Optag gameklip med Game DVR på Windows 10

Optag gameklip og skærmbilleder fra dine favoritspil, og del dem på dine sociale netværk – uanset om du spiller på Xbox Live, Steam eller en anden tjeneste.

Du kan tage skærmbilleder og oprette gameklip ved at trykke på Windows-tasten + G på din pc med Windows 10.

Du kan finde de gameklip og skærmbilleder, du har oprettet med Game DVR, under Xbox-appen > Game DVR > På denne pc. Som standard bliver gameklip og skærmbilleder gemt i mappen Skærmklip i din videomappe. Alle videoer og skærmbilleder kan identificeres ved hjælp af spillets titel og metadata, som viser, hvornår billedet blev taget.

På denne side

Brug Game DVR til at oprette et gameklip på Windows 10

Mens du spiller et spil, skal du trykke på Windows-tasten + G for at åbne spillinjen. Hvis et program allerede har identificeret et spil, vises spillinjen som nedenfor:

En tegning af spillinjen med funktionerne mærket med tallene 1 til 6 med tilhørende tekstbeskrivelser
  1. Xbox-knappen starter Xbox-appen, som viser dit gamerbillede.
  2. Tryk på kameraikonet for at tage et skærmbillede.
  3. Knappen Optag det opretter et gameklip med de seneste øjeblikke fra gameplayet, hvis optagelse i baggrunden er slået til. Det kan du slå til ved at vælge Spillinjen > Indstillinger > Optag spillet i baggrunden.
  4. Brug knappen Optag til at starte og stoppe optagelsen. Når du er i gang med at optage, vises der en timer med længden på klippet.
  5. Knappen Indstillinger åbner et pop op-vindue, hvor du kan styre nogle af indstillingerne for Game DVR. Du kan få mere at vide i Juster indstillingerne for Game DVR på Windows 10.
  6. Knappen Flyt giver dig mulighed for at angive, hvor spillinjen skal vises på skærmen.

Den første gang, du bruger spillinjen med et bestemt spil, bliver du spurgt, om du vil åbne Spillinje. Markér afkrydsningsfeltet for at bekræfte, at dette er et spil.

Nogle spil kan blokere muligheden for at optage. Hvis det er tilfældet, får du notifikationen "Denne app kan ikke optages".

Bemærk!

• Spillinjen vises ikke for nogle spil i fuld skærm. Hvis du vil starte eller stoppe optagelse uden at bruge Spillinje, kan du trykke på Windows-tast+Alt+R for at starte og stoppe optagelse. Skærmen blinker for at indikere, at optagelsen starter og slutter. Hvis baggrundsoptagelse er slået til, kan du trykke på Windows-tast+Alt+G for at optage de seneste øjeblikke af gameplayet.
  • Hvis genvejene ikke virker i fuldskærmspil, skal du trykke på Windows-tast+G. Skærmen blinker to gange for at bekræfte, at spillet er genkendt. Derefter kan du åbne spillet i fuld skærm igen.

Tastaturgenveje

Tastaturgenveje til Game DVR omfatter:

• Windows-tast+G: Åbn spillinjen
  • Windows-tast + Alt + G: Optag de seneste øjeblikke af gameplayet (du kan ændre optagelsestiden under Spillinje > Indstillinger).
  • Windows-tast+Alt+R: Start/stop optagelse
  • Windows-tast+Alt+Print Screen: Tag et skærmbillede af spillet
  • Windows-tast+Alt+T: Vis/skjul optagelsestimeren
  • Windows-tast + Alt + M: Start/stop mikrofonoptagelse

Hvis du vil konfigurere og bruge brugerdefinerede tastaturgenveje, skal du trykke på Windows-tast + G, vælge Indstillinger > Genveje og justere indstillingerne der.