Sådan konfigurerer du en Xbox 360-controller til Windows

I mange pc-spil kan du spille med en Xbox-controller i stedet for at bruge et tastatur eller en mus. Xbox 360-controlleren til Windows kan hurtigt og nemt installeres på enhver pc, der har en ledig USB-port, og som kører Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 eller Windows 7.

Bemærk! Disse oplysninger gælder kun for Xbox 360-controlleren til Windows. Hvis du vil have hjælp til den trådløse controller til Xbox One, skal du se Sådan kan du tilslutte en trådløs controller til Xbox One til en Windows-pc. Hvis du vil have hjælp til andre gamepads eller joysticks eller vil have oplysninger om, hvordan du konfigurerer et bestemt spil, så det kan spilles med en controller, henvises du til spilproducentens websted eller supportcenter.

Xbox 360-controller til Windows

Konfigurer en kabeltilsluttet controller på Windows 10

Følg disse trin for at installere din kabeltilsluttede Xbox 360-controller i Windows 10:

1. Tilslut Xbox 360-controlleren til en USB 2.0- eller 3.0-port på computeren.
  2. Windows 10 installerer automatisk drivere til din controller, så du skal ikke downloade eller installere anden software end Windows 10-opdateringer. Når du får vist en pop op-meddelelse om, at driverne er blevet installeret, kan du bruge din controller.
  3. Åbn et spil eller Xbox-appen, og test din controller ved at trykke på en knap, trække i et håndtag eller flytte en pind på controlleren.

Bemærk!

• Hvis din kabeltilsluttede Xbox 360-controller ikke registreres af din pc, skal du prøve at tilslutte den til en anden USB-port og derefter køre testen igen.
  • Hvis din controller stadig ikke fungerer korrekt, skal du kontrollere, om Windows 10 er fuldt opdateret. Installer eventuelle opdateringer, og prøv derefter igen.
  • Hvis du ønsker flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Xbox 360-controlleren til et specifikt spil, kan du se i spildokumentationen.

Konfigurer en kabeltilsluttet controller på 8.1 eller Windows 8

Drivere til Windows 8.1 og Windows 8 installeres som standard. Du skal blot tilslutte din controller til en USB-port, så installeres driveren automatisk.

Hvis du har problemer med driverne, kan du installere controllersoftwaren på en pc med Windows 8.1 eller Windows 8 ved hjælp af Windows 7-kompatibilitetstilstand. Benyt følgende fremgangsmåde.

Trin 1: Installer softwaren til Xbox 360-controlleren til Windows

1. Gå til Xbox 360-controller til Windows.
  2. Rul ned, og vælg Downloads. Vælg den version af Windows 7, der passer til processoren på din computer:
    • Windows 7 (kun 32-bit)
    • Windows 7 (kun 64-bit)
  3. Vælg sproget for dit operativsystem på rullelisten Sprog.
  4. Klik på softwarelinket under rullelisten med sprog.
  5. Gem filen.
  6. Højreklik på det downloadede program på downloadplaceringen på din pc, og vælg Egenskaber.
  7. Markér afkrydsningsfeltet Kør dette program i kompatibilitetstilstand for under fanen Kompatibilitet, og vælg derefter Windows 7 på rullelisten.
  8. Vælg Anvend, og vælg derefter OK.
  9. Dobbeltklik på programmet for at køre det. Installationsprogrammet til Xbox 360-tilbehør installerer automatisk de filer, du har brug for, på din computer. Du kan blive bedt om at genstarte, når installationen er færdig.

Trin 2: Tilslut den kabeltilsluttede Xbox 360-controller til din computer

Tilslut den kabeltilsluttede Xbox 360-controller i en USB 2.0- eller 3.0-port på computeren.

Trin 3: Test controlleren

1. Åbn dialogboksen Spilcontrollere.
    • Windows 8: Skriv joy.cpl på skærmen Start på din computer. Vælg derefter joy.cpl i søgeresultaterne.
  2. Vælg din Xbox 360-controller på listen, og vælg derefter Egenskaber.
  3. Test din kabeltilsluttede Xbox 360-controller ved at trykke på en knap, bruge en udløser eller ved at flytte en styrepind på controlleren.
  4. Hvis din controller ikke registreres af din pc, kan du prøve at sætte den til en anden USB-port og derefter prøve igen.

Hvis du ønsker flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Xbox 360-controlleren til et specifikt spil, kan du se i spildokumentationen.

Konfigurer en kabeltilsluttet controller på Windows 7

Trin 1: Installer softwaren til Xbox 360-controlleren til Windows

Du kan installere softwaren til Xbox 360-controlleren til Windows på en af to måder.

Bemærk! En kabeltilsluttet standardcontroller til Xbox 360 kan tilsluttes en Windows-pc via USB-porten, men controlleren virker først, når driverne er installeret.

Installer fra installations-cd'en:

Hvis du vil installere softwaren fra den installations-cd, der fulgte med Xbox 360-controlleren, skal du gøre følgende:

1. Sæt installationsdisken i cd- eller dvd-drevet på din computer. Hvis installationsprogrammet ikke starter automatisk, skal du vælge cd- eller dvd-drevet og køre installationsprogrammet.
  2. Vælg Installer på skærmbilledet Installation.
  3. Installationsprogrammet til Xbox 360-tilbehør installerer automatisk de filer, du har brug for, på din computer.
  4. Bemærk! Du kan blive bedt om at genstarte din computer, når installationen er gennemført.

