Løs problemer med Kinect-stemmekommandoer på Xbox One

Kinect-sensoren til Xbox One bruger en mikrofon til at høre dine stemmekommandoer. Det er meget vigtigt, at din Kinect-sensor kan høre dig. I denne artikel beskrives det, hvordan du foretager fejlfinding af problemer med Kinect-mikrofonen, når du prøver at bruge stemmekommandoer.

Bemærk! Xbox One-stemmekommandoer er ikke tilgængelige i alle områder. Hvis du vil se, om du kan bruge stemmekommandoer i dit land/område, skal du se Tilgængelige Xbox One-funktioner. Tjek funktionen Brug naturlige stemmekommandoer (herunder "Xbox tænd") for at se, om den er tilgængelig for din landestandard.

Video: Kalibrer din Kinect-mikrofon

Se videoen Kalibrer din Kinect-mikrofon. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Hvad du skal vide

Overvej følgende punkter, når du prøver at justere Kinect-mikrofonen, eller når du indretter dit spilleområde:

• Kinect-mikrofonen er designet til at høre alt i dit spilleområde. Men andre apparater, højttalere, ventilatorer eller mange mennesker, der taler, kan forstyrre Kinect-mikrofonen. I disse situationer kan Kinect måske ikke genkende netop dine stemmekommandoer.
  • Kontrollér, at din Kinect er tilsluttet og tændt. Xbox-logoet lyser, når sensoren er tændt. Hvis du ikke kan tænde sensoren, skal du prøve at udføre fejlfindingstrinnene under Din Kinect-sensor kan ikke tændes.
  • Du kan få mere at vide om tilgængelige stemmekommandoer i Cortana-stemmekommandoer på Xbox One eller Oprindelige stemmekommandoer på Xbox One.
  • Kommandoen "Xbox, tænd" kan kun bruges, hvis din konsol er indstillet til strømstyringsplanen Straks tændt. Du kan finde flere oplysninger i Om energisparetilstand og Straks tændt-tilstand.

Løs problemer med stemmekommandoer i spil og apps

Hvis du har problemer med et bestemt spil eller en bestemt app, kan du se selvstudiet til spillet eller appen eller prøve at kalibrere Kinect-sensoren fra spillet eller appen.

Hvis du stadig har problemer med et bestemt spil, skal du gå til vores Xbox One-spilforummer for at få tips og hjælp fra communityet.

Fejlfinding i forbindelse med Kinect-stemmekommandoer

Hvis du har problemer med at få din Kinect-sensor til at genkende dine stemmekommandoer, kan du prøve følgende.

Tjek, om din Kinect-sensor er tændt

1. Rul til venstre på startskærmen for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg Kinect og enheder.
  5. Vælg Kinect.
  6. Tjek, om Kinect til er valgt. Hvis den ikke er valgt, skal du vælge Kinect til for at tænde sensoren.

Genstart konsollen

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
    Bemærk! Du kan åbne guiden fra enhver anden skærm på konsollen ved at dobbelttrykke på Xbox-knappen .
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Genstart konsol.
  4.  Vælg Ja for at bekræfte.

Bemærk! Hvis du ikke kan få adgang til guiden, eller hvis konsollen ser ud til at være frosset, skal du trykke på Xbox-knappen på konsollen og holde den i 10 sekunder, indtil konsollen slukkes. Når konsollen er slukket, skal du genstarte den ved at trykke på Xbox-knappen på konsollen igen.

Kalibrer Kinect-mikrofonen

Før du går i gang med proceduren:

• Tjek, at dine højttalere er tændt, og at lydstyrken er højere end normalt.
  • Sørg for, at der er stille i rummet.
  • Hvis du bruger et hjemmebiografsystem, skal du kontrollere, at systemet er tændt og skruet højere op end normalt.
Hvis du vil kalibrere Kinect-mikrofonen, skal du udføre disse trin:
  1. Rul til venstre på startskærmen for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg Kinect og enheder.
  5. Vælg Kinect.
  6. Vælg Kinect kan ikke høre mig.
  7. Vælg Start lydkontrol på skærmen Lad os tjekke din lyd.

Under lydtjekket kontrollerer sensoren, om der er baggrundsstøj i dit spilleområde. Hvis der ikke er for meget baggrundsstøj, går systemet automatisk videre til næste trin. Hvis der er for meget baggrundsstøj, skal du reducere baggrundsstøjen og derefter køre lydtjekket igen.

Under lydtjekket afspiller sensoren flere toner for at finde højttalerens placering, og systemet viser en skærm, hvor mikrofonen kalibreres. Det kan tage et par sekunder.

8. Tjek, at der vises en skærm, som angiver, at lyden er konfigureret korrekt.

Anmod om reparation

Hvis de foregående løsninger ikke løste problemet, skal din Kinect-sensor muligvis repareres. Se Få din Xbox One-konsol eller Kinect-sensor repareret.