4K på Xbox One S

Video: 4K-video på din Xbox One S

Se videoen: 4K-video på din Xbox One S. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Din Xbox One S kan vise 4K- og HDR-indhold. Du skal bruge et 4K-tv, men så snart du har et, kan du se film og tv i det flotte 4K-format.

Hvad er 4K?

4K er en opløsning på dit tv. Den tekniske betegnelse er 4K UHD (eller 4K Ultra HD eller 4K Ultra High Definition), som har plads til fire gange så mange pixels som et 1080p HDTV. Det giver et skarpere og mere detaljeret billede. Du skal have mindst tre ting for at opleve 4K: et 4K-tv, en enhed, der kan afspille 4K-indhold (f.eks. Xbox One S) og 4K-indhold.

Opskalering til 4K

Når du indstiller konsollens opløsning til 4K UHD, viser alt på enheden, det være sige start, spil og apps, i 4K. 4K-indhold vises i dets oprindelige 4K-opløsning, mens andet indhold som f.eks. 1080p-indhold opskaleres til 4K.

Hvis du vil indstille din opløsning og opskalere alt til 4K, skal du trykke på Xbox-knappen for at åbne guiden, gå til Indstillinger > Alle indstillinger og derefter vælge Billede og lyd > Videooutput. Vælg 4K UHD som TV-opløsning.

4K i spil og apps

Du behøver ikke indstille din konsolopløsning til 4K for at afspille 4K-indhold. Du kan indstille din konsol til en anden opløsning som f.eks. 1080p, og når spil eller en app kræver 4K (og dit tv understøtter 4K-tilstanden), skifter det automatisk til 4K. Dette er godt, hvis du vil spille 1080p-indhold i dets oprindelige løsning, men også gerne vil udnytte 4K-opløsningen, når der afspilles 4K-indhold.

Du kan indstille opløsningen til at være lavere, men skifte til 4K, når der afspilles 4K-indhold:

1. Åbn vejledningen, og gå til Indstillinger > Alle indstillinger > Billede og lyd > Videooutput, og sørg for, at TV-opløsning er indstillet til 720p eller 1080p.
  2. Vælg Avancerede videoindstillinger, og sørg for, at Tillad 4K er markeret.

Hvis du har gjort alt rigtigt, men 4K ikke virker, eller du ikke kan se disse indstillinger, kan du se under Fejlfinding af 4K og HDR på Xbox One S.

Du kan lære mere om, hvad du kan med dit tv, under Tjek af dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One S.

Du kan få oplysninger om HDR ved at se under HDR på Xbox One S.

Bemærk!

Du skal have en Xbox One S-konsol og et 4K-tv for at få vist 4K- og HDR-indhold. Hvis du ikke er sikker på, at du har det rigtige udstyr, kan du se Fejlfinding af 4K og HDR på Xbox One S. Her kan du lære, hvordan du tjekker din konsol og dit tv.