Fejlfinding i forbindelse med chatheadset til Xbox One

Hvis du ikke kan høre lyd, eller hvis andre ikke kan høre dig, når du bruger chatheadsettet til Xbox One, skal du først prøve disse forslag:

• Fjern headsettet eller headsetkablet fra bunden af controlleren, og tilslut det derefter igen til controlleren (i udvidelsesporten til headset eller til 3,5 mm-stikket, hvis dit chatheadset bruger et 3,5 mm-stik).
Pilen på tegningen viser, hvordan betjeningsenheden til headsettet kobles fra controlleren. Pilen på tegningen viser, hvordan betjeningsenheden til headsettet tilsluttes controlleren.
Pilen på tegningen viser, hvordan chatheadsettet med et 3,5-mm stik kobles fra controlleren. Pilen på tegningen viser, hvordan chatheadsettet med et 3,5-mm stik tilsluttes controlleren.

Bemærk! Hvis du har et chatheadset med et 3,5 mm-stik, må du ikke trække i headsetkablet, når du fjerner det fra controlleren. Fjern headsettet fra controlleren ved at trække i selve stikket til headsettet.

• Tjek, at lyden i headsettet ikke er slået fra. Det gør du ved at tjekke mute-knappen på headsettet. På headsettet er lydløsknappen placeret i venstre side af det stik, der er tilsluttet udvidelsesporten på controlleren. Hvis du bruger et chatheadset med et 3,5 mm-stik, er lydløsknappen en skyder, som er placeret foran lydknapperne i midten af headsetkablet.
På tegningen viser en pil og en finger knappen mute på betjeningsenheden til headsettet. På tegningen viser en pil og en finger knapperne til at regulere lyden på kablet til chatheadsettet til Xbox One.
  • Øg lydstyrken. Hvis du bruger et headset, der er tilsluttet porten på 3,5 mm, skal du gå til Indstillinger og vælge Enheder og tilbehør og din controller. Juster derefter lydindstillingerne.
  • Prøv at bruge en anden controller eller et andet headset for at kontrollere, om hardwaren er defekt.
  • Opdater controlleren, så du har den nyeste software. Se Tilslut et chatheadset til Xbox One til en trådløs Xbox One-controller.

Hvis problemet stadig ikke er løst, kan du bruge nedenstående fejlfindingsløsninger.

Bemærk! Chatheadsettet til Xbox One er kun beregnet til brug med Xbox One-controllere. Headsettet er ikke beregnet til brug med andre enheder. Xbox One-konsollen udsender ikke spillyde eller musik via chatheadsettet til Xbox One. Hvis du leder efter et Xbox One-headset, der både har spil- og chatlyd, skal du se Konfigurer og løs problemer med Xbox One-stereohovedtelefoner.

Løsninger

Undersøg og rengør Xbox-hardwaren

Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Undersøg headsettet, ledningen og stikket for synlige fejl.
  2. Sørg for, at der ikke er snavs eller støvpartikler på stikket til hovedtelefonerne. Brug en vatpind dyppet i sprit til at rengøre stikket.
  3. Tjek, at din Xbox One-controller fungerer korrekt, og at du kan tænde og slukke konsollen med controlleren. Du kan få hjælp til at løse problemer med Xbox One-controlleren i Den trådløse controller til Xbox One afbrydes eller kan ikke oprette forbindelse.
  4. Sæt stikket på chatheadsettet til Xbox One i udvidelsesporten under navigationstasten (D-blok) og controllerens højre styrepind.
På tegningen peger en pil på udvidelsesporten på den trådløse controller til Xbox One.

Konfigurer indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger og onlinesikkerhed

Når du opretter en profil til et barn på konsollen, giver indstillingerne under Privatlivs- og onlinesikkerhed ejeren af forældreprofilen mulighed for at kontrollere, hvem der kan kommunikere med barneprofilen via chat på Xbox Live. I sektionen Privatlivs- og onlinesikkerhed kan du aktivere chatkommunikation i barnets profil. For spillere under 17 år er standardindstillingen Kun venner.

Gør følgende, hvis du vil konfigurere indstillingerne for Privatlivs- og onlinesikkerhed:

1. Log på med en af følgende konti:
    • Din Xbox-konto
    • Forældrekontoen til den barnekonto, du har problemer med
  2. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg Alle indstillinger.
  5. Under Konto skal du vælge Privatlivs- og onlinesikkerhed.
  6. Vælg Vis detaljer og tilpas.
  7. Vælg Kommunikere med stemme og tekst.
  8. Vælg bestemte venner eller alle, afhængigt af hvem du ønsker, profilen kan tale med.

Hvis du hører et ekko eller støj under et spil

Bemærk! Hvis du hører en ekkoeffekt, kan den ofte stamme fra den person, der taler, og ikke nødvendigvis fra den person, der hører ekkoet. Hvis du f.eks. kun hører et ekko, når en anden taler, kan problemet skyldes headsetforbindelsen hos den person, der taler.

