Brug appen Xbox-tilbehør til at konfigurere din trådløse Xbox Elite-controller

Med appen Xbox-tilbehør kan du tilpasse din trådløse Xbox Elite-controller, så du får endnu bedre spiloplevelser. På denne side gennemgår vi de unikke muligheder i appen.

Hvis du har brug for hjælp til at finde og installere appen, skal du se Sådan får du appen Xbox-tilbehør til den trådløse Xbox Elite-controller.

Du kan også bruge appen Xbox-tilbehør til at konfigurere en trådløs Xbox One-standardcontroller. Du kan få hjælp i Tilpas en trådløs standardcontroller til Xbox One med appen Xbox-tilbehør.

Følgende tabel viser forskellene på at bruge appen Xbox-tilbehør med den trådløse Xbox Elite-controller og med en trådløs standardcontroller til Xbox One.

Appen Xbox-tilbehør med Elite-controller eller standardcontroller

Trådløs Xbox Elite-controller Trådløs controller til Xbox One
Trådløs Xbox Elite-controller                    Trådløs controller til Xbox One
Knap-tilknytning Elite Standard
Foretag ny tilknytning af controllerknapper
Foretag ny tilknytning af samme knap flere gange

Tilknyt kontrolpadler til knapper

Skift styrepinde
Skift udløsere
Inverter Y-akse for styrepinde
Knaptilknytning understøttes på Win 10-pc'er alle funktioner
Hardwareindstillinger
Juster styrepinds følsomhed

Juster udløsers følsomhed

Juster vibrationsmotorer

Juster lysstyrke for Xbox-knap

Konfigurationsstyring
Maks. antal konfigurationer pr. bruger** 256 1
Konfigurationer gemmes på controller*** 2
Synkroniser konfigurationer til skyen***

Brugerdefinerede navne til konfigurationer

Forudindstillede konfigurationer fra førstepartsudgivere

Fra november 2015:
*Elite: kan tilpasses fuldstændigt; standard: kun skift af knapper
**Standard: 1 pr. bruger, pr. konsol
*** Standard: ikke tilgængelig, gemt på konsol

Brug appen Xbox-tilbehør

Når du åbner appen Xbox-tilbehør, kan du se to menupunkter: Konfigurer og Flere indstillinger.

Bemærk! Hvis du har tilsluttet mere end én controller, kan du se alle controllerne, når du panorerer fra venstre mod højre. Hvis der er flere brugere, som er logget på, vises de tildelte profiler over controllerne.

Emner

Muligheder i appen Xbox-tilbehør

Indstil

Vælg Indstil for at tilpasse din trådløse Xbox Elite-controller.

Du har to muligheder for at konfigurere din trådløse Xbox Elite-controller:

• Rul ned, og vælg en standardkonfiguration som f.eks. Halo 5: Guardians - Multiplayer eller Forza 6 - Manuel med kobling. Når du ruller gennem disse indstillinger, skifter billedet af controlleren, så du kan se standardindstillingerne. Hvis du kan lide en af disse indstillinger, skal du vælge den og følge instruktionerne for at sende den til din plads.
  • Hvis du vil tilpasse alle dele af controllerens funktionsmåde, skal du vælge Plads 1-konfiguration eller Plads 2-konfiguration eller Ny konfiguration og fortsætte til det næste afsnit. Plads 1 og Plads 2 svarer til de to positioner på profilkontakten på din controller.

Når du vælger en plads, åbnes konfigurationsmenuen, og du har følgende valgmuligheder:

Knap-tilknytning

Vælg Knap-tilknytning for at tilknytte knapperne til funktioner. Her kan du ændre knappernes tilknytning på to måder. Du kan enten vælge den knap, du vil ændre, i menuen og derefter vælge den knap, som den første knaps funktion skal knyttes til. Eller du kan holde den knap, du vil ændre, nede og derefter trykke på den knap, som den første knaps funktion skal flyttes til. Billedet af controlleren på Xbox One-konsollen opdateres og viser, hvilke knapper der udfører hvilke funktioner.

Styrepinde, udløsere og vibration

I dette område kan du tilpasse de avancerede indstillinger for din Elite-controller, herunder følsomheden for venstre og højre styrepind, udløsernes følsomhed, vibration og knaplysstyrke. Du kan også skifte styrepinde, bytte rundt på styrepinde og udskifte udløsere.

• Følsomhed for venstre og højre styrepind – I menuen Styrepinde, udløsere og vibration kan du vælge Venstre styrepind eller Højre styrepind for at ændre og angive, hvordan hver enkelt styrepind skal reagere i spillet. Når du har valgt den styrepind, du vil tilpasse, kan du vælge Standard, Forsinkelse, Aggressiv, Straks, eller Jævn, alt efter hvordan styrepinden skal reagere i dit spil. Hvis du f.eks. ønsker, at din spiller skal reagere hurtigere på en kortere styrepindbevægelse, skal du vælge Straks. Du kan se en graf, der viser styrepindens responskurve.

