Xbox-appens NAT-type på Windows 10 viser "Teredo is unable to qualify"

Hvis du ikke kan høre dine venner online, eller hvis du ikke kan deltage i eller hoste et spil for flere spillere på Xbox Live, skal du gå til Netværk > Indstillinger i Xbox-appen og se under NAT-type.

Hvis der står Teredo is unable to qualify, kan din pc ikke tildeles en Teredo-IP-adresse.

Teredo er en netværksprotokol, der bruges til at oprette sikre forbindelser mellem klienter og servere og til at stå for forbindelsen mellem enhederne bag de routere, der bruger NAT (network address translation).

Der kan opstå fejl under tildeling af en Teredo-IP-adresse, hvis der er problemer med Teredo-adapteren, hvis en enhed på netværket blokerer Teredo-protokollen, eller hvis der er installeret software på pc'en, der deaktiverer Teredo-funktionaliteten. Hvis du ikke har en Teredo-IP-adresse, kan du ikke deltage i gruppechat eller spille spil for flere spillere på Xbox Live.

Bemærk! Teredo-IP-adressen skal kun bruges til gruppechat på Xbox Live og funktionerne til spil for flere spillere. Hvis dit spil ikke bruger Xbox Live-tjenesten, skal du se spillets supportwebsted for at få hjælp til problemer med spil for flere spillere.

Skærmen Netværksindstillinger indeholder advarslen

Løsninger

Prøv følgende løsninger i rækkefølge. Gå videre til den næste, hvis den foregående ikke løste problemet.

Løsning 1: Kontrollér, om du har forbindelse til internettet

1. Start Xbox-appen på din pc.
  2. Vælg Indstillinger > Netværk.
  3. Tjek Internetforbindelse under Netværksstatus. Der skal stå Forbundet.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, skal du løse det problem, inden du foretager yderligere fejlfinding.

Løsning 2: Fjern og geninstaller Teredo-adapteren

Sådan fjerner du Teredo-adapteren:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state disable

3. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Enhedshåndtering.
  4. Vælg Vis > Vis skjulte enheder.
  5. Vælg Netværkskort.
  6. Find de kort, der indeholder "Teredo", f.eks. Teredo Tunneling-pseudobrugergrænseflade eller Microsoft Teredo Tunneling-adapter. Højreklik på kortnavnet, og vælg derefter Fjern.
  7. Genstart din pc.

Sådan aktiverer du Teredo-adapteren igen:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state type=default

Bemærk! Microsoft Teredo Tunneling-adapter installeres igen automatisk. Installér ikke kortet Teredo Tunneling-pseudobrugergrænseflade manuelt i Enhedshåndtering, da det kan give problemer med Teredo-funktionaliteten.

Løsning 3: Kontrollér, om Teredo er deaktiveret i registreringsdatabasen af et program eller pga. en registreringsdatabaseværdi, der er angivet manuelt

Nogle programmer kan ændre din pc's netværksindstillinger for at deaktivere IPv6-netværkskomponenter (internetprotokol version 6). Disse komponenter kan omfatte Teredo Tunneling-adapteren. Du kan kontrollere, om Teredo er deaktiveret, ved at køre følgende kommandoer.

Kontrollér stien til iphlpsvc i registreringsdatabasen:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\iphlpsvc\Teredo

Hvis outputværdien omfatter følgende linje, er Teredo deaktiveret:

Type REG_DWORD 0x4

3. Du kan aktivere Teredo igen ved at køre følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state type=default

Kontrollér stien til TcpIp6 i registreringsdatabasen:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\TcpIp6\Parameters

Hvis resultatet omfatter følgende linje, og den viste værdi ikke er 0x0, er Teredo muligvis deaktiveret:

DisabledComponents REG_DWORD 0x8e

3. Du kan aktivere Teredo igen ved at køre følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Nogle programmer angiver de registreringsdatabaseværdier, som deaktiverer Teredo, når programmet installeres, men andre programmer angiver værdierne, hver gang programmet startes. Hvis et af disse programmer er installeret på din pc, skal du sikre dig, at du har den nyeste, opdaterede version, eller du skal se supportdokumentationen til det pågældende program for at finde ud af, hvordan du kan aktivere Teredo Tunneling med denne software.

* Asus Game First Service: Opdater til den nyeste version, eller kontakt deres support på http://asus.com/support.

