Sådan ser du, om et spil vil virke på din Windows 10-enhed

Tjek systemoplysningerne for din enhed

Vælg knappen Start på din pc, skriv Om din pc, og vælg derefter Om din pc for at se følgende systemoplysninger:

• Operativsystem
  • Version
  • Operativsystemets build
  • Processor
  • Installeret RAM (hukommelse)
  • Systemtype (f.eks. 32-bit eller 64-bit operativsystem)

Hvis din enhed ikke kører den version af Windows, der som minimum kræves til spillet, (eller en senere version) skal du installere en opdatering. Se siden Windows Update: ofte stillede spørgsmål  , hvor du kan få at vide, hvordan du opgraderer din enhed til den nyeste opdatering.

Bemærk! Hvis du har version K eller KN af Windows 10, skal du muligvis downloade yderligere software. Denne software kan downloades gratis. Dette kan du gøre fra https://support.microsoft.com/da-dk/kb/3099229.

Tjek mængden af ledig plads på din enhed

Den diskplads, der kræves til et spil, varierer. Den afhænger af, hvilken titel du spiller, og om du spiller på Xbox One eller Windows 10.

Xbox One

Sådan ser du, om din Xbox One-konsol har nok ledig diskplads til at installere et spil:

1. Tryk på Xbox-knappen  på din controller for at gå til startskærmen, og rul derefter til højre til Mine spil og apps.
  2. Se den ledige diskplads, som vises nederst til venstre på skærmen. Hvis du ikke har tilstrækkelig ledig plads, skal du enten fjerne nogle af dine eksisterende spil og apps, eller du skal føje et ekstra drev til konsollen.

Sådan ændrer du standardinstallationsplaceringen, hvis du bruger en ekstern lagerenhed med din konsol:

1. Dobbelttryk på Xbox-knappen  for at få vist guiden.
  2. Vælg Indstillinger > Alle indstillinger.
  3. Vælg System > Lager.
  4. Under Administrer lager vises standardlagerplaceringen med en trekant i øverste højre hjørne.

Windows 10

Sådan kan du finde ud af, hvor meget diskplads der er på din Windows 10-enhed:

1. Vælg knappen Start , og vælg derefter Indstillinger > System > Lager.
  2. Du kan se, hvor meget plads der bruges på hvert drev på din enhed. Kontrollér, at der er nok ledig plads på harddisken.

Hvis du allerede har installeret et spil og vil flytte det fra et drev til et andet:

1. Sørg for, at spillet er lukket, inden du går i gang.
  2. Gå til Indstillinger > System > Lager.
  3. Vælg det drev, hvor du har installeret spillet, og vælg derefter Apps og spil.
  4. Vælg spillet, vælg Flyt, og vælg derefter det diskdrev, som du vil flytte spillet til.

Tjek, hvilket grafikkort der er installeret, og hvor meget skærmhukommelse det har

Hvis du ikke ved, hvilket grafikkort der er installeret, eller hvor meget skærmhukommelse det har, kan du tjekke det sådan her:

1. Vælg knappen Start på din pc, og vælg derefter Indstillinger > System > Skærm.
  2. Rul ned til bunden, og vælg Avancerede skærmindstillinger.
  3. Rul ned til bunden, og vælg Vis egenskaber for skærmkort. Under Korttype vises navnet på grafikkortet, og under Dedikeret skærmkorthukommelse viser skærmhukommelsen.

Tjek, hvilken version af DirectX der er installeret

Hvis du ikke er sikker på, hvilken version af DirectX du har installeret, kan du tjekke det sådan her:

1. Tryk på Windows-tasten + R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. Skriv "dxdiag", og tryk derefter på Enter for at starte Diagnosticeringsværktøj til DirectX.
  3. Se, hvilken DirectX-version der er angivet under fanen System i vinduet Systemoplysninger.

Hvis du vil tjekke funktionsniveauet, skal du gå til fanen Skærm for dit skærmkort og se efter understøttede Funktionsniveauer under Drivere.

Tjek minimumsystemkravene for dit spil

Nu har du systemoplysningerne for din enhed, og du skal nu finde minimumsystemkravene for spillet. Dem finder du et af følgende steder.

Store i Windows 10

Hvis du har købt eller vil købe spillet fra Store, skal du gøre følgende for at se spillets minimumkrav til systemet:

1. På din Windows 10-enhed skal du vælge Start og derefter Store.
  2. I Søg skal du skrive navnet på det spil, du kontrollerer krav for.
  3. Rul ned til afsnittet Systemkrav.
  4. Sammenlign disse oplysninger med din enheds systemoplysninger for at se, om enheden opfylder spillets minimumsystemkrav.

Det onlinested, hvor du købte spillet

De fleste onlinebutikker viser de minimumsystemkrav, der gælder for spillet. Hvis du har købt eller vil købe spillet fra en anden onlinebutik end Store i Windows 10, skal du gøre følgende for at se spillets minimumkrav til systemet:

1. Gå til det websted, hvor du købte eller vil købe spillet.
  2. Søg efter spillet.
  3. Se systemkravene på spilsiden eller købsskærmen.
    Bemærk! I nogle onlinebutikker er de anbefalede systemkrav de systemer, som spillet kører bedst på. Din spil virker, så længe din enhed opfylder og overskrive mindstekravene.
  4. Sammenlign spillets mindstekrav med din enheds systemoplysninger for at se, om enheden opfylder spillets minimumsystemkrav.

Spilæsken, hvis du har købt spillet i en butik

Når du køber et spil i en butik, kan du se minimumsystemkravene på spilæsken. Sørg for, at din enhed opfylder kravene.

Sammenlign spillets minimumsystemkrav med din enhed

Nu har du systemoplysningerne for din enhed og minimumsystemkravene for spillet. Sammenlign disse oplysninger for at se, om spillet kan køre på din enhed.

I følgende tabel kan du se et eksempel på en enhed, der ikke opfylder minimumsystemkravene for et spil:

Din enhed

Spil: minimumkrav

Operativsystem: Windows 10

Processor: i5 CPU @ 1,7 GHz

Hukommelse: 4096 MB (4 GB)

DirectX-version:: 9.1

Hukommelse på grafikkortet: 2048 MB (2 GB)

Operativsystem: Windows 8.1 eller højere

Processor: i3 CPU @ 1,5 GHz

Hukommelse: 8192 MB (8 GB)

DirectX-version: 11

Hukommelse på grafikkortet: 2048 MB (2 GB)

I følgende tabel kan du se et eksempel på en enhed, der opfylder minimumsystemkravene:

Din enhed

Spil: minimumkrav

Operativsystem: Windows 10

Processor: i7 CPU @ 2,1 GHz

Hukommelse: 16384 MB (16 GB)

DirectX-version: 11

Hukommelse på grafikkortet: 2048 MB (2 GB)

Operativsystem: Windows 8.1 eller højere

Processor: i5 CPU @ 1,7 GHz

Hukommelse: 8192 MB (8 GB)

DirectX-version: 11

Hukommelse på grafikkortet: 2048 MB (2 GB)