Juster indstillingerne for Game DVR i Windows 10

Der findes en række indstillinger for tastaturgenveje, baggrundsoptagelse, videokodning m.m,. som du kan bruge til at optage video, lyd og skærmbilleder. I denne artikel beskrives de indstillinger, der er tilgængelige i Xbox-appen og på spillinjen.

På denne side

Game DVR-indstillinger i Xbox-appen

Hvis du vi have adgang til Game DVR-indstillingerne i Xbox-appen, skal du først åbne Xbox-appen. Vælg Indstillinger og derefter Game DVR for at få vist følgende kategorier:

Tastaturgenveje
Baggrundsoptagelse
Gameklip
Gemmer skærmbilleder
Lyd
Videokodning

Tastaturgenveje

Der findes standardgenveje til Game DVR i Windows 10, og du kan også oprette dine egne foretrukne genveje. Når du selv opretter en ny genvej, vil standardgenvejen fortsat kunne benyttes.

Du kan oprette følgende genveje:

Åbn spillinje åbner spillinjen, mens du spiller dit spil.
Optag det gemmer de seneste få øjeblikke af gameplayet som en videooptagelse, hvis baggrundsoptagelse er slået til.
Start/stop optagelse starter en videooptagelse eller slutter en påbegyndt optagelse.
Tag et skærmbillede tager et skærmbillede.
Vis/skjul optagelsestiden viser længden af den nuværende optagelser eller skjuler den, så den ikke forstyrrer dig.
Mikrofonoptagelse til/fra giver dig mulighed for at optage lyd via mikrofonen, så du kan kommentere din video.

Sådan gemmer du brugerdefinerede tastaturgenveje:

1. Du kan oprette din egen genvej ved at vælge feltet Din genvej og derefter trykke på de taster, der skal bruges til denne funktion. Til genveje skal du bruge mindst én af tasterne Ctrl, Skift eller Alt og mindst ét andet tastetryk.
  2. Hvis du trykker på taster, der allerede er knyttet til en almindelig funktion, f.eks. Ctrl + C, der bruges til at kopiere, vises tasterne ikke i feltet.
  3. Du kan fjerne en af dine genveje ved at vælge ikonet Annuller ud for genvejen.
  4. Vælg Gem nederst i afsnittet Tastaturgenveje for at gemme dine genveje.

Bemærk!
Hvis du vil se eller ændre dine tastaturgenveje på spillinjen, skal du åbne Spillinje og Indstillinger og derefter vælge fanen Genveje. Gå til Game DVR-indstillinger på spillinje.

Baggrundsoptagelse

Baggrundsoptagelse er til de situationer, hvor der sker noget fantastisk i spillet, og du ville ønske, du havde optaget det. Når du slår denne funktion til (den er slået fra som standard), optages de sidste få øjeblikke af gameplayet, så du kan gemme dem, inden de forsvinder for altid.

Bemærk!
Baggrundsoptagelse kan påvirke spillets ydeevne, fordi funktionen bruger nogle af pc'ens ressourcer til at optage spillet i baggrunden.

Når baggrundsoptagelse er slået til, kan du angive følgende:

• Længden af optagelsen – den kan justeres ved hjælp af indstillingen Optag de sidste (tidsperiode). Vælg tidsperioden for at se de tilgængelige indstillinger.
  • Vælg, om Baggrundsoptagelse skal køre, mens du bruger batteristrøm (fordi funktionen bruger mere strøm end en almindelig optagelse).
  • Vælg om Baggrundsoptagelse skal køre, når du bruger en trådløs skærm (fordi funktionen bruger GPU-ressourcer).

Bemærk!
Hvis du vil se eller ændre dine indstillinger for Baggrundsoptagelse på spillinjen, skal du åbne Spillinje. Du finder Baggrundsoptagelse på fanen Generelt. Gå til Game DVR-indstillinger på spillinje.

Gameklip

Angiv den maksimale optagelsestid for et klip, så gemmes det automatisk, når den angivne længde er nået. Vælg tidsperioden for at se de tilgængelige valgmuligheder.

Bemærk!
Hvis du vil ændre den maksimale optagelsestid på spillinjen, skal du åbne Spillinje. Du finder Klip på fanen Generelt. Gå til Game DVR-indstillinger på spillinje.

