Fejlfinding i forbindelse med problemer med Xbox Live-chat på Xbox 360

Symptomer

Hvis du ikke kan høre nogen, når du bruger spillechat eller privat chat på din Xbox 360-konsol, kan du prøve følgende løsninger.

Løsninger

Løsning 1: Test forbindelsen

Du har måske et NAT-problem (Network Address Translation). Du kan finde ud af det ved at teste forbindelsen.
Sådan gør du:

1. Gå til Settings på Xbox Dashboard, og vælg derefter System.
  2. Vælg Network Settings.
  3. Vælg Wired Network eller Wireless Network.
  4. Vælg Test Xbox Live Connection.
Indstillingen

En NAT-advarsel vises som et gult udråbstegn nederst på skærmen med testresultater. Hvis du får en NAT-advarsel, skal du se Løsning til NAT-fejl på Xbox Live.

Bemærk! En NAT-advarsel påvirker kun evnen til at oprette forbindelse til og kommunikere med andre spillere. Hvis problemet er forsinkelses- eller hastighedsrelateret, kan du se Løsning af problem med langsom Xbox Live-forbindelse.

Hvis du ikke har et NAT-problem, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 2: Få dine venner til at teste deres forbindelse

Få dine venner (dem du ikke kan chatte med) til at teste deres Xbox Live-forbindelse ved hjælp af ovenstående trin.

Prøv næste løsning, hvis dine venner ikke får vist en NAT-advarsel.

Løsning 3: Tjek din beskyttelse af personlige oplysninger

Tjek, at konsolindstillingerne ikke blokerer for stemmechat.
Sådan gør du:

1. Gå til Settings på Xbox Dashboard, og vælg derefter Privacy.
  2. Vælg Change Settings.
  3. Vælg Customize.
  4. Vælg Voice and Text, og vælg derefter enten Everyone eller Friends Only.

Hvis du bruger en barneprofil, bliver du bedt om at angive forældrekontoens Microsoft-konto.

Hvis du stadig ikke kan chatte med venner, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 4: Juster stemmeindstillingerne

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Gå til Settings.
  3. Vælg Preferences.
  4. Vælg Voice.
  5. Øg lydstyrken til 10.
  6. Vælg Play Through Both under Voice Output.
  7. Prøv, om du kan chatte med vennerne.
  8. Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve at vælge Play Through Headset under Voice Output.
  9. Prøv, om du kan chatte med vennerne.

Hvis du stadig ikke kan chatte med venner, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 5: Tjek hovedtelefonforbindelsen og lydstyrken

• Tjek, at hovedtelefonerne er tilsluttet. Se Tilslut hovedtelefoner til din Xbox 360-konsol for at få flere oplysninger om, hvordan du gør dette.
  • Du kan muligvis ikke høre de andre spillere, hvis lydstyrken til dine trådløse hovedtelefoner er lav. Tryk på knappen til højere lydstyrke (+) for at øge lydstyrken.
  • Sørg også for, at mikrofonkontakten på stikket til Xbox 360-hovedtelefonerne ikke er indstillet til Mute.

Hvis du stadig ikke kan chatte med venner, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 6: Skift chatkanal

Hvis du ikke kan høre dine venner, skal du muligvis skifte den kanal, du bruger til chat.
Sådan gør du:

1. Tryk på Guide-knappen  på controlleren.
  2. Vælg Chat & IM.
  3. Vælg den chatkanal, du vil tale i.

Du kan skifte frem og tilbage mellem de forskellige chatkanaler ved hjælp af følgende trin.

Hvis du stadig ikke kan chatte med venner, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 7: Tjek, om du kan chatte uden for et spil

Kontrollér, om du kun har problemer med chatten i et bestemt spil. Du kan gøre dette ved at starte en privat chat uden for et spil (se Løsning 6: Skift chatkanal for at se trinnene til dette).

Hvis problemet kun forekommer med et bestemt spil, skal du se i spilmanualen for at finde ud af, om du skal trykke på en bestemt knap for at tale med andre spillere under spillet.

Løsning 8: Hvis du bruger Kinect-sensoren til at chatte med, skal du tjekke dens indstillinger og kalibrering

Hvis du bruger Kinect-sensoren som chat-mikrofon, kan du også prøve følgende løsninger:

Kontrollér Kinect-mikrofonindstillingen

Hvis du bruger mikrofonen i Kinect-sensoren til chat, skal du kontrollere, at der ikke er sluttet hovedtelefoner til konsollen (med ledning eller trådløst). Kontrollér derefter, at chat-mikrofonen på Kinect-sensoren er aktiveret.

Sådan tænder du chatmikrofonen:

1. Log på Xbox Live.
  2. Tryk på Guide-knappen på controlleren.
  3. Vælg Chat & IM.
  4. Kontrollér, at Kinect-mikrofonen er indstillet til On (tændt).

Hvis denne løsning ikke hjælper, kan du prøve den næste løsning.

Brug Kinect-lydtuneren

Kalibrer Kinect-sensoren til tale og lyd ved hjælp af Kinect-lydtuneren. Få dine venner på Xbox Live til også at prøve Kinect-lydtuneren.

Løsning 9: Søg efter din statuskode

Hvis du får vist en fejlkode eller statuskode, når du forsøger at bruge Xbox Live Chat, skal du søge efter koden på siden Søg efter Xbox-fejlkode/-statuskode.