Bemærk! Disse indstillinger giver forskellige reaktionsmåder i forskellige spil. Hvis du vil teste dine indstillinger, kan du bruge indstillingen Standard på Plads 1 og den tilpassede indstilling på Plads 2.
  • Udløserfølsomhed – Du kan tilpasse udløsernes følsomhed ved at justere maksimum og minimum for deres bevægelsesbane. Du har to muligheder for at tilpasse dine udløsere: Du kan bruge den mekaniske udløserlås på controlleren eller indstillingen for udløserfølsomhed i appen.

Den mekaniske udløserlås fungerer fint i skydespil, fordi den formindsker udløserens bevægelsesbane, så du skal trykke mindre på udløseren for at skyde. Den fungerer muligvis ikke så godt i bilspil, fordi udløseren skal bevæges i sin fulde bane for at få den maksimale acceleration. Her kan du med fordel justere udløsernes følsomhed. Du kan ændre maksimum og minimum for udløsernes bevægelsesbane. Hvis du f.eks. forkorter den maksimale bevægelsesbane, får du den maksimale acceleration med et kortere tryk på udløseren. Prøv at indstille de to pladser forskelligt, og skift mellem dem i realtid for at se forskellen.

• Vibration Denne indstilling giver dig mulighed for at justere dine controlleres vibrationsfølsomhed. Du kan justere de fire motorer uafhængigt af hinanden: venstre udløser, højre udløser, venstre håndtag og højre håndtag. Motorernes standardindstilling er 100 %, og de kan justeres ned til 0 %. Når du justerer disse skydere, ændres vibrationens intensitet.
  • Lysstyrke for Xbox-knappen – Hvis du vil reducere lysstyrken på Xbox-knappen, kan du justere den ned til 10 % af standardlysstyrken. Dette er især nyttigt, hvis du godt kan lide at spille i mørke.
  • Skift styrepind – Denne funktion giver dig mulighed for at skifte venstre og højre styrepind.
  • Inverter styrepindakse – Du kan invertere aksen for venstre og/eller højre styrepind med disse indstillinger.
  • Skift udløsere – Du kan skifte venstre og højre udløser med denne indstilling.

Gem på plads 1

Når du har udført ændringerne, kan du gemme din konfiguration på den anden plads. Hvis du er startet med at konfigurere plads 1, vises den nedtonet, så du kan gemme på plads 2.

Gem på plads 2

Når du har udført ændringerne, kan du gemme din konfiguration på den anden plads. Hvis du er startet med at konfigurere plads 2, vises den nedtonet, så du kan gemme på plads 1.

Omdøb

Med denne indstilling kan du ændre navnet på de to pladskonfigurationer. Du kan f.eks. kalde konfigurationen på plads 1 for Halo 5, hvis du bruger den til at spille Halo 5.

Kopiér

Med indstillingen Kopiér kan du kopiere konfigurationen, så du kan bruge den på en anden pladskonfiguration, uden at du skal starte helt forfra.

Slet

Denne indstilling sletter konfigurationen. Når du sletter konfigurationen, påvirker det ikke controllerens øvrige funktioner. Konfigurationen bliver fjernet, og standardindstillingerne for pladsen bliver gendannet.

Gem profiler

Det er nemt at gemme konfigurationerne for de to pladser i appen. Pladserne svarer til de to positioner på profilkontakten midt på din trådløse Xbox Elite-controller. Du kan have to forskellige profiler gemt på controlleren på samme tid. Hvis f.eks. Plads 1 er din profil til skydespil, og Plads 2 er din racerspilprofil, skal du bare sætte kontakten i den relevante position, så er du klar til at spille. Du behøver ikke justere andre indstillinger. Du kan også gøre dette, mens du spiller et spil.

Konfigurationen af pladserne følger dine controllere. Konfigurationen er gemt på controlleren, så hvis du tager din controller med hen til en ven, kan du bruge konfigurationen der.

Bemærk! Hvis du tilpasser Plads 1 eller Plads 2 på din controller på en anden konsol, bliver den nye konfiguration gemt på controlleren, og din gamle konfiguration bliver overskrevet.

Flere indstillinger

Der er yderligere to menuindstillinger:

• Gennemse – Hvis du vælger denne indstilling, startes videoen om den trådløse Xbox Elite-controller. Her kan du høre om fordelene ved controlleren.
  • Navn – Med denne indstilling kan du give din controller et navn, f.eks. dit gamertag.
    Bemærk! Denne indstilling må ikke forveksles med den indstilling, du bruger til at navngive pladskonfigurationerne, som er beskrevet i første afsnit på denne side.