MKV-support på Xbox One

MKV-videoer kan nu afspilles på Xbox One.

MKV-formatet (filtypenavnet brugt for Matroska Media Container) kan understøtte flere video- og lyd-codec'er, f.eks. H.264 og AAC-lyd. Generelt tager containere sig af, hvordan video- og lyddata præsenteres og hvilke supplerende oplysninger der bruges til at beskrive disse A/V-streams. Containere kan også inkludere data, som komplementerer A/V-streams, f.eks. titel, sprog på lyden, undertekster, skrifttyper til underteksterne, billeder, kapiteloplysninger og menuer. MKV er et meget fleksibelt format, der understøtter mange af disse containerfunktioner.

Xbox One prøver at understøtte de MKV-funktioner, som er vigtigst for flest brugere. Ikke alle funktioner i MKV-formatet vil blive implementeret, og funktionerne vil blive understøttet i den rækkefølge, hvor de giver mest værdi.

Understøttelse af MKV-containerfunktion

MKV-containerfunktioner understøttes på Xbox One på følgende måder:

• Hvis der er en eller flere videoer, vil den første blive afspillet.
  • Hvis der er en eller flere lydfiler, vil den første blive afspillet.
  • Hvis der er en eller flere undertekstfiler, vises underteksterne ikke, men filen vil blive indlæst og afspillet.
  • Hvis der er en eller flere skrifttyper eller billeder, vises undertekster og billeder ikke ikke, men filen vil blive indlæst og afspillet.
  • Menuoplysninger understøttes ikke og vil ikke blive vist, men filen vil blive indlæst og afspillet.
  • Kapiteloplysninger understøttes ikke, men filen vil blive indlæst og afspillet.
  • Hvis filer med kapitler refererer til supplerende filer, vil de supplerende filer ikke blive afspillet.
  • Miniaturebilleder er tilgængelige, når du gennemser filer på USB-drev ved hjælp af filbrowseren.

Dette sæt funktioner skulle gøre det muligt at afspille de fleste MKV-filer, hvis de indeholder understøttede codec'er.

MKV-codec-support

MKV-filer, der indeholder video- og lydfiler kodet med følgende codec'er vil sandsynligvis kunne afspilles på Xbox One:

Matroska Id MSFT Media Foundation MF_MT_SUBTYPE Beskrivelse FourCC eller WAV id'er
V_MPEG4/ISO/AVC MFVideoFormat_H264 H.264 video H264
V_MPEG2 MFVideoFormat_MPEG2 MPEG-2 video
V_MPEG1 MFVideoFormat_MPG1 MPEG-1 video MPG1
V_MPEG4/MS/V3 MFVideoFormat_MP43 Microsoft MPEG 4 codec version 3 MP43
V_MPEG4/ISO/ASP MFVideoFormat_MP4V MPEG-4 part 2 video MP4V
V_MS/VFW/FOURCC   Mapper til flere codec'er, der normalt understøttes i AVI-formatet, som findes på konsollen.
A_AAC MFAudioFormat_AAC Advanced Audio Coding (AAC) WAVE_FORMAT_MPEG_HEAAC
A_AC3 MFAudioFormat_Dolby_AC3 Dolby Digital (AC-3)
A_MPEG/L3 MFAudioFormat_MP3 MPEG Audio Layer-3 (MP3) WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3
A_MPEG/L1 MFAudioFormat_MPEG MPEG-1 audio payload WAVE_FORMAT_MPEG
A_PCM/INT/BIG MFAudioFormat_PCM Ukomprimeret PCM-lyd WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/INT/LIT MFAudioFormat_PCM Ukomprimeret PCM-lyd WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/FLOAT/IEEE MFAudioFormat_Float Ukomprimeret IEEE floating-point-lyd WAVE_FORMAT_IEEE_FLOAT

Tekniske oplysninger vedrørende codec'er

Tekniske oplysninger er tilgængelige på følgende websteder:

Matroska Codec Specs

Windows Udviklingscenter: Audio Subtype GUIDs

Windows Udviklingscenter: Video Subtype GUIDs