Afspil dvd'er på Xbox 360-konsollen

Løsninger

Du behøver ikke et særligt softwareprogram eller bestemt hardware for at kunne afspille dvd'er på Xbox 360-konsollen.

Sådan kommer du i gang: Isæt en dvd i Xbox 360-konsollens diskdrev, og tænd for konsollen. Konsollen begynder automatisk at afspille dvd'en.

Hvis du har problemer med afspilning af en disk, kan du se under Fejlfinding i forbindelse med dvd'er og film på konsollen.

Bogmærker: Hvis du stopper en dvd og skubber diskskuffen ud, inden filmsekvensen er afsluttet, husker Xbox 360-konsollen det sted, du stoppede, og opretter et bogmærke der. Når du igen indsætter dvd'en, fortsætter afspilningen fra dette sted.

Bemærk! Du kan ikke slå bogmærkefunktionen fra.

Understøttede områder, formater og diske

Understøttede områder

Hver Xbox 360-konsol er fremstillet til en bestemt dvd- og spilregion i henhold til internationale standarder. Xbox 360-konsollen kan kun afspille diske, som sælges i det samme område som konsollen.

Understøttede dvd-områder

Find områdekoden, der vises som et tal mellem 1 og 8 på emballagen, og kontrollér, at den svarer til dit område.

Region

Geografiske regioner/lande

1

USA, Canada, Bermuda og USA's territorier

2

Europa (undtagen Rusland, Ukraine og Hviderusland), Mellemøsten, Egypten, Japan, Sydafrika, Swaziland, Lesotho, Grækenland

3

Sydøstasien, Sydkorea, Taiwan, Hongkong, Macao

4

Mexico, Centralamerika og Sydamerika, Australien, New Zealand, Oceanien

5

Indien, Afghanistan, Ukraine, Hviderusland, Rusland, Afrika, Central- og Sydasien, Nordkorea

6

Folkerepublikken Kina, Hongkong

7

Reserveret

8

Særlige internationale lokaliteter, f.eks. flyvemaskiner og krydstogtsskibe

Understøttede spilregioner

Område

Geografiske regioner/lande

GR1: NTSC

Nordamerika og Sydamerika (USA, Canada, Mexico, Chile og Brasilien)

GR2: NTSC-J

Asien (Hongkong, Japan, Korea, Singapore og Taiwan)

GR3: PAL

Europa, Sydafrika, Indien, Australien og New Zealand

Understøttede formater

Xbox 360-konsollen understøtter de fleste filmformater. Du kan finde oplysninger om understøttede formater på listen nedenfor.

AVI-understøttelse

Xbox 360-konsollen understøtter følgende til AVI:

• Filtypenavne: .avi, .divx
  • Objektbeholdere: AVI
  • Videoprofiler: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile og Advanced Simple Profile)
  • Videobithastighed: 5 Mbps med opløsninger på 1280 × 720 med 30 b/sek.
  • Lydprofiler: Dolby® Digital (2 kanaler og 5,1 kanal), MP3
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger

H.264-understøttelse

Xbox 360-konsollen understøtter følgende til H.264:

•  Filtypenavne: .mp4, .m4v, .mp4v, .mov, .avi
  • Objektbeholdere: MPEG-4, QuickTime
  •  Videoprofiler: Baseline, Main og High (op til niveau 4,1)
  •  Videobithastighed: 10 Mbps med opløsninger på 1920 × 1080 med 30 b/sek.
  •  Lydprofiler: AAC, 2 kanaler, Low Complexity
  •  Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger

MPEG-4 Part 2-understøttelse

Xbox 360-konsollen understøtter følgende til MPEG-4:

• Filtypenavne: .mp4, .m4v, .mp4v, .mov, .avi
  • Objektbeholdere: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofiler: MPEG-4 Part 2 (Simple Profile og Advanced Simple Profile)
  • Videobithastighed: 5 Mbps med opløsninger på 1280 × 720 med 30 b/sek.
  • Lydprofiler: AAC, 2 kanaler, Low Complexity
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger

WMV (VC-1)-understøttelse

Xbox 360-konsollen understøtter følgende til WMV:

• Filtypenavne: .wmv
  • Objektbeholdere: ASF
  • Videoprofiler: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 eller WMVA) i Simple, Main og Advanced op til niveau 3
  • Videobithastighed: 15 Mbps med opløsninger på 1920 × 1080 med 30 b/sek.
  • Lydprofiler: WMA7/8, WMA9 Pro (stereo og 5.1), WMA Lossless
  • Maks. lydbithastighed: Ingen begrænsninger

