Lær din trådløse controller til Xbox One at kende

Oversiden og forsiden af den trådløse controller

Forsiden af den originale trådløse controller til Xbox One. Original trådløs controller til Xbox One Forsiden af den trådløse controller til Xbox One. Trådløs controller til Xbox One

1 Venstre styrepind
2 Venstre kantknap
3 Vis-knap
4 USB-opladerport
5 Xbox-knap
6 Menuknap
7 Højre kantknap
8 Navigationstast (D-blok)

9 Udvidelsesport
10 Højre styrepind
16 3,5-mm port
X X-knappen
Y Y-knappen
A A-knappen
B B-knappen

Venstre styrepind  (1) og højre styrepind  (10): Disse er små joysticks, der er hævet over controllerens overflade, med konkave gummipuder. Den venstre styrepind er foran på venstre side af controlleren, og den højre styrepind er placeret nederst til højre på forsiden. Styrepindene bruges til at interagere med spil, apps og Xbox One-grænsefladen. De bevæges i den ønskede retning, og de kan også bruges som knapper, du kan trykke på.

Venstre kantknap  (2) og højre kantknap  (7): Disse er aflange trykbare knapper, der er placeret øverst på controlleren til venstre og højre fra USB-opladerporten. Disse knapper bruges til at interagere med spil, apps og Xbox One-grænsefladen. De bruges ofte som acceleratorer til at hoppe mellem sektionen i grænsefladen, men har varieret funktionalitet afhængigt af spillet.

Vis-knap  (3): Denne knap sidder lige nede til venstre for Xbox-knappen (ca. kl. 7). Brug denne knap til at fokusere på en aktivitet i et spil eller en app, som f.eks. til at trække et kort frem under et rollespil eller til at få adgang til adresselinjen i Internet Explorer. Denne knaps funktioner afhænger af appen eller spillet.

USB-opladerport (4): Denne port er placeret på den øverste kant på controlleren over Xbox-knappen. Det er en tilbagetrukket mini USB-port, som forbinder din trådløse controller til konsollen med et mini USB-kabel. Få flere oplysninger i Om Xbox One Play og Opladningssæt.

Xbox-knap  (5): Denne knap er placeret øverst på forsiden af controlleren (kl. 12). Den er en smule tilbagetrukket og rund. Den har flere funktioner:

• Når controlleren eller konsollen er slukket, skal du holde denne knap nede for at tænde konsollen. Hvis konsollen allerede er tændt, og controlleren er slukket, skal du holde denne knap nede for at tænde controlleren.
  • Når controlleren og konsollen allerede er tændt, skal du holde denne knap nede for at slukke konsollen.
  • Når controlleren og konsollen allerede er tændt, skal du trykke på og holde denne knap nede, indtil den ryster, og derefter kan du aktivere Oplæser eller forstørrelsesglasset. Se Aktivér Oplæser på Xbox One for at få flere oplysninger.
  • Når du bruger konsollen, skal du trykke på denne knap én gang for at åbne vejledningen.
  • Hvis du bruger controlleren med en Windows 10-enhed, åbner denne knap spillinjen, når du trykker på den under et pc-spil. Undtagelse: Hvis du trykker på denne knap under spilstreaming via Xbox-appen til Windows 10, vender du tilbage til startskærmen i Xbox-appen til Windows 10.

Menu-knap  (6): Denne knap sidder lige nede til højre for Xbox-knappen (ca. kl. 5). Brug denne knap til at få adgang til spillets eller appens menupunkter, f.eks. Indstillinger eller Hjælp, samt kommandoer i brugergrænsefladen, f.eks. Enter på tastaturet.

Navigationstast (D-blok)  (8): Dette er en hævet plusknap, der sidder mellem venstre og højre styrepind. Den flytter fokus op, ned, til højre og til venstre i grænsefladen. Bruges til at interagere med spil, apps og Xbox One-grænsefladen.

Udvidelsesport (9): Dette er en tilbagetrukket port på controllerens nederst kant. Den bruges til at tilslutte andet tilbehør, f.eks. et chatheadset til Xbox One.

3,5 mm port (16): Dette er en tilbagetrukket port ved siden af udvidelsesporten nederst i siden på controlleren. Bruges til at tilslutte kompatible lydenheder med stik på 3,5 mm. Findes kun på controllere, der er kommet på markedet efter juni 2015.

A , B , X , Y   knapper: Disse knapper sidder i højre side af controlleren. Y-knappen er placeret kl. 12 med B, A og X placeret med uret. Bruges til at interagere med spil, apps og Xbox One-grænsefladen.

Undersiden og bagsiden af den trådløse controller

Bagsiden af den originale trådløse controller til Xbox One. Original trådløs controller til Xbox One Bagsiden af den trådløse controller til Xbox One. Trådløs controller til Xbox One

2 Venstre kantknap
4 USB-opladerport
7 Højre kantknap
9 Udvidelsesport
11 Højre udløser

12 Infrarødt vindue
13 Knap til trådløs registrering
14 Venstre udløser
15 Batteridæksel
16 3,5-mm port

Venstre kantknap   (2) og højre kantknap  (7): Disse er aflange trykbare knapper, der er placeret øverst på controlleren til venstre og højre fra USB-opladerporten. Disse knapper bruges til at interagere med spil, apps og Xbox One-grænsefladen. De bruges ofte som acceleratorer til at hoppe mellem sektionen i grænsefladen, men har varieret funktionalitet afhængigt af spillet.

USB-opladerport (4): Denne port er placeret på den øverste kant på controlleren over Xbox-knappen. Det er en tilbagetrukket mini USB-port, som forbinder din trådløse controller til konsollen med et mini USB-kabel. Få flere oplysninger i Om Xbox One Play og Opladningssæt.

Udvidelsesport (9): Dette er en tilbagetrukket port på controllerens nederst kant. Den bruges til at tilslutte andet tilbehør, f.eks. et chatheadset til Xbox One.

Infrarødt vindue (12): Skjult bag ved den røgfarvede plastik ved siden af USB-porten findes infrarøde LED-lys, der bruges til automatisk at danne par mellem brugerne og controlleren via Kinect-sensoren. Du kan få mere at vide om denne funktion i Sådan tildeler du en konto til en trådløs controller til Xbox One.

Knap til trådløs registrering (13): Denne lille, let hævede knap findes lige til venstre for USB-porten på controllerens øverste kant. Bruges til trådløst at forbinde controlleren til en konsol og for at danne par via Bluetooth på en Windows 10-pc. Du kan finde flere oplysninger i Tilslut en trådløs controller til Xbox One til din konsol.

Højre udløser   (11) og venstre udløser   (14): Placeret lige under kantknapperne foran på controllerens øverste kant. Disse er trykbare knapper og bruges oftest i spil. De vibrerer ofte for at give feedback i spil, men vibrationerne kan deaktiveres i controllerens indstillinger.

Dæksel til batterirummet (15): Findes midt på controllerens bagside.

3,5 mm port (16): Dette er en tilbagetrukket port ved siden af udvidelsesporten nederst i siden på controlleren. Bruges til at tilslutte kompatible lydenheder med stik på 3,5 mm. Findes kun på controllere, der er kommet på markedet efter juni 2015.