Følgende forhold kan resultere i, at du hører ekko eller støj under et spil:

• Mikrofonen registrerer lyde fra omgivelserne. Dette omfatter stemmetransmission, der kommer fra høretelefonen.
  • Headsetstikket sidder ikke ordentligt i controlleren.
  • Du bruger den trådløse Xbox One-controller, og batteriniveauet i enheden er lavt.

Hvis du eller andre spillere hører et ekko eller anden støj under spillet, kan du prøve et af følgende:

• Skru ned for lyden på TV'et eller stereoanlægget.
  • Fjern headsettet, og tilslut dem derefter igen, og sørg for, at de sidder ordentligt fast i controllerens udvidelsesport.
    Bemærk! Træk ikke i headsetkablet, når du fjerner det fra controlleren. Fjern headsettet fra controlleren ved at trække i selve stikket til headsettet.
  • Rengør stikket på headsetkablet med en ren klud, og tilslut derefter headsettet til controlleren igen.
  • Test headsettet ved at tilslutte dem til en anden controller.
  • Hvis du bruger en trådløs controller til Xbox One, skal du udskifte AA-batterierne eller genoplade de genopladelige Xbox One-batterier.

Hvis andre ikke kan høre dig

Hvis du kan høre de andre i en gruppe eller et spil, men de ikke kan høre dig, skal du prøve disse løsninger.

Løsning 1: Tjek, at lyden i headsettet ikke er slået fra

Tjek, at det orange LED-lys ved siden af knappen Mute ikke er tændt.

Løsning 2: Sluk og tænd for din Xbox One-konsol

Du kan få hjælp i følgende video eller se Sådan kan du genstarte eller slukke og tænde din Xbox One-konsol.

Video: Sluk og tænd din Xbox One-konsol

Se videoen Sluk og tænd din Xbox One-konsol. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Løsning 3: Tilknyt controlleren til din profil igen

1. Gå tilbage til Start-skærmen, og tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden, og vælg derefter Start.
  2. Vælg dit gamerbillede øverst til venstre på skærmen.
  3. Find din profil, og vælg Vælg denne person.

Løsning 4: Tjek netværkets NAT-type

NAT (Network Address Translation) giver dig mulighed for at skjule din IP-adresse for enheder, der ikke er på dit netværk. Du kan finde flere oplysninger om NAT i afsnittet "Aktuel netværksstatus" i Netværksindstillinger på Xbox One.

Løsning 5: Test dit chatheadset til Xbox One

Du kan teste headsettet ved at starte en gruppe (kræver internetforbindelse) og teste lyden:

1. Log på Xbox Live på din Xbox One-konsol.
  2. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  3. Vælg Start en gruppe under Gruppe. (Du behøver ikke at invitere nogen til denne test).

Bemærk! Hvis du ikke kan starte en gruppe, skal du tjekke forbindelsen. Følg vejledningen i Løsning af problemer med multiplayerspil på Xbox One.

4. Tjek, at mikrofonen ikke er slået fra i gruppechat.

Bemærk! Du kan slå lyden til eller fra med Y-knappen  på din controller.

5. Tjek, at lyden i headsettet ikke er slået fra. Sådan gør du:
    • Headset: Tjek, at det orange LED-lys ved siden af knappen Mute ikke er tændt.
    • Chatheadsettet med et 3,5 mm-stik: Tjek, at skyderen Mute er helt grøn. Denne skyder findes foran lydknapperne midt på headsetkablet.
  6. Kontrollér, at der er skruet op for lydstyrken.
  7. Tal ind i mikrofonen.

Hvis headsettet virker, kan du se, at ringen rundt om dit gamerbillede lyser.

Løsning 6: Foretag fejlfinding af forbindelsen ved hjælp af Løsning af problemer med multiplayerspil på Xbox One

Hvis du har udskiftet din controller eller dit headset, men stadig har problemer med at blive hørt eller høre andre i gruppechat, skal du tjekke din forbindelse ved hjælp af Løsning af problemer med multiplayerspil på Xbox One.

Løsning 7: Brug Skype-appen til at teste headsettet

Du kan bruge Skype-appen til at teste dit headset. Sådan gør du:

1. Log på din konto.
  2. Vælg Skype-appen.
  3. Vælg Personer, og vælg derefter kontakten Skype-testopkald
  4. Vælg Taleopkald. Skype prøver at forbinde dit taleopkald.
  5. Opkaldsfunktionen beder dig om at tale ind i mikrofonen og gentager, det der høres.

Hvis du stadig ikke kan høre dine venner online, efter du har startet en gruppen, men kan høre lyd, når du bruger spillechat eller en anden app, f.eks. Skype, skal du se Du kan ikke skifte til gruppechat på Xbox One.

Hvis disse trin ikke løste problemet

Hvis dit chatheadset stadig ikke virker, selvom du har udført disse trin til fejlfinding, skal du muligvis have et nyt. Du kan bestille et nyt ved at gå til Enhedssupport.