Understøttede disktyper

Type

Beskrivelse

Spildiske

Xbox-spildisk
Spildisk til den originale Xbox

Dvd-diske

DVD–video
DVD–audio
DVD–ROM
DVD-R/RW (skrivebeskyttet)
DVD+R/RW (skrivebeskyttet)
Dual layer DVD+R9

Cd-diske

CD-DA (Red Book)
CD-ROM (Yellow Book, Modes 1 og 2)
CD-ROM XA (Yellow Book, Extended Mode 2, form 1 og 2)
CD-R, CD-RW, CD-Extra
WMA CD
MP3 CD
JPEG-foto CD

Understøttede diskdrevhastigheder

Medietype

Hastighed

Cd-standarder:

Afspilning: Lav cd-hastighed

3-7.13x

Kopiering: Medium cd-hastighed

6.4-14.8x

Dvd-standarder:

Film-dvd'er: Medium dvd-hastighed

2-5x

Spildiske til den originale Xbox: Medium dvd-hastighed

2-5x

Spildiske til Xbox 360: Høj dvd-hastighed

5-12x

Understøttet bithastighed og opløsning

Maksimal bithastighed og opløsning

Xbox 360-konsollen blokerer ikke videoafspilning på grundlag af en maksimal bithastighed, opløsning eller b/sek. (billeder pr. sekund). Selvom indhold med en højere bithastighed ikke blokeres, kan afspilningskvaliteten være mindre end optimal. Du kan bruge højere bithastigheder, men det er for egen regning og risiko.

Maksimal understøttet videofilstørrelse

Den maksimale filstørrelse til en MPEG-4 Part 2- eller H.264-fil er 4 GB. Windows Media Player 11 og Zune-softwareprogrammet understøtter dog streaming af WMV-filer på mere end 4 GB.

Brug en Xbox-controller til afspilning

Du kan styre afspilningen ved hjælp af følgende genveje på controlleren:

Hvis du vil...

Skal du trykke på...

Afspille eller sætte på pause

Bemærk! Hvis der er oprettet et bogmærke i dvd'en, starter den automatisk afspilningen der, hvor du standsede den, sidst du så den.

START

Springe ét kapitel tilbage

LB
eller
A, og vælg derefter spring tilbage

Springe ét kapitel frem

RB
eller
A, og vælg derefter spring frem

Spole hurtigt frem

RT

Spole tilbage

LT

Søge opad i en liste med elementer.

RT

Søge nedad i en liste med elementer.

LT

Åbne skærmvisningen for at se mere avancerede afspilningsfunktioner.

X, Y

Grundlæggende og avancerede menuindstillinger for afspilning

Grundlæggende skærmmenu

Avanceret skærmmenu:

Stop dvd-afspilningen, eller sæt den på pause

Aktiver undertekster

​Spol frem eller tilbage på dvd'en

Skift kameravinkel

Gå til det foregående eller næste kapitel på dvd'en

Skift lydkanal

Gå til hovedmenuen for dvd'en

Zoom billedet

Gå til titelmenuen for dvd'en

Angiv et A-B-løkkegentagelsespunkt

Vis en oplysningsrude på skærmen

Visningstilstande

Visningstilstanden angiver det format, eller størrelsesforhold, som indholdet vises i.

Hvis du vil have adgang til forskellige visningstilstande, når du ser en dvd eller Netflix-film, skal du trykke på A på controlleren og derefter vælge Display.

Hvis det er første gang, du ser en dvd, bruges standardvisningstilstanden Auto. Hvis du skifter visningstilstand, bruger konsollen den nye indstilling, næste gang du ser den samme dvd.

Visningstilstand

Beskrivelse

Auto

Bestemmer automatisk den optimale visningsoplevelse for en dvd. Størrelsesforholdet for det oprindelige indhold (f.eks. 4 × 3 eller 16 × 9) bevares.

Letterbox

Viser billedet i fuld skærmstørrelse og bevarer samtidig størrelsesforholdet for den oprindelige dvd.

Full-screen

Viser billedet i fuld skærmstørrelse og i størrelsesforholdet 4 x 3. Dette kan være nyttigt ved indhold af ældre dato, som kan have et størrelsesforhold på 4 × 3 og sorte bjælker, som er indkodet i billedet.

Stretch

Viser billedet i fuld skærmstørrelse og strækker indhold med et størrelsesforhold på 4 × 3 vandret, så det fylder en tv-skærm med formatet 16 × 9.

Native

Viser indhold med den oprindelige opløsning. Brug denne tilstand til at se indhold, som har en meget lav opløsning eller en lav bithastighed.