Du kan også løse problemet ved at deaktivere tjenesten og aktivere Teredo på følgende måde:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommandoer fra administratorens kommandoprompt for at deaktivere AsusGameFirstService, stoppe AsusGameFirstService og aktivere Teredo i registreringsdatabasen:
    • sc config AsusGameFirstService start= disabled
    • sc stop AsusGameFirstService
    • reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Løsning 4: Kontrollér, om tjenesten IP-hjælpefunktioner kører

Tjenesten IP-hjælpefunktioner skal startes automatisk og køre, for at Teredo kan fungere korrekt. Det kontrollerer du på denne måde:

1. Skriv Tjenester i søgefeltet på værktøjslinjen (Cortana).
  2. Vælg Tjenester i søgeresultaterne.
  3. Kontrollér Starttype for følgende tjeneste for at sikre dig, at den er indstillet til standardværdien:

IP-hjælpefunktioner, Starttype: Automatisk

Hvis tjenesten er ændret fra standardstarttypen, kan du gendanne standardværdien:

1. Dobbeltklik på IP-hjælpefunktioner i appen Tjenester.
  2. Vælg Automatisk på rullelisten Starttype i vinduet Egenskaber.
  3. Klik på knappen Start under Tjenestestatus.
  4. Klik på OK for at gemme ændringerne.

Nogle programmer omkonfigurerer pc-indstillingerne for at prøve at optimere ydeevnen, og det deaktiverer Windows-tjenesterne. Det kan nogle gange påvirke tjenesten IP-hjælpefunktioner Hvis du bruger en af disse apps, der optimerer pc-ydelsen, skal du være opmærksom på, hvilke ændringer af konfigurationen der udføres. Du bliver muligvis nødt til at gendanne de oprindelige indstillinger for at kunne benytte gruppechat på Xbox Live og spille spil for flere spillere.

Løsning 5: Kontrollér, om Teredo-servernavnet er indstillet til en ugyldig værdi

Teredo skal konfigureres til et gyldigt Teredo-servernavn for at kunne fungere normalt. Det kontrollerer du på denne måde:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo show state

Standardværdien for servernavnparameteren på Windows 10 er win10.ipv6.microsoft.com.

Hvis der vises en anden værdi, og Teredo ikke kan hente en IP-adresse, kan du ændre indstillingen tilbage til standardværdien. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state servername=default

Løsning 6: Kontrollér, om der er oprettet en linje i en hosts-fil, som blokerer for forbindelsen til Teredo-servere

Nogle programmer blokerer din pc fra at oprette forbindelse til Teredo-servere med en linje i hosts-filen under C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts.

Sådan kontrollerer du, om en linje i hosts-filen forhindrer Teredo i at fortolke servernavnet:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo show state

Hvis følgende tekst vises, kan det være en post i hosts-filen, der medfører problemer:

failed to resolve server name

Sådan ser du indholdet af hosts-filen:

1. Skriv følgende kommando fra kommandoprompten med administratortilladelser:

notepad.exe c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

2. Klik på Rediger > Søg i programmet Notesblok. Skriv derefter win10.ipv6.microsoft.com, og klik på Find næste.
  3. Hvis der findes en linje med det servernavn, skal du slette linjen og gemme hosts-filen.

Løsning 7: Kontrollér, om Teredo-forbindelsen blokeres af hjemmerouteren, når der registreres en IPv6-forbindelse

Nogle hjemmeroutere blokerer Teredo-forbindelsen, hvis de registrerer en IPv6-forbindelse på routerens WAN-grænseflade. Routeren skal konfigureres til at aktivere Teredo-forbindelsen, for at Teredo kan fungere normalt. Hvis du har en af disse hjemmeroutere, skal du sikre dig, at routeren har den nyeste firmware. Tjek desuden supportdokumentationen til routeren for at finde ud af, hvordan du kan aktivere Teredo Tunneling på routeren. Hvis du har en Apple AirPort- eller FRITZ!box-router:

Løsning 8: Kontrollér, om Teredo-forbindelsen blokeres, når en VPN-klient opretter forbindelse, eller hvis der er installeret et VPN-netværkskort

Nogle VPN-klienter deaktiverer Teredo-forbindelsen, mens VPN-klienten er forbundet, og nogle VPN-klienter, der installerer et netværkskort, vil deaktivere Teredo, indtil VPN-adapteren fjernes. Hvis du har installeret en VPN-klient, og Teredo stadig er deaktiveret, selvom VPN-klienten ikke har oprettet forbindelse, skal du se, om du har installeret et netværkskort med navnet TAP-Windows Adapter V9:

1. Højreklik på ikonet Start, og vælg derefter Enhedshåndtering.
  2. Vælg Vis > Vis skjulte enheder.
  3. Vælg Netværkskort.
  4. Find de kort, der har et navn som TAP-Windows Adapter V9. Højreklik på kortnavnet, og vælg derefter Fjern.

Bemærk! Selvom en fjernelse af VPN-netværkskortet skulle fjerne blokeringen af Teredo-forbindelsen, vil dette også sandsynligvis medføre problemer med VPN-klientsoftwaren. Hvis du stadig har brug for VPN-funktionalitet samtidig med Teredo-understøttelse, skal du se supportdokumentationen til VPN-klienten.

5. Genstart din pc.