Gemmer skærmklip

Gemmer skærmklip viser den mappe, hvor dine skærmbilleder og gameklip gemmes. Vælg Åbn mappe for at se disse filer.

Lyd

Lyd giver dig mulighed for at optage med eller uden lyde fra dit spil og din mikrofon og vælge lydkvalitet.

• Hvis du vil optage spillyde sammen med dine gameklip, skal du slå Optag lyd når jeg optager gameklip til.
  • Hvis du vil vælge en anden lydkvalitet end standardkvaliteten, skal du vælge indstillingen ud for Lydkvalitet.
  • Hvis du vil optage dine kommentarer via mikrofonen, skal du slå Optag min mikrofon, når jeg optager gameklip til.

Bemærk! Hvis du vil ændre lydindstillingerne på spillinjen, skal du åbne Spillinje. Du kan finde alle lydindstillingerne på fanen Lyd. Gå til Game DVR-indstillinger på spillinje.

Videokodning

Videokodning giver dig mulighed for at vælge videokvaliteten og opløsningen. Videokvalitet styrer både billeder pr. sekund (fps) og bithastighed (mbps eller megabit pr. sekund). Kvaliteten af gameklip er som standard 10 mbps ved 1080p og 4,5 mbps ved 720p, og billedhastigheden er 30 billeder pr. sekund (fps).

Vælg Videokvalitet for at vælge mellem indstillingerne Standard (30 billeder pr. sekund, lavere bithastighed), Høj (30 billeder pr. sekund, højere bithastighed) eller Meget høj (60 billeder pr. sekund, højere bithastighed). Optagelse med 60 billeder pr. sekund er kun mulig i Windows 10 Anniversary Edition.

Jo højere kvalitet og opløsning, du vælger, jo højere må pc'en generelt arbejde, og det kan reducere dens ydeevne. Indstillingen Meget høj anbefales kun til meget kraftige maskiner, der er optimeret til spil. Du kan finde de bedste indstillinger til dit system ved at prøve de forskellige muligheder.

Den maksimale videoopløsning er spilopløsningen op til 1080p. Gameklip optages med den opløsning, der er angivet for spillet, op til 1080p. For spil, der spilles med en højere opløsning, bliver gameklip skaleret ned til det valgte niveau.

Sådan arbejder videokvalitet og videoopløsning sammen:

Opløsning

720p

1080p

Kvalitet

Standard
(30 billeder pr. sekund, lavere bithastighed)

4,5 mbps

10 mbps

Høj
(30 billeder pr. sekund, højere bithastighed)

9 mbps

20 mbps

Meget høj
(60 billeder pr. sekund, højere bithastighed)

9 mbps

20 mbps

Game DVR-indstillinger på spillinje

Hvis du vil åbne indstillingerne på spillinjen, skal du trykke på Windows-tasten + G og derefter vælge Indstillinger. Spillinjen har nogle indstillinger, som du også finder i Xbox-appen. Du kan ændre indstillingerne begge steder. Resultatet er det samme.

På skærmen Indstillinger er der tre faner: Generelt, Genveje og Lyd.

Generelt

Indstillingerne for Baggrundsoptagelse på spillinjen er de samme som de indstillinger i Xbox-appen, der er beskrevet tidligere. Gå til Baggrundsoptagelse for at for info.

Indstillingen Klip på spillinjen er den samme som indstillingen Gameklip i Xbox-appen, der er beskrevet tidligere. Gå til Gameklip for at få info.

Vælg Vis tips når jeg starter et spil for at få hjælp til at bruge spillinjen, hver gang du åbner den.

Vælg Åbn spillinjen ved at trykke på på en controller, hvis du vil have hurtig adgang til spillinjen ved at trykke på én knap på din Xbox One-controller.

Vælg Vis Spillinjen når jeg spiller Microsoft-godkendte spil i fuld skærm, hvis spillinjen skal vises over dit spil i fuld skærm, mens du spiller det.

Vælg Husk dette som et spil, hvis spillinjen fremover skal genkende det program, du har åbnet, som et spil, der kan optages via spillinjen.

Genveje

Genveje på spillinjen er identisk med indstillingerne Tastaturgenveje i Xbox-appen, der er beskrevet tidligere. Gå til Tastaturgenveje for at få info.

Lyd

Indstillingerne for Lyd på spillinjen er de samme som indstillingerne for Lyd i Xbox-appen, der er beskrevet tidligere. Gå til Lyd for at få info.