Sådan logger du på Xbox-appen i Windows 10

Det er nemt og hurtigt at logge på Xbox-appen, men hvis du er helt ny til Xbox, eller hvis du har flere Microsoft-konti, så har vi designet en hjælpsom og nem oplevelse for dig.

Xbox-appen er fra starten fastgjort til menuen Start i Windows 10. Du starter logonprocessen, når du vælger Xbox-appen første gang. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen. Hvis du er logget på Windows 10 med en Microsoft-konto, vil din oplevelse være en anelse anderledes.

På denne side

Du loggede på Windows 10 med en Microsoft-konto

Hvis du loggede på Windows 10 med din Microsoft-konto, vil den konto blive knyttet til den brugerkonto, der er logget på pc'en. Dette gør det langt nemmere at logge på alle Microsoft apps (Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Musik, Film og tv, og meget mere).

Vælg Xbox-appen den første gang for at starte login-processen. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen.

Velkomstskærmen til Xbox-appen på Windows 10. Der vises tre avatarer

Xbox-appen tjekker logonoplysningerne til den Microsoft-konto, som du brugte til at logge på Windows 10 med, for at se, om der er tilknyttet et gamertag til denne konto.

Scenarie 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Scenarie 2: Du kan ikke se din aktuelle Xbox Live-profil

Scenarie 3: Du har ikke en Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Scenarie 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Hvis der er knyttet en Xbox Live-konto til din Microsoft-konto, vises skærmen Velkommen tilbage med dit navn og gamerbillede. Xbox-appen viser derefter skærmen Sådan ser du ud på Xbox Live.

Skærmen

Hvis det er dig og kontoen, du bruger til spil på Xbox, så vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter ved at åbne din personligt tilpassede Xbox-brugergrænseflade.

Scenarie 2: Du kan ikke se din aktuelle Xbox Live-profil

Hvis den viste konto er en gammel konto, ikke er din, eller ikke er den konto, som du i øjeblikket spiller med, så vælg Log ind med en anden konto. Dette åbner skærmen kontovælger. Kontovælger er en ny funktion, der lader dig gå hurtigt fra en Microsoft-konto til en anden, uden igen at skulle angive adgangskoder eller kontrollere dine logonoplysninger.

På skærmen

Hvis du vil føje en ny Microsoft-konto til kontovælgeren, skal du udføre disse trin:

1. Vælg Microsoft-konto.
  2. Du får vist felterne, som du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto.
    • Adgangskoden, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet til at hente den.

• Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
Du bliver bedt om at angive mailadressen og adgangskoden til din Microsoft-konto på skærmen
    • Fuldfør resten af logonprocessen ved at bekræfte din konto. Når du er færdig, kommer du tilbage til skærmen Velkommen tilbage, hvor dit navn og gamerbillede vises. Xbox-appen vil da vise dig skærmen Sådan ser du ud på Xbox Live, hvor du kan vælge Lad os spille for at gå til appen.
  1. Når du er logget på, vil du ikke skulle logge på Xbox-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox-appen i menuen Indstillinger i Xbox-appen.

Scenarie 3: Du har ikke en Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Har du ikke har en Xbox Live-konto knyttet til den Microsoft-konto, du brugte til at logge på Windows 10, opretter systemet automatisk et nyt gamertag til dig. Når du har accepteret vilkårene, tildeles der automatisk en Xbox-profil og et gamertag til din mailadresse. Du kan gratis ændre dit gamertag inden for de første 30 dage. Derefter vil det koste et lille gebyr at rette dit gamertag. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer dit gamertag, i Sådan skifter du dit Xbox Live-gamertag.

Bemærk! Hvis du kommer til skærmen Lad os få skaffet dig et andet jeg i Xbox Live (vi kalder det et gamertag), og du indser, at du loggede på med en Microsoft-konto, der ikke har en Xbox Live-konto, skal du vælge Log på med en anden konto. Dette åbner skærmen kontovælger, hvor du kan tilføje den Microsoft-konto, du bruger til at logge på Xbox Live.

Den skærm i Xbox-appen, hvor et gamertag beskrives. Det er her du kan angive dine legitimationsoplysninger, hvis du allerede har et gamertag, eller oprette et nyt gamertag.