Installer ved at downloade softwaren:

1. Gå til Xbox 360-controller til Windows. Vælg Downloads under produktlisten.
  2. Under Software og drivere skal du vælge den version af Microsoft, du bruger, (kun 7, Vista eller XP) og dit sprog på rullelisten. Hvis f.eks. indstillingen for Område og sprog på din pc er "Dansk", skal du vælge dansk på listen.
  3. Vælg linket til download under rullelisterne.
  4. Åbn den downloadede .exe-fil fra din browser, og vælg Ja for at godkende installationen, hvis du bliver bedt om det.
  5. Vælg Kør. Xbox 360-programmet installerer de filer, du har brug for, på din computer. Du kan blive bedt om at genstarte din computer, når installationen er færdig.

Trin 2: Tilslut den kabeltilsluttede Xbox 360-controller til din computer

Når du har installeret softwaren, skal du sætte din controllers USB-stik i en USB 2.0- eller 3.0-port på din computer.

Trin 3: Test controlleren

1. Vælg Start på din computer, klik på Kør, skriv joy.cpl, og tryk derefter på Enter.
  2. Vælg din Xbox 360-controller på listen, og vælg derefter Egenskaber.
  3. Test din kabeltilsluttede Xbox 360-controller ved at trykke på en knap, bruge en udløser eller ved at flytte en styrepind på controlleren. Hvis controlleren fungerer korrekt, ser du den tilsvarende handling lyse i programmet.

Hvis programmet ikke registrerer din controller, kan du prøve at sætte den til en anden USB-port og derefter prøve igen. Hvis programmet stadig ikke registrerer den, skal du se Fejlfinding i forbindelse med din Xbox 360-controller til Windows.

Konfigurer en trådløs controller på en Windows-pc

Bemærk! En trådløs standardcontroller til Xbox 360 kan tilsluttes en Windows-pc, men du skal have en trådløs Xbox 360-spilreceiver for at kunne spille spil – også selvom du har et Xbox 360 spille- og opladningssæt.

Trin 1: Tilslut den trådløse Xbox 360-spilreceiver til din computer

1. Fjern den grønne etiket fra den trådløse spilreceiver.
  2. Sæt spilreceiverens USB-stik i en strømforsynet USB 2.0-port på computeren (på forsiden eller bagsiden af computeren).
En tegning af den trådløse Xbox 360-spilreceivers USB-stik, der tilsluttes en USB-port foran på en computer.

Bemærk! USB-portene foran på din computer er muligvis ikke strømforsynede USB 2.0-porte. Prøv at bruge en af portene bag på din computer.

Et grønt lys på modtageren betyder, at enheden fungerer.

1. Hvis guiden Tilføj ny hardware starter automatisk, skal du vælge Installer softwaren automatisk (anbefales) og derefter vælge Næste. Hvis softwaren installeres korrekt, skal du vælge Afslut og derefter gå til Trin 3: Tilslut den trådløse Xbox 360-controller til din computer nedenfor.

Hvis softwaren ikke installeres korrekt, skal du fortsætte til Trin 2.

Trin 2: Installer Xbox-spilreceiverens software

Hvis du har den installationsdisk, der blev leveret med din trådløse Xbox 360-spilreceiver, kan du installere softwaren fra denne disk. Hvis du ikke har disken, kan du installere softwaren ved at downloade den online.

Installer fra installations-cd'en:

1. Sæt installationsdisken i cd- eller dvd-drevet på din computer. Hvis installationsprogrammet ikke starter automatisk, skal du vælge cd- eller dvd-drevet og køre installationsprogrammet.
  2. Benyt denne fremgangsmåde for at installere softwaren.

Bemærk! Du kan blive bedt om at genstarte din computer, når installationen er gennemført.

Installer ved at downloade softwaren:

1. Gå til afsnittet Download software på webstedet Microsoft Hardware.
  2. Skriv "Xbox" i feltet Søg efter download, og vælg Gaming som produkttype.
  3. Vælg Trådløs Xbox 360-controller til Windows som produktet (dette er softwaren til den trådløse spilreceiver).
  4. Vælg den version af Microsoft Windows, som du bruger på din computer, vælg operativsystemets sprog, og vælg derefter Download.
  5. Vælg Kør.
  6. Installationsprogrammet til Xbox 360-tilbehør installerer automatisk de filer, du har brug for, på din computer.

Bemærk! Du kan blive bedt om at genstarte din computer, når installationen er gennemført.

Trin 3: Tilslut den trådløse Xbox 360-controller til din computer

1. Tænd din trådløse Xbox 360-controller ved at holde Xbox-knappen nede.
  2. På receiveren skal du trykke på tilslutningsknappen, som er en rund knap, der er placeret tæt på midten af receiveren. Lyset blinker grønt.
En tegning viser en trådløs Xbox 360-spilreceiver. En pil peger på tilslutningsknappen.
  1. Tryk på tilslutningsknappen på controlleren. Det er en lille rund knap, der er placeret på controllerens forrest kant, når du holder den i hænderne.
En tegning af en finger, der trykker på tilslutningsknappen på en Xbox 360-controller.

Grønt blinkende lys på controlleren og på receiveren betyder, at enheden forsøger at oprette forbindelse. Når lysene holder op med at blinke, bliver ét af lysene omkring Guide-knappen ved med at lyse. Det angiver, at controlleren er tilsluttet.

En tegning af en trådløs Xbox 360-controller med ét grønt lys omkring Guide-knappen.