Fejlfinding i forbindelse med din Xbox 360-controller til Windows

Hvis du har fulgt trinnene i Sådan konfigurerer du en Xbox 360-controller til Windows, og du stadig har problemer med at tilslutte controlleren til Windows, skal du se trinnene til fejlfinding nedenfor.

Løsninger

Tjek, at dit system opfylder kravene for Xbox 360-controlleren til Windows

Hvilken version af Windows bruger du?

Xbox 360-controlleren til Windows er designet til at fungere med Windows XP med Service Pack 2 (SP2) eller en nyere version af Windows.

Er controllersoftwaren blevet installeret?

Tjek, om controllersoftwaren er blevet installeret. Controlleren kræver en driver for at kunne fungere på en Windows-baseret pc. Der følger en disk med driveren med controlleren. Du kan også downloade driveren fra webstedet Microsoft Hardware.

Bemærk!

• En driver er et softwareprogram, der gør det muligt at benytte enheden – i dette tilfælde Xbox 360-controlleren til Windows – sammen med operativsystemet Windows og spillet.
  • På en computer, der kører Windows 7, bliver driveren automatisk downloadet og installeret, når du opretter forbindelse til controlleren. I Windows 8.1 er driveren inkluderet som en del af operativsystemet.

Opdater din controllers enhedsdrivere

Du kan downloade de nyeste drivere til Xbox 360-controlleren til Windows fra webstedet Microsoft Hardware.

Du skal også downloade og installere alle kritiske eller vigtige opdateringer til Windows ved at køre Windows Update.

USB-port – fejlfinding

Xbox 360-controlleren til Windows skal bruge en strømforsynet USB-port. Hvis controlleren ikke fungerer korrekt, kan du prøve at sætte den i en anden USB-port. Brug ikke USB-hubber eller portene foran på en pc. Hubs og porte uden strømforsyning leverer muligvis ikke nok strøm til controlleren. Du opnår de bedste resultater ved at sætte controlleren i en anden USB-port bag på computeren.

Portene på bagsiden af en computer er normalt strømforsynede porte. Portene foran på computeren er muligvis ikke strømforsynede porte. En ekstern USB-hub har ikke strømforsynede porte, hvis den ikke har en separat strømforsyning eller vekselstrømsadapter.

Fejlfinding af problemer

Bemærk! Hvis du vil have oplysninger om, hvordan du installerer Xbox 360-controlleren til Windows, skal du se Sådan konfigurerer du en Xbox 360-controller til Windows.

Windows 8.1

På en computer, der kører Windows 8.1, kan du bruge elementet Enheder og printere i Kontrolpanel til at foretage fejlfinding af controlleren. Sådan gør du:

1. Vælg Kontrolpanelstartskærmen.
  2. Vælg Vis enheder og printere.
  3. Kontrollér, at controlleren vises under Enheder, højreklik derefter på controlleren, og vælg Indstillinger for spillecontrollere.
  4. Tjek controllerens Status, og vælg derefter Egenskaber.
  5. Test, at controlleren virker korrekt, under fanen Test. Vælg Kalibrer under fanen Indstillinger, hvis der er problemer.
  6. Hvis du bliver ved med at opleve problemer, skal du højreklikke på controlleren under Enheder i Enheder og printere og derefter vælge Fejlfinding.

Windows 7 og tidligere versioner af Windows

På Windows 7 og tidligere versioner af Windows kan du bruge Enhedshåndtering som en hjælp dig til at foretage fejlfinding af problemer med controlleren, se, om de korrekte elementer vises, og sikre, at der ikke er nogen konflikter.

Bemærk! En konflikt er markeret med et gult udråbstegn i Enhedshåndtering.

Gør følgende for at bruge Enhedshåndtering:

1. Vælg Start, vælg Kør, skriv sysdm.cpl i feltet Åbn, og vælg derefter OK.
  2. Vælg Enhedshåndtering under fanen Hardware.
  3. Når controlleren er installeret korrekt, vises der tre elementer i Enhedshåndtering. Der skal være to elementer under Brugerstyrede inputenheder:
    • HID-spilleenhed
    • USB-brugerstyret inputenhed (HID)
    Der skal desuden være en tredje oplysning under Microsoft Common Controller til Windows Class:
    • Xbox 360-controller til Windows
  4. Hvis du ser et gult udråbstegn ud for et af disse elementer, er der et problem med installationen. Hvis der er et problem med et af elementerne under Brugerstyrede inputenheder, skal du først kontrollere, om problemet er forårsaget af controlleren, ved at afbryde forbindelsen til controlleren. Hvis det er en hardwarekonflikt med controlleren, der er skyld i problemet, vises det gule udråbstegn ikke længere, når forbindelse til controlleren er afbrudt.

Hvis du vil afhjælpe problemer i Enhedshåndtering, kan du prøve disse løsninger en ad gangen (gå videre til næste løsning, hvis den valgte løsning ikke afhjælper problemet):

1. Brug den indbyggede Fejlfinding:
    1. Dobbeltklik på Xbox 360-controller til Windows i Enhedshåndtering.
    2. Vælg Foretag fejlfinding, og følg de angivne trin.
  2. Fjern og "find" controlleren igen:
    1. Højreklik på Xbox 360-controller til Windows, og vælg derefter Fjern.
    2. Vælg Søg efter hardwareændringer i menuen Handling.
  3. Prøv at opdatere driveren:
    1. Dobbeltklik på Xbox 360-controller til Windows.
    2. Vælg Opdater driver under fanen Driver.

Bemærk! Disse oplysninger gælder kun for Xbox 360-controlleren til Windows. Hvis du ønsker hjælp til andre gamepads eller joysticks, bedes du se webstedet for producenten af den eksterne enhed eller producentens supportcenter. Hvis du ønsker oplysninger om konfiguration af et bestemt spil, bedes du se på spilproducentens websted eller i deres supportcenter.

Test controlleren på en Xbox 360-konsol

Du kan tjekke, om hardwareproblemer kan udelukkes som årsag til fejlen, ved at bruge controlleren på en Xbox 360-konsol.