Du loggede på Windows 10 med en lokal konto

En lokal konto er et sæt logonoplysninger, der er forskellige fra en Microsoft-konto. Det er almindeligt at anvende en lokal konto for brugere, der opgraderer fra Windows 7.

Ved start af en Microsoft-app, inklusiv Store, vil du blive bedt om at logge på eller oprette en Microsoft-konto. Den første Microsoft-konto, du bruger til at logge på med, vil blive standard-kontoen, som din enhed vil bruge til at logge på med på alle Microsoft-tjenester.

Bemærk! For at få den bedste oplevelse anbefales det, kun at anvende én Microsoft-konto til alle Microsoft-produkter og tjenester. Du kan logge af og på alle tjenester fra Microsoft, og du kan ændre standardkontoen, men du kan ikke flette to konti, så vær forsigtig, når du opretter nye konti.

Vælg Xbox-appen den første gang for at starte login-processen. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen.

Velkomstskærmen til Xbox-appen på Windows 10. Der vises tre avatarer
På skærmen
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto.
    • Den adgangskode, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet til at hente den.
Skærmen
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Da du bruger denne konto til andre Microsoft-tjenester, bør du bruge denne mulighed at automatisere logon, indstillinger, og synkronisering for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
Du bliver bedt om at angive din Windows-adgangskode på skærmen
  1. Da der ikke var knyttet en Xbox Live-konto til denne Microsoft-konto, opretter systemet automatisk et nyt gamertag til dig. Hvis du ikke synes om det gamertag, vi har oprettet, så bare rolig – du kan ændre dit gamertag gratis én gang. Se Sådan ændrer du dit Xbox Live-gamertag for at få hjælp.
En skærm med knappen
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter med at åbne din personligt tilpassede Xbox-brugergrænseflade.
  2. Når du er logget på, vil du ikke skulle logge på Xbox-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox-appen i menuen Indstillinger i Xbox-appen.

Scenarie 2: Du har en Microsoft-konto, som du bruger til din Xbox Live-konto, men du bruger endnu ingen af de andre Microsoft-tjenester

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
Skærmen
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto, som du brugte til at oprette din Xbox Live-konto.
    • Den adgangskode, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet til at hente den.
      Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
Skærmen
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Hvis du vælger denne mulighed vil logon, indstillinger, og synkronisering automatiseres for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
Du bliver bedt om din Windows-adgangskode på skærmen
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter med at åbne din personligt tilpassede Xbox-brugergrænseflade.
Skærmen
  1. Når du er logget på, vil du ikke skulle logge på Xbox-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox-appen i menuen Indstillinger i Xbox-appen.

Scenarie 3: Du har en Microsoft-konto, som du bruger til din Xbox Live-konto, men du har også en anden Microsoft-konto, som du bruger til andre Microsoft-tjenester

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
Skærmen
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto, som du brugte til at oprette din Xbox Live-konto.
    • Den adgangskode, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet til at hente den.
      Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
Skærmen
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Vælg Jeg tilknytter min Microsoft-konto senere, så denne Microsoft-konto ikke bliver din primære konto.
Du bliver bedt om din Windows-adgangskode på skærmen
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen åbner din personligt tilpassede Xbox-brugergrænseflade.
  2. Når du er logget på, vil du ikke skulle logge på Xbox-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox-appen i menuen Indstillinger i Xbox-appen.

Scenarie 4: Du har endnu ikke en Microsoft-konto, men du vil gerne begynde at bruge Microsoft-tjenester, der tilbydes i Windows 10

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
Skærmen
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto, spring felterne til log ind for Microsoft-konto over og vælg i stedet Opret en. Udfyld felter for at oprette en ny Microsoft-konto.
På skærmen
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Brug denne mulighed så logon, indstillinger, og synkronisering automatiseres for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
Du bliver bedt om din Windows-adgangskode på skærmen
  1. Systemet opretter automatisk et nyt gamertag til dig. En Xbox-profil inklusiv et gamertag vil automatisk knyttes til din mailadresse. Du kan gratis ændre dit gamertag inden for de første 30 dage. Derefter vil det koste et lille gebyr at rette dit gamertag. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer dit gamertag, i Sådan skifter du dit Xbox Live-gamertag.
Skærmen
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen åbner din personligt tilpassede Xbox-brugergrænseflade.
  2. Når du er logget på, vil du ikke skulle logge på Xbox-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox-appen i menuen Indstillinger i Xbox-appen.

