support. Disse kontaktoplysninger kan ændres uden varsel. Microsoft garanterer ikke for nøjagtigheden af disse kontaktoplysninger til tredjepart.

Yderligere support

Kontakt Xbox Support for at få mere hjælp.