Xbox-appens serverforbindelse på Windows 10 er blokeret

Hvis du ikke kan høre dine venner online, eller hvis du ikke kan deltage i eller hoste et spil for flere spillere på Xbox Live, skal du gå til Indstillinger > Netværk i Xbox-appen og se under Serverforbindese.

Hvis der står Blokeret, kunne din pc ikke oprette en Teredo IPsec-forbindelse til QoS-serveren (Quality of Service). Hvis der også står Teredo is unable to qualify ud for NAT-type, skal du besøge Teredo-fejlfindingssiden først for at løse det problem. Kontrollér derefter, om der ikke længere vises Blokeret ud for Serverforbindelse.

Der kan muligvis ikke oprettes en Teredo IPsec-forbindelse til QoS-serveren, hvis Windows Firewall er deaktiveret, hvis sikkerhedssoftwaren har ændret konfigurationen af Windows Firewall, eller hvis påkrævede Windows-tjenester er deaktiveret eller stoppet. Når din pc ikke kan oprette en Teredo IPsec-forbindelse, kan du ikke bruge Xbox Live-gruppechattjenesten eller spille spil for flere spillere på Xbox Live.

Bemærk! Teredo IPsec-forbindelse er kun nødvendig til Xbox Live-gruppechat og funktioner til spil for flere spillere. Hvis dit spil ikke bruger Xbox Live-tjenesten, skal du se spillets supportwebsted for at få hjælp til problemer med spil for flere spillere.

Løsninger

Prøv følgende løsninger i rækkefølge. Gå videre til den næste, hvis den foregående ikke løste problemet.

Løsning 1: Kontrollér, om du har forbindelse til internettet

1. Start Xbox-appen på din pc.
  2. Vælg Indstillinger > Netværk.
  3. Tjek Internetforbindelse under Netværksstatus. Der skal stå Forbundet.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, skal du løse det problem, inden du foretager yderligere fejlfinding.

Løsning 2: Sørg for, at Windows Firewall er aktiveret, og at standardpolitikken er aktiveret

Windows Firewall skal være slået til, for at du kan oprette en Teredo IPsec-forbindelse. Selvom du bruger andre sikkerhedssoftwareprogrammer og firewalls, vil de fleste af disse softwareløsninger bruge Windows Firewall som en base. Hvis din Windows Firewall af en eller anden grund er deaktiveret, skal du aktivere den for at kunne bruge Xbox Live-gruppechat og spille spil for flere spillere.

Sådan ser du, om Windows Firewall er aktiveret:

1. Skriv Windows Firewall i søgefeltet på værktøjslinjen (Cortana).
  2. Vælg Windows Firewall i søgeresultaterne.
  3. Klik på Slå Windows Firewall til eller fra til venstre i vinduet.
  4. Hvis Slå Windows Firewall fra er valgt for din netværkstype (offentligt, privat eller domæne), skal du vælge Slå Windows Firewall til. Vælg derefter OK.

Du skal muligvis genstarte din pc.

Sådan ser du, om standardpolitikken for Windows Firewall er aktiveret:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh advfirewall show currentprofile

Hvis du får følgende resultat, er standardpolitikken aktiveret:

Firewallpolitik     BlockInbound,AllowOutbound

3. Hvis den indgående politik er sat til AllowInbound, kan Teredo ikke oprette en IPsec-forbindelse til andre pc'er eller Xbox One-konsoller. Hvis du vil nulstille firewallpolitikken til standardpolitikken, skal du køre følgende kommando fra administratorens kommandoprompt:

netsh advfirewall set currentprofile firewallpolicy blockinbound,allowoutbound

Løsning 3: Kontrollér, om du bruger et af følgende sikkerhedssoftwareprogrammer

I nogle tilfælde kan de sikkerhedssoftwareprogrammer, der er angivet nedenfor, blokere for oprettelsen af Teredo IPsec-forbindelser. Hvis du har et af disse sikkerhedsprogrammer på din pc, skal du sørge for, at softwaren er opdateret til den nyeste version, eller du skal se supportdokumentationen til det pågældende program for at finde ud af, hvordan du kan aktivere Teredo IPsec-forbindelser med denne software.

Løsning 4: Kontrollér, om de Windows-tjenester, der kræves til spil for flere spillere og gruppechat på Xbox Live, er blevet ændret fra standardværdierne

Der er fire nøgletjenester, som kræves, for at spil for flere spillere og gruppechat på Xbox Live kan fungere på Windows 10. Hvis en eller flere af disse tjenester er blevet deaktiveret, skal du aktivere dem igen.

Sådan kontrollerer du, om de krævede Windows-tjenester er aktiveret:

1. Skriv Tjenester i søgefeltet på værktøjslinjen (Cortana).
  2. Vælg Tjenester i søgeresultaterne.
  3. Kontrollér Starttype i appen Tjenester for følgende tjenester for at sikre dig, at standardværdierne er valgt:
Tjenestenavn Standardstarttype
IKE- og AuthIP IPsec-nøglemoduler Automatisk (udløser start)
IP-hjælpefunktioner Automatisk
Xbox Live Auth Manager Manuelt
Xbox Live-netværkstjeneste Manuelt

Hvis en eller flere af tjenesternes standardværdier er ændret, kan du vælge at angive dem til standardværdierne igen:

1. Dobbeltklik på navnet på den tjeneste, der er blevet ændret, i appen Tjenester.
  2. Vælg standardværdien på rullelisten Starttype i vinduet Egenskaber.
  3. Vælg Start under Tjenestestatus.
  4. Vælg OK for at gemme ændringerne.

Nogle programmer omkonfigurerer pc-indstillingerne for at prøve at optimere ydeevnen, og det deaktiverer Windows-tjenesterne. Det kan nogle gange påvirke en eller flere af de fire tjenester, der er angivet herover. Hvis du bruger en af disse apps, der optimerer pc-ydelsen, skal du være opmærksom på, hvilke ændringer af konfigurationen der udføres. Du bliver muligvis nødt til at gendanne de oprindelige indstillinger for at kunne benytte gruppechat på Xbox Live og spille spil for flere spillere.