Ofte stillede spørgsmål om at logge på Xbox-appen

Hvordan logger jeg på med et andet gamertag? Hvordan logger jeg på Xbox-appen eller et spil med en anden Xbox-konto, end den jeg oprindeligt brugte til at logge på med?

• Du kan til enhver tid logge af et spil eller Xbox-appen og logge på igen med et andet gamertag.
  • Hver gang du logger på med en anden Xbox-konto, vil den nye konto blive gemt i kontovælgeren, så du når du fremover logger på, blot skal vælge kontoen fra kontovælgeren for hurtigt at logge på igen.
  • Når du logger på, gælder det for alle Xbox-aktiverede apps, så hvis du logger på et spil eller på Xbox-appen med en ny konto, vil den konto efterfølgende blive logget på alle andre Xbox-apps, indtil du logger af og logger på igen med en anden konto.

For at logge af, skal du gå skærmen Indstillinger i Xbox-appen. Vælg Log af øverst på fanen Generelt.

Fanen Indstillinger i Xbox-appen
Skærmen

Du logger på igen ved at vælge Log på og Log på med en anden Microsoft-konto på skærmen Sådan ser du ud på Xbox Live.

Skærmen

På skærmen kontovælger vælges en allerede angivet konto eller Microsoft-konto for at logge ind som ny bruger. Den nye brugerkonto vil blive tilføjet til kontovælgeren til senere brug.

Skærmen

Hvorfor får jeg en fejl, når jeg logger på?

Hvis du får en fejl eller ikke er i stand til at logge på, er der et par almindelige problemer, som kunne være årsagen hertil:

1. Tjek, at du har oprettet forbindelse til et netværk, og at du har adgang til internettet. Test din forbindelse. Gå til Bing.com i din pc's browser.
  2. Tjek, om Xbox Live-tjenesten er ude af drift på Xbox Live-status.
  3. Log på Xbox.com, og tjek, om din konto er i orden.
  4. Tjek din pc's ur. Uret skal matche Xbox Live-serverne, for at du kan logge på. Dine dato- og klokkeslætsindstillinger for Angiv klokkeslæt automatisk skal være indstillet til Til.
  5. Prøv som en sidste mulighed at fjerne Microsoft-kontoen ved at gå til Indstillinger, vælg Konti, og vælg da fjern ved siden af kontoen. Tilføj kontoen igen fra kontovælgeren, når du logger på Xbox-appen.

Kun i USA: Hvorfor bliver jeg bedt om at betale 50 cent for at oprette en børnekonto?

Dette Microsofts politik for oprettelse af børnekonti i USA. Denne politik påkræver at en voksenkonto indstilles som deres forælder og at denne forælder betaler 50 cent med et verificeret kreditkort for at bevise kontoen er en voksenkonto. Denne politik er i henhold til vedtægten om beskyttelsen af børns personlige oplysninger online Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Du kan finde flere oplysninger i Microsoft-gebyr for oprettelse af en børnekonto FAQ.

Jeg købte spillet som “Konto X”, men ønsker at spille som “Konto Y.” Er det muligt?

Ja. Vælg Skift konto inde i spillet (på startskærmen eller der, hvor profilen er placeret). Hvis spillet ikke har en Skift konto-knap, skal du vælge Indstillinger og derefter Log af i Xbox-appen. Derefter logge på med den konto, som du ønsker at bruge til at genstarte spillet.

Du kan logge på med enhver Xbox-profil, men husk, at den konto vil blive brugt til Xbox-spil, indtil du skifter tilbage.

Jeg får en fejlmeddelelse, der lyder “Du er allerede logget på en anden enhed.” Hvad betyder det?

Nogle spil kan kun spilles på den samme Xbox-konto på en enhed af gangen.

På fejlskærmbillede har du mulighed for at logge af den pågældende konto på den anden enhed og spille på den enhed, som du ønsker at bruge, eller du kan skifte til en anden Xbox-konto.

Bemærk Du kan logge på Xbox-appen på så mange enheder, som du ønsker, men du kan kun logge på et Xbox Live-aktiveret spil ét sted af gangen, for at undgå kollisioner med din gemte spil og gennemførelser.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Sådan logger du på Xbox-appen i Windows 10", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?